فرجالله ایلیات ۳ اردیبهشت در نشست با علی منصفیراد، رئیس جهاد دانشگاهی استان و نعمتالله نظری، معاون پژوهشی و فناوری این نهاد اظهار کرد: در صورت سرمایه گذاری و تولید انبوه، این محصولات میتواند بسیاری از معضلات زیستمحیطی و مسائل مرتبط با حوزه کشاورزی و دامپروری را مرتفع کند.
وی با اشاره به فعالیتهای جهاد دانشگاهی استان سمنان در حوزه آزمایشگاه مصالح ساختمانی و مواد معدنی ادامه داد: امروزه دورریز مصالح ساختمانی و دپوی آنها در حاشیه شهرها به عنوان یکی از مسائل زیست محیطی در مدیریت شهری به شمار میآید، جهاد دانشگاهی استان سمنان میتواند در حوزه برگشت این دورریزها به چرخه تولید دوباره مصالح ساختمانی با اجرای طرحهای فناورانه و پژوهشی راهکار ارائه دهد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری سمنان همچنین با اشاره به مشکلات کمبود منابع آبی و خشکسالی در کشور افزود: یکی دیگر از جاهایی که جهاد دانشگاهی استان سمنان میتواند کمک کند، رفع معضل و مشکل پساب شهری است و اینکه چگونه میتوان با اجرای طرحهای فناورانه و دانشبنیان، پساب شهری را دوباره به چرخه آبی برگرداند.
وی اضافه کرد: در بسیاری از کشورهای جهان، حتی کشورهایی که مشکل کمبود منابع آبی ندارند، سیستم برگشت دوباره پساب شهری به چرخه اجرا میشود.
علی منصفی راد، رئیس جهاد دانشگاهی استان سمنان نیز در این نشست با ارائه گزارشی از دستاوردهای علمی، پژوهشی و فناورانه، به برخی طرحهای پژوهشی و محصولات دانش بنیان جهاد دانشگاهی استان سمنان اشاره کرد و گفت: تولیدات فناورانه جهاد دانشگاهی استان سمنان از قبیل کود گرانوله، مالچ معدنی، محلول ضد سرمازدگی زئوتیمول به عنوان خوراک دام، فراوری پوست سبز پسته، بلوک نمکی و... به عنوان محصول استراتژیک برای کشور به شمار میآید و برای سرمایه گذاری و راه اندازی خط تولید نیازمند حمایت و مساعدت است.
وی افزود: ویژگی خاص این محصولات استفاده از دانش بومی و توجه به مزیتهای معدنی غالب استان سمنان است که تمامی مواد اولیه تولید این محصولات فناورانه در معادن استان فراهم است و لازم است ظرفیتهای معدنی استان برای احصا و تولید محصولات فناورانه و دانش بنیان توسط پژوهشگران جهاد دانشگاهی استان سمنان در اختیار این نهاد قرار گیرد.
انتهای پیام
نظرات