• سه‌شنبه / ۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۰۸:۵۲
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 1404020200885
  • خبرنگار : 50026

کشاورزی ارگانیک؛ کلید موفقیت محصولات بومی خراسان جنوبی در بازارهای جهانی

کشاورزی ارگانیک؛ کلید موفقیت محصولات بومی خراسان جنوبی در بازارهای جهانی

ایسنا/خراسان جنوبی رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان جنوبی گفت: کشاورزی ارگانیک به عنوان یک رویکرد نوین و پایدار، نه تنها به حفظ سلامت خاک و محیط زیست کمک می‌کند، بلکه می‌تواند محصولات بومی خراسان جنوبی را به بازارهای جهانی معرفی کند.

علیرضا مقری فریز در گفت و گو با ایسنا، به تشریح کشاورزی ارگانیک و اهمیت آن در این استان پرداخت و گفت: کشاورزی ارگانیک یک سیستم تولیدی است که بر پایه اصول طبیعی، حفظ سلامت خاک، گیاه، انسان و حیوانات بنا شده است.

مقری اظهار کرد: در این نوع کشاورزی از نهاده‌های شیمیایی مصنوعی مانند کودها، آفت‌کش‌ها، هورمون‌ها و آنتی‌بیوتیک‌ها استفاده نمی‌شود، در عوض، تأکید بر استفاده از کودهای حیوانی، کمپوست، تناوب زراعی، کنترل بیولوژیکی آفات، و بهره‌گیری از بذرهای بومی و مقاوم است.

وی افزود: تفاوت‌های کشاورزی ارگانیک با کشاورزی سنتی در این است که در کشاورزی سنتی ممکن است برخی کشاورزان از کود و سم استفاده کنند ولی اغلب ساختار علمی منسجمی پشت آن نیست.

مقری با بیان اینکه کشاورزی ارگانیک علاوه بر محصول، به کل اکوسیستم مزرعه توجه دارد، ادامه داد: در کشاورزی ارگانیک تمام مراحل تولید تحت نظارت و کنترل علمی و قانونی صورت می‌گیرد و گواهی ارگانیک دریافت می‌شود.

کشاورزی ارگانیک؛ کلید موفقیت محصولات بومی خراسان جنوبی در بازارهای جهانی

رییس مرکز تحقیقات در ادامه به اهمیت کشاورزی ارگانیک در خراسان جنوبی اشاره کرد و گفت: این منطقه‌ای خشک و نیمه‌خشک با منابع آبی محدود است. کشاورزی ارگانیک با مصرف کمتر منابع و مقاومت بیشتر گیاهان، مناسب این اقلیم است، همچنین، محصولات بومی ارزشمندی مانند زرشک، زعفران، عناب، زیره و گیاهان دارویی از جمله محصولاتی هستند که پتانسیل بالایی برای تولید ارگانیک دارند. در صورت بسته‌بندی و بازاریابی درست، این محصولات می‌توانند جایگاه ویژه‌ای در بازارهای جهانی پیدا کنند.

وی همچنین به مزایای کشاورزی ارگانیک برای محیط زیست اشاره کرد و گفت: این نوع کشاورزی به افزایش حاصل‌خیزی خاک، حفظ منابع آبی، تنوع زیستی و کاهش اثرات تغییر اقلیم کمک می‌کند.

رییس مرکز تحقیقات به چالش‌های اصلی کشاورزی ارگانیک در منطقه اشاره کرد و گفت: هزینه‌های اولیه بالا، دسترسی محدود به نهاده‌های ارگانیک، نبود آموزش کافی و بازار فروش محدود از جمله چالش‌های اصلی در این زمینه هستند.

مقری گفت: برای ترغیب کشاورزان به سمت کشاورزی ارگانیک، باید مشوق‌های مالی و یارانه‌ای ارائه شود و آموزش‌های عملی و میدانی برای یادگیری مهارت‌های نوین و طبیعی فراهم شود.

وی در ادامه به نقش فناوری‌های نوین در بهبود کشاورزی ارگانیک اشاره کرد و گفت: داده‌برداری دقیق از مزرعه با پهپادها و سنسورها، کنترل آبیاری قطره‌ای هوشمند، نرم‌افزارهای مدیریت مزرعه و استفاده از بیوتکنولوژی غیرتراریخته برای تولید کودهای زیستی می‌توانند به بهبود این نوع کشاورزی کمک کنند.

رییس مرکز تحقیقات در پایان تأکید کرد: برای تضمین کیفیت محصولات ارگانیک، نظارت از مرحله کاشت تا برداشت، صدور گواهینامه‌های معتبر و استفاده از آزمایشگاه‌های خاک و محصول برای کنترل باقی‌مانده سموم ضروری است، همچنین، کشاورزی ارگانیک می‌تواند به تأمین امنیت غذایی کمک کند و در بلندمدت باعث سلامت خاک و تولید پایدار شود.

مقری یادآور شد: آینده کشاورزی ارگانیک در خراسان جنوبی با افزایش آگاهی و تمایل مردم به محصولات سالم، روشن به‌نظر می‌رسد.

 انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha