به گزارش ایسنا، مجله «اینتلیجنس آنلاین» گزارش داد ژاپن موافقت کرده تا به سازمان اطلاعات ارتش اوکراین دادههای جغرافیایی ماهوارهای و راداری خود شامل تصاویر از نوع SAR را به اشتراک بگذارد؛ این نخستین بار است که ژاپن در تاریخ خود دست به همکاری در چنین حوزهای میزند.
بر اساس این گزارش، دادههای ماهوارهای که طبق این توافق ارائه میشوند متعلق به «انستیتوی پیشتازان فضای کیو-شو»، وابسته به دانشگاه کیوشو هستند.
طبق توافقی که ژاپن با اداره اطلاعات دفاعی اوکراین امضا کرده، سامانههای این انستیتو با سکوهای اطلاعاتی اوکراین ادغام میشوند. تصاویر SAR، که با رادار تولید میشوند برای پشتیبانی از عملیاتهای تجسس و شناسایی مورد استفاده قرار خواهند گرفت. این انستیتوی ژاپنی وابسته به دانشگاه کیوشو هماکنون پنج ماهواره عملیاتی شده را در اختیار داشته و برای پرتاب ماهوارههای بیشتری تا پایان سال ۲۰۲۶ برنامهریزی کرده است.
به گزارش وبسایت «یونایتد۲۴ مدیا»، اوکراین به تصاویر ماهوارهای SAR فنلاند، آلمان و ایتالیا نیز دسترسی دارد.
به نوشته «اینتلیجنس آنلاین»، اوکراین با وجود دسترسی به ماهوارههای Pléiades Neo که توسط شرکت ایرباس عملیاتی میشود و استفاده از تصاویر ماهوارههای CSO-range فرانسه، همچنان از آن سطح پشتیبانی که قبلا ایالات متحده به آن در این زمینه با تصایر ماهوارههای تجاری شرکتهای «ماکسار» و «بلک اسکای» ارائه میداد، برخوردار نیست.
این رسانه همچنین متذکر شد هیچ اپراتور اروپایی هماکنون تصاویر ماهوارهای قابل مقایسه با تصاویر ماهوارهای ایالات متحده یا ارائه کنندههای تجاری از جنبه پوشش روزانه یا دسترسی به تواناهایی پخش همزمان ارائه نمیکند.
اوکراین و جمهوری چک اخیرا از برنامه خود برای پرتاب یک مجموعه از ماهوارههای تصویربرداری شناسایی تحت عنوان «سوزیریا» خبر دادند.
مقامهای ژاپن و اوکراین ماه فوریه مذاکرات درباره پشتیبانی در حوزه اطلاعات ماهوارهای را به ویژه بعد از آنکه ایالات متحده موقتا کمکهای اطلاعاتی برای کییف را در اوایل ماه مارس موقتا به حال تعلیق درآورد، شروع کردند.
انستیتوی پیشتازان فضای کیوشو قصد دارد اواخر سال ۲۰۲۶ هفتمین ماهواره تصویربرداری SAR خود را پرتاب کند. این انستیتو با کییف بر سر یک بازه زمانی ۲ تا سه ماهه با هدف نصب نرمافزارهای مربوطه در سکوهای اطلاعاتی اوکراین توافق کرده است.
تصاویر حاصل از فنآوری SAR که میتوانند ۲ بعدی یا سه بعدی باشند، کاربردهای نظامی وسیعی دارند و از این تصاویر میتوان برای ردگیری تحرکات و تاسیسات دشمن صرف نظر از شرایط آبوهوایی استفاده کرد.
وقفهای که آمریکا در زمینه تبادل اطلاعات با اوکراین اعمال کرد به کییف اهمیت زیاد نقش این اطلاعات در زمینه برنامهریزی نظامی به ویژه در بخش اجرای حملات موشکی دوربرد و رهگیری حملات هوایی را برجسته ساخت.
ارتش اوکراین همچنین اکتای زیادی به سامانه ارتباطی «استارلینک» متعلق به «ایلان ماسک»، مشاور و متحد میلیاردر نزدیک به دونالد ترامپ دارد. شرکت اپراتور ماهوارهای فرانسوی «یوتلست» هم قول داده تا عملیاتهای خود در اوکراین را تشدید کند اما اعلام کرده هماکنون نمیتواند نزدیک به ۵۰ هزار پایانه استارلینک را که هماکنون در اوکراین فعال هستند، جایگزین کند.
انتهای پیام
نظرات