• سه‌شنبه / ۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۰۸:۰۲
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 1404020200848
  • خبرنگار : 50046

مسؤول تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال استان خبر داد

تولید بیش از ۱۳ هزار تن بذر اصلاح شده غلات در خراسان شمالی

تولید بیش از ۱۳ هزار تن بذر اصلاح شده غلات در خراسان شمالی

ایسنا/خراسان شمالی مسئول تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال خراسان شمالی از تولید بیش از ۱۳ هزار تن بذر غلات در این استان خبر داد.

علی‌اکبر ناصری در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: باید تولید بذرهای اصلاح‌شده برای مزارع آبی تا ۶۰ درصد و در مزارع دیم تا ۴۵ درصد برسد که در خراسان شمالی برای امسال برنامه‌ریزی‌ شده تا میزان بذور اصلاح شده به ۱۳ هزار و ۴۰۰ تن برسد که با تولید این میزان به ۴۷ درصد از تامین نیازها رسیده‌ایم.

وی افزود: در خراسان شمالی در حال حاضر ۲۷ رقم اصلاح شده تولید و مصرف می‌شود و استقبال کشاورزان از این بذرها خوب است.

ناصری با تاکید بر اینکه تولید بذرهای فناورانه یکی از اهداف مهم در تولید غلات است، ادامه داد: بذور تا ۳۵ درصد در تولید نقش دارند که از درصد بالایی برخوردار است.

وی گفت: در کشور برای تولید غلات یک میلیون تن بذر سالانه استفاده می‌شود که ۵۰۰ هزار تن از این میزان بذور اصلاح شده و مابقی بذور خود مصرفی است.

مسؤول تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال خراسان شمالی گفت: یکی از اقداماتی که برای گندمکاران استان در حال انجام است، آموزش روش‌های نوین به زراعی است تا کشاورزان روش‌های سنتی تولید گندم را کنار بگذارند و تغییر در سبک مدیریت در مزرعه را انجام دهند که این امر مبتنی بر یافته‌های علمی و تحقیقاتی است. در این زمینه، در استان اقدامات بسیار خوبی انجام شده و از نتایج علمی به‌دست آمده به نحو احسن استفاده شده است، به‌طوری که ۸۵ درصد گندمکاران براساس اصول فنی و دستورالعمل های فنی کار می‌کنند.

وی بیان کرد: ۱۵ درصد باقی‌مانده کشاورزان خرده‌مالک یا افرادی هستند که در مناطق دوردست فعالیت می‌کنند و برای دستیابی به ظرفیت‌های علمی و روش‌های نوین دسترسی‌های لازم را ندارند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha