به گزارش ایسنا، در جلسه علنی امروز نمایندگان مجلس با یک و دو فوریت بررسی لایحه اختیار دولت در تغییر ساعت رسمی کشور و تعیین ساعات کار کارکنان مخالفت کردند، لذا بنا بر اعلام رئیس مجلس، مقرر شد که این لایحه به صورت عادی بررسی شود.
میرزایی: احتیاج به تغییر ساعت رسمی نیست
غلامرضا میرزایی نماینده بروجن در مجلس به عنوان اولین مخالف بررسی دو فوریت لایحه تغییر ساعت رسمی کشور گفت: جای سوال است که چرا باید این لایحه به صورت دو فوریتی بررسی شود، تنظیم ساعت در اختیار دولت است و نیاز به تنظیم قانون برای جابجایی ساعت نیست و دولت میتواند ساعت کاری را تنظیم کند.
عثمانی: تغییر ساعت رسمی کشور میتواند تغییرات قابل توجهی در الگوی مصرف انرژی ایجاد کند
قسیم عثمانی نماینده بوکان به عنوان اولین موافق فوریت این لایحه گفت: در شرایط فعلی که کشور درگیر ناترازی انرژی است، این لایحه میتواند نقش بسیار مهمی در کاهش خاموشیها و صرفهجویی در مصرف انرژی داشته باشد، پس بدون نگاه سیاسی و جناحی تصمیمگیری کنید.
وی افزود: در سالهای اخیر، مدیریت مصرف انرژی و کاهش اوج مصرف برق به یکی از اولویتهای اصلی کشورها و سازمانهای مرتبط با انرژی تبدیل شده است. افزایش روزافزون مصرف برق، بهویژه در ساعات اوج مصرف، چالشهای متعددی را برای شبکههای برق بهوجود آورده است.
این نماینده مجلس گفت: تغییر ساعت رسمی کشور میتواند تغییرات قابل توجهی در الگوی مصرف انرژی در طول روز ایجاد کند و باعث تغییر شکل منحنی بار روزانه شود. به طور خاص، انتظار میرود اوج مصرف برق روزانه به ساعات اولیه صبح منتقل شده و از شدت آن در ساعات ظهر کاسته شود. این یکی از دلایل فنی مهم در حمایت از این طرح است.
وی افزود: هماهنگی بیشتر ساعت کاری با نور طبیعی روز میتواند مصرف روشنایی و استفاده از دستگاههای خنککننده در ساعات میانی روز را کاهش دهد. این اثر بهویژه در فصول گرم سال که استفاده از کولرهای گازی رایج است، بسیار محسوستر خواهد بود.
عثمانی بیان کرد: با افزایش هماهنگی ساعت کاری با نور روز، نیاز به روشنایی الکتریکی در ادارات و واحدهای تجاری کاهش مییابد.همچنین کشورهای زیادی از تغییر ساعت تابستانی حمایت میکنند.
کوچکینژاد: با روان مردم بازی نکنیم
جبار کوچکی نژاد نماینده رشت به عنوان دومین و آخرین مخالف بررسی دو فوریت لایحه گفت: این لایحه در زندگی و نشاط مردم تأثیر زیادی دارد؛ زمانی که در سال ۱۴۰۱ ما قانون ثبات ساعت را تصویب کردیم، چند درصد از مردم به شما اعتراض کردند؟ در هر جایی که ما حضور پیدا کردیم، مردم خوشحال بودند و گفتند که ما را از سرگردانی و بلاتکلیفی نجات دادید؛ ساعت را دقیق کردید و با قانون، دولت را موظف کردید آن را رعایت کند.
وی افزود: در همین قانون، ما به دولت اجازه دادیم. ما در همین قانون به دولت اختیار دادیم که با توجه به شرایط آبوهوایی منطقهای، ساعت ادارات را تغییر دهد. دولت میتواند به استاندارها نیز مجوز بدهد تا این شرایط را متناسب با وضعیت کشور تنظیم کنند.
این نماینده مجلس گفت: بسیاری از کشورهای دنیا مثل چین، روسیه، برزیل، آرژانتین، سنگاپور، عربستان و کویت ساعتهای خود را تغییر ندادند. اگر ما ضعف مدیریت در حوزه انرژی داریم، نباید بهجای اصلاح مدیریت، با روان مردم بازی کنیم و بگوییم ساعتها را تغییر بدهیم.
وی بیان کرد: قانون مصوب مجلس در سال ۱۴۰۱ آرامشدهنده برای جامعه بود پس نباید آرامش جامعه را برهم بزنیم. بیش از ۷۰ کشور در دنیا ساعتهای خود را تغییر نمیدهند و ساعتها ثابت مانده است. قانون قبلی هم یک قانون شفاف و مشخص بوده است و تنها یک سال از آن گذشته است.
کوچکی نژاد افزود: ما در حوزه اقتصادی، گرانی، و بسیاری از مسائل دیگر مشکلات زیادی داریم. اگر دولت میخواهد به مردم بیشتر توجه کند، باید آن بخش اقتصادی را حل کند. ما هنوز وزیر اقتصاد نداریم، و دولت نیز توجهی به این مسئله ندارد که باید هرچه سریعتر وزیر اقتصاد را معرفی کند تا در حوزه اقتصادی شاهد ثبات در بازار و سایر بخشها باشیم.
گودرزوند: تغییر ساعت رسمی تاثیر زیادی در مدیریت بهینه مصرف انرژی دارد
گودرزوند نماینده رودبار به عنوان دومین و آخرین موافق بررسی دو فوریت لایحه گفت: سال گذشته دولت ساعت بانکها را از ۷ صبح به ۶ منتقل کرد که باعث ایجاد سرگردانی و مشکلات زیادی برای مردم شد.
وی ادامه داد: این لایحه تاثیر زیادی در مدیریت بهینه مصرف انرژی دارد. طبق نامه وزیر نیرو با این رویکرد میتواند ۱۲۰۰ مگاوات یعنی اندازه ظرفیت یک نیروگاه صرفه جویی در کشور داشته باشیم.
این لایحه فنی و تخصصی سبب کاهش هزینههای اضافی میشود
محمدباقر قالیباف رییس مجلس نیز بعد از استماع نظرات موافقان و مخالفان فوریت گفت: تغییر ساعات ادارات در اختیار دولت است. اکنون دولت میخواهد این اختیار را در خصوص تغییر ساعت کشور داشته باشد.
انتهای پیام
نظرات