علیاکبر ناصری در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: باید تولید بذرهای اصلاحشده برای مزارع آبی تا ۶۰ درصد و در مزارع دیم تا ۴۵ درصد برسد که در خراسان شمالی برای امسال برنامهریزی شده تا میزان بذور اصلاح شده به ۱۳ هزار و ۴۰۰ تن برسد که با تولید این میزان به ۴۷ درصد از تامین نیازها رسیدهایم.
وی افزود: در خراسان شمالی در حال حاضر ۲۷ رقم اصلاح شده تولید و مصرف میشود و استقبال کشاورزان از این بذرها خوب است.
ناصری با تاکید بر اینکه تولید بذرهای فناورانه یکی از اهداف مهم در تولید غلات است، ادامه داد: بذور تا ۳۵ درصد در تولید نقش دارند که از درصد بالایی برخوردار است.
وی گفت: در کشور برای تولید غلات یک میلیون تن بذر سالانه استفاده میشود که ۵۰۰ هزار تن از این میزان بذور اصلاح شده و مابقی بذور خود مصرفی است.
مسؤول تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال خراسان شمالی گفت: یکی از اقداماتی که برای گندمکاران استان در حال انجام است، آموزش روشهای نوین به زراعی است تا کشاورزان روشهای سنتی تولید گندم را کنار بگذارند و تغییر در سبک مدیریت در مزرعه را انجام دهند که این امر مبتنی بر یافتههای علمی و تحقیقاتی است. در این زمینه، در استان اقدامات بسیار خوبی انجام شده و از نتایج علمی بهدست آمده به نحو احسن استفاده شده است، بهطوری که ۸۵ درصد گندمکاران براساس اصول فنی و دستورالعمل های فنی کار میکنند.
وی بیان کرد: ۱۵ درصد باقیمانده کشاورزان خردهمالک یا افرادی هستند که در مناطق دوردست فعالیت میکنند و برای دستیابی به ظرفیتهای علمی و روشهای نوین دسترسیهای لازم را ندارند.
انتهای پیام
نظرات