• سه‌شنبه / ۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۴:۲۴
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1404020201369
  • خبرنگار : 50181

کلینیک «کنترل خشم» در کرمانشاه راه‌اندازی می‌شود؟

کلینیک «کنترل خشم» در کرمانشاه راه‌اندازی می‌شود؟

ایسنا/کرمانشاه خشم، مادر بسیاری از آسیب‌های اجتماعی، خانوادگی و فردی است و کنترل خشم را شاید بتوان شاه کلید کاهش بسیاری از مشکلات اجتماعی از جمله اعتیاد، خودکشی، طلاق و نزاع دانست.

با توجه به اینکه کرمانشاه در زمینه برخی آسیب‌های اجتماعی مشکلات جدی دارد، وجود یک طرح جامع برای کنترل خشم و افزایش تاب‌آوری افراد می‌تواند تاثیر قابل توجهی در کاهش بسیاری از آسیب‌های اجتماعی داشته باشد.

حالا چند وقتی هست که دستگاه‌های مختلف پیگیر راه‌اندازی کلینیک «کنترل خشم» در کرمانشاه هستند. کلینیکی که در گذشته دستگاه قضا به دنبال راه‌اندازی آن بود و اکنون با جدیت توسط بهزیستی پیگیری می‌شود و مدیرکل بهزیستی استان امیدوار است با همکاری دیگر دستگاه‌ها این طرح به مرحله اجرا برسد.

بهزاد شهبازی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اینکه کلینیک کنترل خشم در حقیقت یک طرح و شامل مجموعه‌ای از بخش‌های مختلف است، گفت: این طرح باید با همراهی همه دستگاه‌های مختلف از جمله نیروی انتظامی، آموزش و پرورش، شهرداری، دادگستری، علوم پزشکی و ... اجرا شود.

وی با بیان اینکه این طرح شامل بخش‌های مختلف از جمله یک نظام ارجاع است تا کسانی که خشونت‌گر و یا در معرض خشونت هستند توسط بخش‌های مختلف شناسایی و در نهایت به بهزیستی ارجاع شوند، خاطرنشان کرد: راه‌اندازی یک یا چند کلینیک خشم در سطح استان برای مداخلات تخصصی و ارائه خدمات به این افراد نیز یکی از بخش‌های این پازل است. البته در صورت اجرایی شدن مراحل اولیه طرح، فعلا می‌توان از ظرفیت‌های موجود نظیر مراکز مشاوره بهزیستی برای کنترل خشم استفاده کرد.

شهبازی تاکید کرد: در نهایت اگر بتوان منابعی تامین و کلینیک‌های تخصصی کنترل خشم را با توجه به منابع و بضاعتی که داریم به صورت پراکنده در نقاط مختلف استان راه‌اندازی کنیم بسیار اثرگذار خواهد بود. مراکزی با تابلو کلینیک کنترل خشم و ساختار خاص.

مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه با بیان اینکه طرح کلینیک خشم در این شکل و چارچوب تقریبا برای اولین بار است که توسط کرمانشاه در کشور پیشنهاد می‌شود، یادآور شد: البته ممکن است استان‌های دیگر نیز اقداماتی در زمینه کنترل خشم انجام داده باشند، از همین رو نمی‌توان گفت کرمانشاه قطعا پایلوت طرح کلینیک کنترل خشم است.

شهبازی درباره اهداف و کارد کرد این طرح نیز عنوان کرد: خشم، مادر بسیاری از آسیب‌های اجتماعی، فردی و خانوادگی و همچنین بسیاری از بیماری‌ها و اختلالات روانشناختی است. به علاوه خشم می‌تواند به بسیاری از مشکلات اجتماعی از جمله نزاع، قتل و... نیز منجر شود.

وی با بیان اینکه افراد خشم را به شیوه‌های مختلف بروز می‌دهند، اظهار کرد: گاهی بروز حشم به صورت قتل، نزاع، کودک و همسرآزاری رو به بیرون و گاهی نیز به صورت افسردگی، اعتیاد، خودکشی، بیماری‌های روانشناختی و... رو به درون فرد است.

مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه با بیان اینکه این کلینیک به افرادی که خشونت‌گر و یا خشونت دیده هستند و یا افرادی که در آستانه ارتکاب به خشونت قرار دارند خدمات می‌دهد، یادآور شد: این افراد از طریق دستگاه‌ها و بخش‌های مختلف شناسایی و به وسیله نظام ارجاع به مراکز در نظر گرفته شده ارجاع خواهند شد. در این مراکز هم اقدامات پیشگیرانه و مداخلات، آموزش، درمان و مشاوره ارائه می‌شود.

به گفته شهبازی، این مراکز حتی می‌توانند به غربالگری کودکان و نوجوانانی که در معرض خشونت قرار دارند نیز با هدف پیگشیری از آسیب در آینده کمک کند.

وی افزایش امنیت اجتماعی، پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی، جسمی، روانی و اجتماعی، تحکیم بنیان خانواده، کاهش موارد خشونت و پیامدهای اقتصادی و اجتماعی ناشی از آن، کاهش بزهکاری و از همه مهمتر افزایش تاب آوری جامعه را از مزایای اجرای طرح کلینیک کنترل خشم دانست.

مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه عنوان کرد: خدمات این طرح و مراکز مرتبط با آن باید بگونه‌ای سهل الوصول باشد که حتی کسانی‌که بضاعت مالی ندارند بتوانند به این حمایت‌های اجتماعی دسترسی رایگان داشته باشند.

شهبازی با بیان اینکه پیگیری این طرح از مجاری مختلف در حال انجام است و موضوع را از مسیر نمایندگان مجلس، استانداری و حتی جلسه کارگروه اجتماعی با حضور معاون رئیس جمهور پیگیری کردیم، اظهار کرد: برای اینکه طرح کلینیک کنترل خشم در کرمانشاه به مرحله اجرا برسد، باید مصوبات لازم از مسیر استانداری‌ و از شورای اجتماعی کشور اخذ شود تا بتوانیم مجوزها و اعتبارات مورد نیاز را دریافت کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha