• چهارشنبه / ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۰:۲۰
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1404020301823
  • خبرنگار : 51009

رئیس دانشگاه علوم پزشکی زنجان:

اجرای طرح پزشک خانواده و کنترل بیماری‌های غیرواگیر در اولویت است 

اجرای طرح پزشک خانواده و کنترل بیماری‌های غیرواگیر در اولویت است 

ایسنا/زنجان رئیس دانشگاه علوم پزشکی زنجان با اشاره به اولویت‌های جدی حوزه سلامت در استان، بر لزوم پیگیری ویژه طرح پزشک خانواده با همکاری استانداری و دستگاه‌های اجرایی تأکید کرد.

سعید سرداری امروز (چهارشنبه ۳ اردیبهست) در جلسه کارگروه اجتماعی استان زنجان، با بیان اینکه اجرای طرح پزشک خانواده به‌ویژه در جمعیت‌های زیر ۲۰ هزار نفر ضرورت دارد، اظهار کرد: مقدمات اجرای پزشک خانواده در دانشگاه فراهم شده و همکاری نهادهای استانی برای تحقق آن ضروری است.

او همچنین به ضرورت اجتماعی‌سازی مطالبات حوزه سلامت اشاره کرد و افزود: مجامع سلامت، نهادهای مردمی، نخبگان و بخش خصوصی باید در حل مسائل کلان استان مشارکت کنند. توسعه مشارکت مردم و استفاده از نظرات آن‌ها در تصمیم‌سازی‌ها می‌تواند به تحقق عدالت در سلامت کمک کند.

وی در ادامه نان کامل را از اجزای مهم سبد غذایی عنوان کرد و افزود: برای تأمین این ماده غذایی سالم، نیازمند برنامه‌ریزی مشترک میان دانشگاه، استانداری و نهادهای مرتبط هستیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی زنجان درباره سند ملی امنیت غذایی و سلامت نیز گفت: بحران‌هایی مانند کم‌آبی و آسیب‌های زیست‌محیطی از عوامل تهدیدکننده سلامت عمومی هستند. این سند که اجرای آن برعهده نهاد ریاست‌جمهوری است، می‌تواند در مدیریت بهینه منابع غذایی و ارتقای سلامت جامعه موثر باشد.

او کنترل بیماری‌های غیرواگیر مانند دیابت، چربی خون، سرطان و بیماری‌های قلبی را از دیگر اولویت‌ها برشمرد و اظهار کرد: با اجرای موفق برنامه‌های غربالگری و پیشگیری می‌توان تا سال ۲۰۲۵ حدود ۲۵ درصد از مرگ‌ومیر ناشی از این بیماری‌ها را کاهش داد. هرچند هزینه پیشگیری بالاست، اما در مقایسه با درمان کاملاً به‌صرفه و ضروری محسوب می‌شود.

سرداری از ضرورت بومی‌سازی خدمات سلامت متناسب با نیازهای استان سخن گفت و افزود: دسترسی عادلانه و آزاد به خدمات بهداشتی و درمانی، یکی از مهم‌ترین شاخص‌های عدالت در سلامت است.

در ادامه معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زنجان با اشاره به وضعیت تولید نان کامل در استان گفت: متأسفانه میزان دسترسی مردم به نان تهیه‌شده از آرد کامل بسیار محدود است و نیاز به مداخله جدی و همکاری متولیان امر دارد.

محمدرضا صائینی با بیان اینکه فرآیند سبوس‌گیری بیش از حد از آرد باعث کاهش ارزش تغذیه‌ای نان شده، افزود: ما نیازمند حمایت از تولید نان کامل به عنوان یکی از ارکان تأمین امنیت غذایی هستیم.

او ادامه داد: برخی آمارها از تغییر چشمگیر در تولید نشان می‌دهد که از رقم ۱۴۳ به بیش از ۵۹۵۷ رسیده‌ایم که نوعی تورم در فرآیندها را نشان می‌دهد و باید ریشه‌یابی شود.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زنجان همچنین نسبت به بی‌توجهی به واکسیناسیون دام‌ها هشدار داد و گفت: عدم واکسیناسیون به‌موقع می‌تواند منجر به بروز بیماری‌های مرگ‌بار در دام‌ها و انتقال آن‌ها به انسان شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha