به گزارش ایسنا، روزنامه «الریاض» گزارش داد که عربستان سعودی و ایران در سایه تحولات ژئوپلیتیکی منطقهای، در حال گسترش چارچوب روابط دوجانبه خود هستند. این روند در ادامه تصمیم دو کشور برای ازسرگیری روابط دیپلماتیک از ماه مارس ۲۰۲۳ دنبال میشود؛ تصمیمی که پس از سالها تنش، فصل جدیدی از همکاری را میان ریاض و تهران رقم زد.
طبق این گزارش، همکاری اولیه میان ۲ کشور پس از رویدادهای مهمی همچون عملیات «طوفان الأقصی» در هفتم نوامبر ۲۰۲۳ و جنگ خونین رژیم صهیونیستی علیه غزه و لبنان شکل گرفته است. این تحولات، امنیت ملی کشورهای عربی را تحت تأثیر قرار داده و زمینهساز آغاز گفتوگوهای تازه میان تهران و ریاض شده است.
روزنامه الریاض همچنین آورده است که علیرغم این بحرانها، اما ایران و عربستان وارد فاز اعتمادسازی از طریق همکاری مشترک شدهاند؛ گامی که میتواند بستر را برای ارتقای بیشتر روابط فراهم سازد.
این روزنامه نوشت: از جمله نشانههای این روند رو به جلو، میتوان به دیدارهای متقابل مقامات ۲ کشور و بهویژه سفر اخیر «خالد بن سلمان» وزیر دفاع عربستان به تهران اشاره کرد؛ سفری که به گشایش پروندههای متعددی از جمله اقتصادی، سیاسی و امنیتی انجامید و زمینه تقویت همکاریها، بهویژه در حوزه امنیتی، را فراهم ساخت.
بر اساس گزارش الریاض، این سفر همچنین به فعالسازی مجدد توافقنامههای سالهای ۱۹۹۸ و ۲۰۰۱ میان عربستان و ایران انجامید؛ توافقاتی که به ترتیب شامل تشکیل کمیته اقتصادی مشترک و همکاری امنیتی میان ۲ کشور بودند.
این روزنامه سعودی در ادامه گزارش داد که این تحولات مثبت در روابط دوجانبه، از جمله ثمرات سیاستها و تلاشهای «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان برای تحقق صلح، امنیت، ثبات و شکوفایی در منطقه به شمار میرود.
انتهای پیام
نظرات