• جمعه / ۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۴:۱۰
  • دسته‌بندی: تهران
  • کد خبر: 1404020503009
  • خبرنگار : 71951

مشاور معاون وزیر کار در نماز جمعه ورامین:

سرمایه‌گذاری انسانی شرط تحقق شعار سال است

سرمایه‌گذاری انسانی شرط تحقق شعار سال است

ایسنا/تهران مشاور معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه ایرانیان با خلاقیت، سخت‌کوشی و هم‌افزایی توانسته‌اند تمدنی چندهزارساله را در اقلیمی خشک حفظ کنند، گفت: امروز نیز اگر به آموزه‌های دینی و میراث فرهنگی نیاکانمان رجوع کنیم، می‌توانیم تولید و رفاه اجتماعی را ارتقا دهیم؛ اما تحقق این اهداف نیازمند سرمایه‌گذاری انسانی است.

مجتبی نورانی مشاور معاون وزیر و دبیر نهضت ملی ارتقای فرهنگ کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه پنجم اردیبهشت شهرستان ورامین با تأکید بر نقش اساسی کار در تعالی انسان و توسعه جامعه، اظهار کرد: در نگاه اسلام، کرامت انسان در گرو تلاش و سخت‌کوشی است. آیه شریفه "لَیْسَ لِلْإِنْسَانِ إِلَّا مَا سَعَیٰ" تأکید دارد که سعادت دنیا و آخرت انسان در گرو تلاش اوست.

وی با اشاره به فرمایشات رهبر معظم انقلاب درباره نقش حیاتی کارگران، گفت: رهبری بارها تأکید کرده‌اند که کارگران ستون فقرات اقتصاد هستند. ما پیرو آیینی هستیم که پیامبرش بر دستان پینه‌بسته کارگر بوسه می‌زند و سفارش می‌کند تا پیش از خشک شدن عرق کارگر، مزد او پرداخت شود.

نورانی با اشاره به تاریخ و تمدن ایران، بیان کرد: ایران با بیش از پنج هزار و ۳۰۰ سال تمدن، قدیمی‌ترین کشور دنیاست. در اقلیم خشکی که تنها ۲۰ درصد بارش متوسط جهانی را دارد، ایرانیان با خلاقیت، نوآوری، قناعت، همدلی و فرهنگ کار، تمدنی ماندگار ساخته‌اند. نمونه‌ای از این تلاش، قنات قصبه با طول ۳۳ کیلومتر و مادرچاهی به عمق ۳۴۰ متر است که بیش از دو هزار و ۵۰۰ سال پیش حفر شده و همچنان فعال است.

وی افزود: امروز نیز اگر به داشته‌های دینی، ملی و فرهنگی‌مان رجوع کنیم و با همان روحیه سخت‌کوشی و خلاقیت پیش برویم، قطعاً می‌توانیم تمدن ایرانی-اسلامی را استمرار بخشیم.

نورانی با اشاره به نام‌گذاری شعار سال از سوی رهبر انقلاب به عنوان «سال سرمایه‌گذاری برای تولید»، گفت: تحقق شعار سال نیازمند دو نوع سرمایه‌گذاری است: مالی و انسانی. در حالی که بسیاری از واحدهای تولیدی و کارخانه‌ها از ما نیروی کار ماهر می‌خواهند، اما فاصله بین فرصت‌های شغلی و مهارت‌های شغلی جوانان زیاد است.

وی با استناد به گزارش معاونت اشتغال وزارتخانه متبوع خود، تصریح کرد: اکنون بیش از ۲۰۵ هزار فرصت شغلی در کشور وجود دارد، اما متقاضیانِ دارای مهارت کافی برای تصدی این مشاغل وجود ندارند. این فاصله باید با گسترش آموزش‌های مهارتی و فنی حرفه‌ای پر شود.

نورانی در ادامه با اشاره به فعالیت‌های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، گفت: ما از طریق سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای و مراکز آموزشی دولتی و غیردولتی، زمینه ارتقای مهارت جوانان را فراهم کرده‌ایم. تنها در ورامین، مرکز آموزش فنی‌وحرفه‌ای شهید مفتح و بیش از ۲۲۰ آموزشگاه فعال وجود دارد.

وی همچنین به اقدامات حمایتی وزارتخانه در حوزه‌های مختلف به‌ویژه تغذیه کودکان و طرح کالابرگ اشاره کرد و افزود: رسانه‌های بیگانه تلاش کردند تا با استناد به برخی مشکلات، هوش نسل جوان ایرانی را زیر سوال ببرند. در حالی که بر اساس گزارش‌های جهانی، ایران طی سال‌های گذشته رتبه سوم یا چهارم را در ضریب هوشی نوجوانان و جوانان کسب کرده است؛ علت این جایگاه، تغذیه مناسب و نظام آموزشی با کیفیت است.

مشاور معاون وزیر و دبیر نهضت ملی ارتقای فرهنگ کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در پایان با بیان اینکه ما باید به گذشته خود افتخار کنیم و برای آینده بهتر سرمایه‌گذاری کنیم، گفت: امیدواریم با دعای شما مردم مؤمن و حمایت حضرت ولی‌عصر (عج)، بتوانیم شاهد تداوم عزت و رفاه برای جامعه ایرانی باشیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha