• دوشنبه / ۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۲:۵۰
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1404020100388
  • خبرنگار : 51016

دو واکسن پانوموکوک و روتاویروس به سبد واکسیناسیون نوزادان اضافه شد

دو واکسن پانوموکوک و روتاویروس به سبد واکسیناسیون نوزادان اضافه شد

ایسنا/اصفهان رئیس مرکز بهداشت استان اصفهان از اضافه شدن دو واکسن پانوموکوک و روتاویروس به سبد واکسیناسیون کشور خبر داد و گفت: نیاز به استقبال بیشتری از طرف والدین برای پیگیری واکسیناسیون نوزادان است.

حمید گله‌داری، امروز دوشنبه اول اردیبهشت در نشست خبری هفته سلامت که در ساختمان شماره یک دانشگاه علوم پزشکی اصفهان برگزار شد، اظهار کرد: هفته سلامت فرصتی برای تمرکز بر موضوعات بهداشتی مهم جهانی است. هفتم آوریل یا ۱۸ فروردین به‌عنوان روز جهانی سلامت مطرح شده و کشورهای مختلف دنیا مطابق با شعار هر سال سازمان بهداشت جهانی به برنامه‌ریزی و فعالیت می‌پردازند. در کشور ما از چند سال قبل، هفته سلامت از اول تا هفتم اردیبهشت اعلام شده است. این تصمیم به دلایلی از جمله فراهم شدن فرصت بیشتر برای اجرای برنامه‌ها و جاری ساختن فعالیت‌ها اتخاذ شده است.

وی افزود: شعار امسال، سرآغازی برای سلامت آینده است که اهمیت سلامت در دوران بارداری و نوزادی را مورد تأکید قرار می‌دهد. اگر بخواهیم جامعه‌ای سالم داشته باشیم، باید رفتارها تغییر کنند. تغییر رفتار مستلزم تغییر نگرش است و این نگرش زمانی بهبود می‌یابد که سواد سلامت مردم افزایش پیدا کند. وزارت بهداشت به تنهایی نمی‌تواند سواد سلامت را افزایش دهد و اصحاب رسانه نقش مهمی در این زمینه دارند تا جامعه‌ای سالم‌تر داشته باشیم.

رئیس مرکز بهداشت استان اصفهان ادامه داد: در هفته سلامت برای هر روز برنامه ویژه‌ای در نظر گرفته شده است. روز اول عدالت در سلامت با پزشکی خانواده و نظام ارجاع؛ روز دوم محیط سالم، جامعه سالم با مشارکت مردم؛ روز سوم سواد سلامت، مادر جوانی، جمعیت نسل توانمند؛ روز چهارم فرهنگ، هنر، رسانه و سلامت؛ روز پنجم ورزش همگانی، سلامت همگانی؛ روز ششم، مراقبت از جنین، سلامت نوزاد واکسیناسیون و آینده امیدبخش و روز هفتم، نه به تصادف، آری به زندگی.

گله‌داری تشریح کرد: یکی از مهم‌ترین اقدامات در این هفته معرفی خدمات سلامت است، به‌ویژه در حوزه سلامت مادران، نوزادان و کودکان خدمات مراقبتی از قبل از بارداری تا بعد از زایمان ارائه می‌شوند، اما بسیاری از مردم از این خدمات بی‌اطلاع هستند. باید تلاش شود تا این اطلاعات به همه افراد منتقل شود.

وی با اشاره به آلودگی هوا توضیح داد: یکی از مشکلات مهم در زمینه آگاهی مردم، آلودگی هوا است که بارها در گزارش‌های خبری به آن پرداخته شده است. توصیه شده است که مادران باردار و کودکان در روزهای آلوده از حضور در فضای باز اجتناب کنند، همچنین استفاده از اپلیکیشن محیط‌زیست برای رصد وضعیت آلودگی هوا به مردم پیشنهاد شده است.

رئیس مرکز بهداشت استان اصفهان خاطرنشان کرد: پویش «نه به پلاستیک، نه به ظروف یکبار مصرف» نیز با هدف کاهش ضایعات پلاستیکی و بهبود وضعیت محیط‌زیست معرفی شده است. چالش دیگر کاهش جمعیت و سالمندی در کشور است. طرح «آمایش امید» با هدف توانمندسازی مادران و ترویج خود مراقبتی معرفی شده است. این طرح که پیشنهاد وزارت بهداشت بوده و تلاش دارد تا به ارتقای جمعیت و سلامت مادران کمک کند. خود مراقبتی اصلی است که هر فرد باید به‌عنوان پزشک اولیه خود در نظر بگیرد.

گله‌داری نقش اصحاب رسانه در اطلاع‌رسانی پیام‌های بهداشتی را مهم دانست و گفت: کلیپ‌های آموزشی یک دقیقه‌ای آماده شده‌اند که قابلیت اشتراک‌گذاری در فضای مجازی دارند، همچنین همایش پیاده‌روی ویژه پرسنل دانشگاه علوم پزشکی، شبکه‌های بهداشت و عموم مردم برگزار خواهد شد و هدف آن گسترش ورزش همگانی است. 

وی افزود : طی سال گذشته دو واکسن پانوموکوک و روتاویروس به سبد واکسیناسیون کشور اضافه شده‌اند که تأثیر مثبتی بر سلامت عمومی خواهند داشت. این مسئله به همراه انتشار اطلاعات نادرست و درمان‌های غلط از جمله زایمان در منزل، چالش‌هایی ایجاد کرده است که باید با اقدامات مؤثر مقابله شود. با وجود تلاش‌ها، برخی از گروه‌های واکسن‌گریز فعالیت‌های گسترده‌ای در فضای مجازی دارند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha