افتتاحیه چهارمین دوره «فستیوال ملی زمینشناسان جوان ایران»، امروز چهارشنبه سوم اردیبهشت با همت دانشجویان انجمن علمی دانشجویی زمینشناسی دانشگاه اصفهان و با مشارکت ۱۷ دانشگاه کشور برگزار شد.
حضور اساتید و دانشجویان در این رویداد، فرصتی برای تبادل دانش و شبکهسازی حرفهای فراهم کرده است. وبینارهای تخصصی در طول یک ماه و با تدریس اساتید از اقصینقاط کشور، افق بینالمللی برای این رویداد ترسیم میکند.
حمایت جمالی، مدیر گروه زمینشناسی دانشگاه اصفهان در این افتتاحیه اظهار کرد: زمین تنها سیاره منظومه شمسی است که در آن امکان حیات وجود دارد و تمام منابع حیاتی ما از جمله آب، غذا و مواد معدنی مورد نیاز در فناوریهای پیشرفته را تأمین میکند. منابع معدنی اهمیت بالایی در سطح جهانی دارند و کشورها برای بهرهبرداری از این منابع به رقابت با یکدیگر میپردازند؛ همین امر زمینشناسی را به دانشی بسیار ارزشمند تبدیل میکند. تأثیرات مثبت پیشرفت فناوریهایی مانند هوش مصنوعی، پهپادها و تصاویر ماهوارهای بر زمینشناسی دانشجویان را ملزم میکند تا به آموزش این فناوریها بپردازند. آینده این رشته برای نسل جوان روشن است و فرصتهای شغلی بیشتری برای نسل جدید فراهم خواهد شد.
رضا رمضانی، رئیس انجمنهای علمی دانشجویی دانشگاه اصفهان ضمن تشویق دانشجویان برای خلق پروژههای بزرگ در این مراسم گفت: دوران دانشگاه باید فرصتی برای انجام کارهای بزرگ باشد. پروژههایی که دانشجویان در دوران تحصیل خود و در فراغت بال خلق میکنند، بهعنوان «برگ برنده» در زندگی حرفهایشان مؤثر خواهد بود. دانشگاه تنها مکانی برای درس خواندن نیست، بلکه بستری برای رشد و شکوفایی استعدادها است.
وی تجربههای شخصی خود را با دانشجویان حاضر در جلسه به اشتراک گذاشت و از تأثیر مثبت کارهای برجستهای که در گذشته انجام داده است، صحبت کرد و افزود: دانشجویان با جسارت و برنامهریزی به سمت اهداف خود حرکت کنند.
قدرت ترابی، رئیس چهارمین دوره از فستیوال ملی زمینشناسان جوان ایران نیز با تأکید بر کار گروهی و مشارکت جمعی در حرفه زمینشناسی اظهار کرد: رشته زمینشناسی ذاتاً گروهمحور است و موفقیت در آن به تعامل و شبکهسازی میان زمینشناسان بستگی دارد.
وی افزود: دانشجویان از فرصت فستیوالهایی مانند این برای آشنایی با همرشتهایهای خود در سراسر کشور و حتی خارج از آن استفاده کنند.
رئیس چهارمین دوره از فستیوال ملی زمینشناسان جوان ایران به ارزش تجربیات بینالمللی اشاره کرد و ادامه داد: دانشجویان از فناوریها و ابزارهای موجود در کشورهای دیگر بهرهبرداری کنند.
ترابی گفت: برگزاری این فستیوالها بستری برای تقویت همبستگی و پیشرفت علمی است. دانشجویان باید از فرصت حضور در این فستیوالها برای یادگیری و ارتباطگیری حداکثر استفاده را داشته باشند.
وی افزود: مرور تغییرات مثبت در حضور زنان در زمینشناسی و نقش کلیدی آنها به افزایش کیفیت تحقیقات و مقالات علمی منجر شد. حضور بیشتر زنان در این حوزه توانسته است سهم بزرگی در توسعه زمینشناسی ایفا کند.
رئیس چهارمین دوره از فستیوال ملی زمینشناسان جوان ایران به آمار دانشگاه اصفهان اشاره و اظهار کرد: این آمار نشان میدهد ۵۹ درصد دانشجویان رشته زمینشناسی در این دانشگاه را خانمها تشکیل میدهند، در حالی که تنها ۴۱ درصد را آقایان شامل میشوند. این آمار بیانگر افزایش چشمگیر حضور زنان در این حوزه است.
برگزاری مسابقات زمینشناسی در چهارمین فستیوال ملی زمینشناسان جوان ایران
میثم تدین، داور مسابقات علمی چهارمین فستیوال ملی زمینشناسان جوان ایران با تأکید بر تلفیق هنر و زمینشناسی در این مسابقات اظهار کرد: مسابقات شامل ارسال ۳۵ عکس توسط شرکتکنندگان است که باید آنها را حداکثر در قالب ۲۰۰ کلیپ یا چهار خط آثار ادبی توصیف کنند. آثار باید جنبههای علمی را در کنار جنبههای ادبی و هنری دارا باشند. این آثار نهتنها از دیدگاه زمینشناسی، بلکه بر اساس معیارهای تخصصی ادبی نیز مورد بررسی قرار خواهند گرفت.
وی با اشاره به تدابیر انجمنهای علمی برگزارکننده فستیوال در مشارکت فارغالتحصیلان رشته زمینشناسی افزود: حضور فارغالتحصیلان تدبیری است که امکان استفاده از تجربیات نسلهای پیشین را فراهم میکند. مشارکت داوران این مسابقه تخصصهای زمینشناسی و ادبیات را تلفیق و به انتخاب بهترین آثار کمک میکند.
انتهای پیام
نظرات