• پنجشنبه / ۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۲:۵۳
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1404020402647
  • خبرنگار : 50042

نماینده ولی‌فقیه در گیلان:

امام صادق(ع) شیخ‌الائمه و احیاگر معارف دینی بود

امام صادق(ع) شیخ‌الائمه و احیاگر معارف دینی بود

ایسنا/گیلان نماینده ولی‌فقیه در گیلان، با تأکید بر جایگاه والای علمی و معرفتی امام ششم شیعیان، ایشان را «شیخ‌الائمه» و احیاگر حقیقی علوم آل‌محمد(ص) در یکی از پرآشوب‌ترین دوران‌های تاریخ اسلام دانست و گفت: امام صادق(ع) با تبیین مبانی اصیل دین، زدودن شبهات و تربیت شاگردانی فرهیخته، پایه‌گذار نهضتی علمی شد که مسیر هدایت امت را تا امروز روشن نگه داشته است.

آیت‌الله رسول فلاحتی در مراسم بزرگداشت سالروز شهادت امام جعفر صادق(ع) که امروز، ۴ اردیبهشت در مصلی بزرگ امام خمینی (ره) شهر رشت برگزار شد، با بیان اینکه در چنین روزی، بزرگ‌ترین سوگوار و عزادار، حضرت ولی‌عصر(عج) است، اظهار کرد: امام صادق(ع) که «شیخ‌الائمه» لقب گرفته، با ۶۵ سال عمر مبارک، طولانی‌ترین عمر را در میان سایر ائمه اطهار (ع) داشت. این فرصت طولانی به ایشان اجازه داد که در حساس‌ترین دوران تاریخ اسلام، بیشترین خدمات علمی، فرهنگی و معرفتی را به جامعه اسلامی عرضه دارد.

وی افزود: امام صادق(ع) در زمانی امامت جامعه اسلامی را بر عهده گرفت که خلافت اموی در اوج فساد و انحرافات عقیدتی، سیاسی و اجتماعی بود و جامعه اسلامی از جهات مختلف دچار آسیب شده بود. در چنین شرایطی، آن حضرت به گسترش و تبیین علوم آل‌محمد(ص) پرداخت و با تأسیس یک نهضت علمی کم‌نظیر، علومی را به جامعه عرضه کرد که نه‌تنها نیازهای دینی مردم را پاسخ می‌داد، بلکه مسائل زندگی، اجتماعی، اقتصادی و حتی علوم طبیعی و فلسفی آن دوران را نیز در بر می‌گرفت.

امام جمعه رشت با تأکید بر اینکه دوره امامت امام صادق(ع)، مقارن با دوران گذار از حکومت بنی‌امیه به بنی‌عباس بود که تعارضات سیاسی و خلا سیاسی در آن بسیار مشهود بود، تصریح کرد: ایشان و پدر بزرگوارشان امام باقر(ع) با بهره‌گیری از این فضا، تلاش‌های گسترده‌ای برای ترویج علوم اسلامی انجام دادند. نخستین هدف این بسط علمی، زدودن شعارهای توخالی و انحرافی و همچنین پاسخ به شبهات گسترده‌ای بود که به واسطه نفوذ نحله‌های فکری مختلف از سایر مکاتب وارد اسلام شده بود.

آیت‌الله فلاحتی ادامه داد: در آن دوران، گروه‌ها و نحله‌های فکری متعدد و حتی جریان‌های غیر اسلامی فضای فکری جامعه اسلامی را آلوده کرده بودند. در چنین شرایطی، امام صادق(ع) با برگزاری مناظرات علمی، پاسخ به شبهات و تربیت شاگردان بزرگ و برجسته‌ای چون هشام بن حکم پایه‌های معرفتی جامعه اسلامی را مستحکم کرد.

وی با اشاره به اینکه یکی دیگر از اهداف بزرگ امام در بسط علوم دینی، زدودن جهل و نادانی در میان مردم بود، گفت: در زمان بنی‌امیه، جهل و ناآگاهی به صورت یک ابزار حکومتی مورد استفاده قرار می‌گرفت تا مردم از حقیقت دین و مفاهیم قرآنی فاصله بگیرند. امام صادق(ع) با تبیین دقیق معارف قرآنی و اصول اعتقادی، تلاش کرد پرده جهل را از چشم مردم کنار بزند و آنان را با حقیقت اسلام آشنا سازد.

نماینده ولی‌فقیه در گیلان با اشاره به ورود برخی متون ترجمه‌ شده انحرافی از فرهنگ‌های بیگانه به جامعه اسلامی، اظهار کرد: این متون، زمینه‌ساز شکل‌گیری انحرافات فکری و سیاسی فراوانی شدند. امام صادق(ع) با احاطه کامل بر معارف دینی توانست در برابر این جریان‌ها ایستادگی کرده و از انحراف جامعه جلوگیری نماید.

وی افزود: حضور علمی و معنوی امام صادق(ع) آن‌چنان تأثیرگذار بود که حتی دشمنان نیز از عظمت علمی او متعجب بودند. یکی از اقدامات کلیدی ایشان، مناظرات متعدد با پیروان سایر مکاتب بود که باعث تبیین برتری علمی اهل‌بیت(ع) و اسلام ناب محمدی(ص) در میان مردم شد.

آیت‌الله فلاحتی با تأکید بر نقش مساجد در ترویج معارف دینی، گفت: امام صادق(ع)، مسجدالنبی را به عنوان مرکز و پایگاه تبیین علوم و رفع شبهات برگزید. این اقدام نشان‌دهنده اهمیت مسجد در رشد علمی، فرهنگی و دینی جامعه اسلامی است. امروز نیز اگر شاهد موفقیت‌هایی هستیم، محور اصلی آن، حضور فعال مساجد در جامعه است و بر همگان واجب است که نسبت به جایگاه مسجد و حضور در آن، توجهی ویژه داشته باشند.

امام جمعه رشت همچنین با اشاره به اهمیت وحدت اسلامی گفت: همه مردم، اعم از شیعه و سنی، باید نسبت به حفظ انسجام و همبستگی جامعه اسلامی حساس باشند. انقلاب اسلامی ایران بر پایه وحدت میان اقشار مختلف جامعه شکل گرفت، اگر امت اسلامی توانسته است در برابر قدرت‌های استکباری ایستادگی کند، به برکت وحدت میان مسلمانان است.

وی در پایان تأکید کرد: هرکس که به این اتحاد و همبستگی لطمه بزند، در زمین دشمن بازی کرده است. همه ما در هر جایگاه و موقعیتی که هستیم، مسئولیت داریم که پیام نورانی قرآن و معارف اهل‌بیت(ع) را به گوش جهانیان برسانیم و در راستای تحقق تمدن نوین اسلامی تلاش کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha