آرش مصلح در گفت و گو با خبرنگار ایسنا در خصوص آخرین وضعیت سد شاه قاسم یاسوج تا روز پنجشنبه چهارم اردیبهشت ۱۴۰۴ گفت: هم اکنون تقریبا یک میلیون و ۲۶۵ هزار مترمکعب آب ذخیره دارد.
وی عنوان کرد: حجم مخزن این سد ۱۰ میلیون متر مکعب بود که برای آبیاری ۱۵۰۰ هکتار از اراضی پایین سد و ذخیره آبهای سطحی احداث شده است .
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: سالهایی که بارش برف کم باشد چون ۹۰ درصد تغذیه و آبگیری سد ناشی از چشمههای داخل سد بوده و بنابراین تغذیه مناسب چشمه ها وجود ندارد معمولا سد شاه قاسم یاسوج همین وضعیت را دارد.
مصلح در پاسخ به این سوال که راهکار جلوگیری از خشک شدن سد در مواقعی کاهش بارشها چیست؟ تصریح کرد: یکی از راهکارها انتقال سیلابهای مازاد رودخانه دشتروم در فصل زمستان بوده که این پروژه می تواند تا ۵۰ درصد به سد کمک کند و هم اکنون پروژه انتقال آب حدود ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

وی ادامه داد: اما چون پروژه استانی است متاسفانه اعتبار استانی برای تکمیل کفایت ندارد و حدود ۸۰ میلیارد تومان برای تکمیل این پروژه نیاز است.
مدیرعامل شرکت منطقهای استان کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: میزان متوسط بارندگیهای امسال در شهرستان بویراحمد ۴۶۴ میلی متر بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴۸ درصد کاهش نشان می دهد.
مصلح بیان کرد: در مجموع سد شاه قاسم یاسوج، فروردین ماه هر سال آبگیری می شود که این مسأله دقیقا مرتبط با ذوب برف و جوشاندن چشمههاست.
گفتنی است که میانگین بارش در سال آبی گذشته استان کهگیلویه و بویراحمد ۷۸۰ میلیمتر بوده که در سال آبی جاری این میزان به ۳۴۱ میلیمتر کاهش یافته است.
سد شاه قاسم که در ۵ کیلومتری شهر یاسوج، مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد به دلیل بارشهای کمِ امسال در استان، ۸۳ درصد مخزن آن خالی است. ساخت این سد که از نوع خاکی و سرریز آن از نوع نیلوفری است، در سال ۱۳۷۵ به پایان رسید. حجم مخزن این سد که به نام یکی از امامزادگان یاسوج نامگذاری شده، ۱۰ میلیون متر مکعب است و روستاهای«علیآباد»، «چنارستان»، بخشی از «سرآبتاوه»، «موردراز» و چند روستای دیگر برای مصارف کشاورزی از آب این سد استفاده میکردند. این سد با وجود داشتن جنگلی سرسبز در اطراف، همواره شاهد حضور گردشگران از نقاط مختلف کشور است.
انتهای پیام
نظرات