به گزارش ایسنا، در یک مطالعه جدید محققان مرکز دانشگاه میسیسیپی دریافتند که سینامالدئید که یکی از اجزای اصلی دارچین است، گیرندههایی را فعال میکند که پاکسازی متابولیک دارو از بدن را کنترل میکنند، به این معنی که مصرف مقادیر زیاد دارچین میتواند اثرات داروها را کاهش دهد.
به نقل از ساینس دیلی، شبانا خان (Shabana Khan)، دانشمند اصلی این مرکز، میگوید: اگر مقدار زیادی از دارچین بدون اطلاع دادن به پزشک یا فرد تجویز کننده داروها مصرف شود، ممکن است مشکلاتی برای سلامتی به همراه بیاورد. مصرف بیش از حد مکملها میتواند منجر به پاکسازی سریع داروی تجویزی از بدن شود و این میتواند منجر به کاهش اثربخشی دارو شود.
دارچین صرف نظر از کاربردهایش در آشپزی، سابقه طولانی در استفاده در طب سنتی دارد و میتواند به مدیریت قند خون و سلامت قلب و کاهش التهاب کمک کند. اما نحوه عملکرد واقعی این محصول در بدن هنوز مشخص نیست.
پاشیدن دارچین روی قهوه صبحگاهی بعید است که مشکلی ایجاد کند، اما استفاده از دارچین بسیار غلیظ، به عنوان مکمل غذایی ممکن است مشکلساز شود.
خان میگوید: با وجود کاربردهای گسترده دارچین، گزارشهای بسیار کمی برای توصیف جزو اصلی آن یعنی سینامالدئید در دسترس بود. درک متابولیسم و تعامل آن با گیرندههای زنوبیوتیک برای ارزیابی چگونگی تأثیر مصرف بیش از حد دارچین بر داروهای تجویزی در صورت مصرف همزمان اهمیت داشت.
همه دارچینها یکسان نیستند. آمار چیتیبوینا (Amar Chittiboyina)، مدیر وابسته به این مرکز، میگوید: روغن دارچین که معمولا به صورت موضعی به عنوان ضد قارچ یا ضد باکتری و به عنوان طعم دهنده در غذا و نوشیدنی استفاده میشود تقریبا هیچ خطری از نظر تداخل دارویی با گیاهان دارویی ندارد.
اما پوست دارچین به ویژه دارچین کاسیا، نوع ارزانتری از دارچین که از جنوب چین سرچشمه میگیرد در مقایسه با سایر انواع دارچین، حاوی مقادیر زیادی کومارین است که یک رقیق کننده خون به شمار میرود. پوست دارچین کاسیا آسیاب شده چیزی است که معمولا در فروشگاههای مواد غذایی یافت میشود.
او افزود: در مقابل، دارچین اصل سریلانکا به دلیل محتوای کومارین کمتر، خطر کمتری دارد. خواص ضد انعقاد کومارین میتواند برای افرادی که داروی رقیقکننده خون مصرف میکنند، خطرناک باشد.
بیل گورلی (Bill Gurley)، دانشمند اصلی این مرکز و یکی از نویسندگان این مطالعه، میگوید: برای درک کامل نقش دارچین در بدن و اینکه چه تداخلات دارویی بالقوهای ممکن است رخ دهد، تحقیقات بیشتری لازم است.
او گفت: ما میدانیم که سینامالدئید پتانسیل فعال کردن این گیرندهها را دارد که میتواند خطر تداخلات دارویی را ایجاد کند. این چیزی است که میتواند اتفاق بیفتد، اما تا زمانی که یک مطالعه بالینی انجام ندهیم، دقیقا نمیدانیم چه اتفاقی خواهد افتاد.
تا زمانی که این مطالعات کامل نشوند، محققان به هر کسی که علاقهمند به استفاده از دارچین به عنوان مکمل غذایی است، توصیه میکنند که ابتدا با پزشک خود مشورت کند.
خان میگوید: افرادی که از بیماریهای مزمن مانند فشار خون بالا، دیابت، سرطان، آرتروز، آسم، چاقی، اچآیوی، ایدز یا افسردگی رنج میبرند، باید هنگام استفاده از دارچین یا هر مکمل دیگری احتیاط کنند. بهترین توصیه ما این است که قبل از استفاده از هرگونه مکمل به همراه یک داروی تجویزی، با یک پزشک صحبت کنید.
انتهای پیام
نظرات