• چهارشنبه / ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۳:۲۰
  • دسته‌بندی: کردستان
  • کد خبر: 1404020302065
  • خبرنگار : 50294

معاون دانشگاه علوم پزشکی استان:

کردستان بالاترین رتبه مصرف نمک در کشور را دارد

کردستان بالاترین رتبه مصرف نمک در کشور را دارد

ایسنا/کردستان معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: متاسفانه استان کردستان بالاترین رتبه مصرف نمک در کشور را دارد و میزان مصرف به بیش از ۱۲ گرم در روز می‌رسد.

فرزام بیدارپور امروز (سوم اردیبهشت) در آستانه هفته سلامت در گفت‌وگو با خبرنگاران با اشاره به آغاز هفته سلامت، وضعیت شاخص‌های سلامت در استان را نگران‌کننده خواند و اعلام کرد که سطح سواد سلامت مردم کردستان پایین‌تر از میانگین کشوری است و عواملی نظیر کم‌تحرکی، مصرف بالای نمک و کمبود سبزیجات، شیوع بیماری‌هایی چون چاقی و فشار خون را افزایش داده است.

وی شعار هفته سلامت امسال را «سرآغاز سلامت، آینده‌ای سرآمد» بیان کرد و با ابراز تاسف از پایین‌تر بودن شاخص بهره‌مندی از سواد سلامت در استان نسبت به میانگین کشوری، این مسئله را مرتبط با سبک زندگی مردم دانست.

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، کم‌تحرکی، کمبود سبزیجات در سبد غذایی و مصرف بالای نمک را از جمله عوامل اصلی برشمرد که منجر به شیوع بیشتر برخی بیماری‌ها از جمله چاقی و فشار خون در میان مردم استان در مقایسه با میانگین کشوری شده است.

بیدارپور با استناد به مطالعات کشوری به وضعیت نامطلوب تحرک فیزیکی در استان اشاره کرد و گفت: با وجود کوهستانی بودن منطقه و فرصت‌های موجود برای فعالیت بدنی، متاسفانه میزان تحرک فیزیکی مردم ما نسبت به میانگین کشوری پایین‌تر است.

وی با ابراز نگرانی از شیوع چاقی در استان گفت: حدود ۵۶ درصد افراد بالای ۱۸ سال در استان از چاقی رنج می‌برند، در حالی که میانگین کشوری در این زمینه ۵۲ درصد است.

بیدارپور در خصوص وضعیت تغذیه در استان نیز اظهار کرد: در بحث تغذیه، مصرف نمک یکی از موارد بسیار مهم است. در حالی که استاندارد مصرف نمک روزانه ۵ تا ۶ گرم است، متاسفانه استان کردستان بالاترین رتبه مصرف نمک در کشور را دارد و میزان مصرف به بیش از ۱۲ گرم در روز می‌رسد.

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سرطان معده را از شایع‌ترین بیماری‌ها در استان معرفی و تصریح کرد: شاخص‌هایی همچون سبک زندگی ناسالم و استفاده بی‌رویه از نمک نقش مهمی در افزایش این بیماری در استان ایفا می‌کنند؛ اگرچه آمار مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی در استان تفاوت چندانی با میانگین کشوری ندارد، اما شیوع سرطان معده در کردستان به نسبت سایر استان‌ها بالاتر است.

وی مصرف زیاد نمک، ترشیجات و استفاده از آب چاه‌های خانگی آلوده در برخی مناطق روستایی را از جمله عوامل احتمالی افزایش سرطان معده در استان برشمرد.

بیدارپور در پایان سخنان خود استعمال دخانیات، عدم تحرک، تغذیه ناسالم، مصرف الکل و آلودگی هوا را از مهم‌ترین عوامل تهدیدکننده سلامت مردم دانست و تاکید کرد که با برگزاری همایش‌ها، فرهنگ‌سازی صحیح، اجرای برنامه‌های آگاهی‌بخشی و توجه به ورزش می‌توان به ارتقای سطح سواد سلامت مردم در استان کمک شایانی کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha