حسن فرطوسی امروز (چهارم اردیبهشت) در دیدار با امام جمعه سنندج، با اشاره به نقش بیبدیل این استان در عرصههای فرهنگی، تاریخی و معنوی، بر ضرورت توجه و پاسداشت هرچه بیشتر این میراث ارزشمند تاکید کرد.
وی با بیان این که رسالت همگان حفظ و انتقال مسئولانه میراث فرهنگی به نسلهای آینده است، اظهار کرد: حوزه تمدنی بشری، اسلامی و ایرانی در طول تاریخ، مرهون تلاشهای دلسوزانی است که همواره بر این مهم تاکید داشتهاند.
موزههای غرب شکوفایی خود را مدیون میراث تاریخی ایرانیان هستند
دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران با اشاره به خروج بسیاری از آثار تاریخی مشرق زمین و ایران از جمله کردستان به غرب در گذشته، گفت: موزههای غرب شکوفایی خود را مدیون میراثی از مشرق زمین هستند که زمانی ما پاسدار خوبی برای آنها نبودهایم.
فرطوسی تاکید کرد: دبیرخانه ملی یونسکو وظیفه نظارتی خود را با دقت انجام خواهد داد و در این راستا هرآنچه در توان داریم را بکار میگیریم.
نقش تاریخی کردستان فراتر از مرزهای آن است
وی نقش تاریخی کردستان را فراتر از مرزهای این استان دانست و تصریح کرد: نقش ملی کردستان در عرصههای مختلف فرهنگی، تاریخی، جلوههای طبیعی و میراث معنوی بسیار حائز اهمیت است.
وی افزود: بسیاری از طریقتهای سلوک معنوی موجود در جهان، ریشه در این استان فرهنگی دارند.
دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران کردستان را مهد جلوههای زیبای طبیعی در کنار مهماننوازی و خلاقیت مردم دانست و با اشاره به انتخاب سنندج به عنوان شهر خلاق موسیقی جهان، گفت: مردمی که موسیقی را در کنار پاسداشت طبیعت و معنویتگرایی پرورش میدهند، مردمی توسعهیافته هستند و میتوانند نقشی تعیینکننده در سطح ملی ایفا کنند.
وی در پایان بر ضرورت توجه بیش از پیش به نقش تاریخی کردستان و ریشهدار کردن فرهنگ صلح، همزیستی و درک تنوع فرهنگی تاکید کرد و افزود: باید عشق به انسان را که نوعی عشق به الطاف الهی است، در خود پرورش دهیم.
انتهای پیام
نظرات