• سه‌شنبه / ۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۲:۰۸
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1404020201193
  • خبرنگار : 50181

۳ خطر جدی، بیخ گوش «زمینِ پاک»

۳ خطر جدی، بیخ گوش «زمینِ پاک»

ایسنا/کرمانشاه سرپرست معاونت محیط زیست انسانی محیط زیست استان کرمانشاه، ریزگردها، پسماندها و پساب‌ها را سه عامل اصلی تهدیدکننده زمین پاک برشمرد.

مهرداد شهبازی، به مناسبت روز زمین پاک (دوم اردیبهشت) در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اینکه در حال حاضر خصوصا در استان کرمانشاه سه عامل اصلی باعث آلودگی زمین و محیط زیست ما می‌شود، گفت: پسماندها یکی از عوال اصلی آلودگی زمین نه تنها در استان و کشور ما، بلکه در سراسر جهان است.

وی با بیان اینکه پسماندها به سه بخش اصلی تقسیم می‌شود که یک بخش آن پسماند تَر است که در نهایت به کود کمپوست تبدیل می‌شود، خاطرنشان کرد: بخش دیگری از پسماندها مانند پلاستیک، ظروف پلاستیکی، شیشه و ... نگرانی اصلی را ایجاد می‌کنند که بسته به شرایط از جمله میزان رطوبت، تابش آفتاب و... می‌توانند صدها سال در طبیعت باقی بمانند و تجزیه نشوند.

سرپرست معاونت محیط زیست انسانی محیط زیست استان کرمانشاه با بیان اینکه ریزپلاستیک‌های حاصل از این پسماندها به چرخه طبیعت بازگشته و وارد آب، خاک و در نهایت محصولات کشاورزی و دامی شده و به بدن انسان برمی‌گردد، یادآور شد: بررسی‌ها نشان داده به اندازه یک کارت بانکی در هر سال ریزپلاستیک وارد بدن انسان می‌شود که می‌تواند عوارض بهداشتی فراوانی را داشته باشد.

شهبازی تاکید کرد: بخشی از این نوع پسماندها قابلیت اینکه بازیافت شده و دوباره به چرخه مصرف برگردد را دارد.

وی بخش دیگری از پسماندها را موادی دانست که قابل بازیافت نیستند و از همین رو امکان استفاده مجدد از آنها نیست و گفت: این نوع پسماندها معمولا ارزش حرارتی و انرژی بالایی دارند و از آنها به عنوان RDF یاد می‌شود و امکان استفاده از آنها برای سوخت برخی از صنایع وجود دارد.

سرپرست معاونت محیط زیست انسانی محیط زیست استان کرمانشاه از طرحی که در استان کرمانشاه برای استفاده از این نوع پسماندها برای سوخت صنایع وجود دارد یاد کرد و افزود: قرار است این پسماندها به عنوان سوخت کارخانه سیمان غرب مورد استفاده قرار گیرد و امیدواریم این طرح ظرف یکماه آینده در کرمانشاه به عنوان پایلوت اجرا شود.

ایجاد ۴ سایت بازیافت در کرمانشاه در دستوکار است

وی سپس به وضعیت مدیریت پسماندها در کرمانشاه نیز اشاره کرد و ادامه داد: در حال حاضر در شهر کرمانشاه روزانه ۶۵۰ تا ۷۵۰ تن پسماند تولید می‌شود که این پسماندها  بازیافت می‌شود.

وی با بیان اینکه ایجاد چهار سایت بازیافت پسماند در سراسر استان کرمانشاه در دست اجراست، افزود: سایت کرمانشاه اکنون فعال است و مقرر شده برای چهار نقطه دیگر در استان نیز سایت پسماند اجرا شود که هر نقطه بازیافت پسماندهای چند شهرستان را پوشش دهد.

سرپرست معاونت محیط زیست انسانی محیط زیست استان کرمانشاه با اشاره به اینکه کارهای زیربنایی سایت اسلام آبادغرب انجام شده و در مرحله خرید و نصب تجهیزات است، تاکید کرد: احداث سه سایت دیگر شامل یک سایت برای قصرشیرین، سرپل‌ذهاب و گیلانغرب، یک سایت برای شرق استان و یک سایت نیز برای منطقه اورامانات در دستور کار است.

پسماندهای بیمارستانی و صنعتی مدیریت می‌شود

وی درباره وضعیت پسماندهای بیمارستانی و عفونی کرمانشاه نیز اظهار کرد: تمامی این پسماندها در محل خود مراکز بهداشتی بی‌خطر شده و سپس توسط شرکت‌هایی که در این زمینه فعالیت دارند مدیریت می‌شود. در نهایت هم پسماند بی‌خطر شده به شیوه کاملا بهداشتی دفن می‌شود.

سرپرست معاونت محیط زیست انسانی محیط زیست استان کرمانشاه با بیان اینکه هنوز دفن پسماندهای بیمارستانی کرمانشاه در محل سایت قبلی صورت می‌گیرد، عنوان کرد: سایت جدید جانمایی شده و امیدواریم تا پایان سال جاری اجرایی شود.

وی با بیان اینکه در زمینه پسماندهای صنعتی نیز نظارت دقیق محیط زیست اعمال می‌شود و صنایعی که پسماندهای خاص دارند باید این پسماندها را توسط شرکت‌هایی که در این زمینه فعال هستند به صورت تخصصی مدیریت کنند، تاکید کرد: اکنون این کار برای صنایع انجام می‌شود.

پساب‌ها؛ دومین عامل آلاینده زمین

شهبازی سپس از پساب‌های صنعتی و انسانی نیز به عنوان دومین عامل مهم و اصلی آلاینده زمین یاد کرد و ادامه داد: متاسفانه اکنون در زمینه پساب انسانی در کرمانشاه با مشکلاتی مواجه هستیم که باید با توسعه تصفیه‌خانه‌های فاضلاب این مشکلات مرتفع شود.

وی درباره پساب‌های صنعتی نیز اظهار کرد: همه صنایعی که به نوع پساب خروجی دارند، مسئولیت تصفیه پساب با خود آنهاست و محیط زیست نیز در این خصوص نظارت دارد.

وی خاطرنشان کرد: این صنایع موظف به خود اظهاری در زمینه پساب خروجی هستند و چنانچه آلودگی ایجاد کنند در فهرست صنایع آلاینده قرار گرفته و موظف هستند عوارض سبز پرداخت کنند که معادل نیم تا ۱.۵ درصد فروش آنها بوده و رقم قابل توجهی می‌شود که این امر باعث شده بازدارندگی بیشتری را در زمینه جلوگیری از ورود پساب صنایع به محیط زیست شاهد باشیم.

سرپرست معاونت محیط زیست انسانی محیط زیست استان کرمانشاه تاکید کرد: البته برخی از صنایع نیز با گازهای خروجی منجر به آلودگی زمین و محیط زیست می‌شوند که پایش این صنایع نیز صورت می‌گیرد و برخی نیز به سیستم پایش آنلاین مجهز هستند.

شهبازی با بیان اینکه صنایعی که به هر نحوی از طریق پساب و یا گازهای خروجی باعث آلایندگی شوند در لیست صنایع آلاینده قرار می‌گیرند، خاطرنشان کرد: بر اساس آخرین لیستی که مربوط به پاییز سال گذشته بوده ۸۰ واحد آلاینده در کرمانشاه داریم، اما این لیست به صورت فصلی بازنگری و صنایع غربالگری می‌شوند و لیست نهایی زمستان هنوز مشخص نشده است.

گرد و غبار؛ سومین عامل آلاینده

سرپرست معاونت محیط زیست انسانی محیط زیست استان کرمانشاه با بیان اینکه در استان کرمانشاه پدیده گرد و غبار نیز یکی از اصلی‌ترین چالش‌های محیط زیست به شمار می‌رود، گفت: این امر یک تهدید جدی برای سلامت افراد به شمار می‌رود، اما در کنار آن تمامی زیستمندان، جنگل‌ها، مراتع، باغات، مزارع و ... را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد.

وی اظهار کرد: البته این گرد و غبار منشاء خارج از مرزهای ما دارد، اما متاسفانه کرمانشاه را درگیر می‌کند، بگونه‌ای که در هفته گذشته نیز شاهد آن بودیم که هوای  برخی نقاط کرمانشاه در وضعیت بحران قرار گرفت که ناگزیر به اعلام تعطیلی از سوی استانداری شدیم.

شهبازی خاطرنشان کرد: در حال حاضر در استان کرمانشاه کانون داخلی از ریزگرد نداریم و آنچه که جو استان را تحت تاثیر قرار می‌دهد، از خارج از مرزها خصوصا عراق و سوریه نشات می‌گیرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha