• جمعه / ۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۹:۳۵
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1404020503131
  • خبرنگار : 71592

برگزاری جلسه شورای امنیت درباره وضعیت سوریه 

برگزاری جلسه شورای امنیت درباره وضعیت سوریه 

جلسه شورای امنیت درباره سوریه با مشارکت «اسعد الشیبانی» وزیر خارجه این کشور، برای اولین بار از زمان برکناری نظام سابق سوریه برگزار شد.

به گزارش ایسنا، «گی‌یر پدرسن» فرستاده سازمان به سوریه در ابتدای این جلسه گفت باید فرصتی برای گذار سیاسی آرام در سوریه فراهم شود و به همه سوری‌ها کمک شود تا در شکل‌دهی به آینده سیاسی و مبارزه با افراط‌گرایی مشارکت کنند. سوریه نیازمند یک راه‌حل سیاسی جامع است و همه طرف‌ها می‌توانند در آن شرکت کنند.

وی با بیان اینکه ابلاغیه قانون اساسی تا حدی به پر کردن خلاء سیاسی در سوریه کمک کرد و کسانی هستند که از وقایع اخیر در منطقه ساحل (سوریه) رنج می‌برند، گفت بحران ساحل باید مطابق با استانداردهای بین‌المللی مورد بررسی قرار گیرد و عاملان آن باید به دست عدالت سپرده شوند.

پدرسن در ادامه گفت با «احمد الشرع» سرکرده هیات تحریرالشام معروف به «ابومحمد الجولانی» که خود را رئیس دولت موقت سوریه خوانده است، در مورد آینده سوریه به نحوی که وحدت و تنوع آن حفظ شود، و نیز در مورد ادغام گروه‌های مسلح در یک ارتش ملی و تضمین عدم وجود سلاح خارج از کنترل دولت گفتگو کرده است. 

وی با بیان اینکه حرکت به سوی برقراری قانون و عدالت انتقالی در سوریه، مشکلات را کاهش داده و خشونت را مهار خواهد کرد، تأکید کرد شمال شرق سوریه باید به نحوی که وحدت و حاکمیت کشور حفظ شود، در این کشور ادغام شود و این یکی از وظایف دولت موقت سوریه است.

فرستاده سازمان ملل به سوریه در ادامه با اشاره به تجاوزات رژیم صهیونیستی به جنوب سوریه، گفت نقض مکرر حاکمیت سوریه توسط رژیم صهیونیستی، روند انتقال سیاسی را تضعیف می‌کند و باید فوراً متوقف شود. شورای امنیت باید رژیم صهیونیستی را برای خروج کامل از سوریه و احترام به حاکمیت و استقلال آن تحت فشار قرار دهد.

وی با فاجعه‌بار خواندن وضعیت اقتصادی سوریه، خواستار لغو تحریم‌های بین‌المللی یا کاهش آن شد. پدرسن گفت بدون بهبود وضعیت اقتصادی، امکان انتقال موفق سیاسی وجود ندارد.

معاون دبیرکل سازمان ملل در امور بشردوستانه نیز در این جلسه اعلام کرد از ۸ دسامبر تاکنون ۷۰۰ نفر بر اثر انفجار بقایای مواد منفجره جنگ در سوریه کشته شده‌اند. سوریه شاهد بدترین بحران انسانی در جهان است.

نماینده آمریکا در سازمان ملل هم گفت: اقدامات دولت سوریه مثبت بوده است اما انتظار انجام اقدامات بیشتری می‌رود. مقامات باید نظامیان بیگانه را اخراج کنند و باید از هرگونه تهدیدی علیه کشورهای همسایه جلوگیری کنند. کسانی که مسئول نقض حقوق بشر در سوریه هستند باید پاسخگو باشند. تمام سلاح‌های شیمیایی سوریه باید نابود شوند.

وی افزود: آمریکا با هرگونه تهدیدی از سوی سوریه مقابله خواهد کرد و ما علیه بقایای داعش تلاش می‌کنیم تا آنها نیروهای خود را بازسازی نکنند.

نماینده روسیه نیز در این جلسه گفت: مهم است که تمامیت ارضی سوریه در حد شعار باقی نماند و بازگشت اسرائیل به توافق‌نامه‌ خروج از سوریه باید تضمین شود. اوضاع امنیتی در سوریه همچنان نگران‌کننده است، اسرائیل هر وجب از خاک سوریه را هدف قرار می‌دهد و تنش‌ها در مرز لبنان ادامه دارد.

وی افزود نگرانی از درگیری بین نیروهای دموکراتیک سوریه و ارتش سوریه وجود دارد.

نماینده روسیه گفت: بیش از یک میلیون سوری به شدت به کمک نیاز دارند و باید به مناطق ساحل توجه شود. حمایت‌های بشردوستانه از سوریه به دلیل کمبود بودجه کافی نیست و جامعه بین‌المللی باید همبستگی بیشتری نشان دهد.

وی ادامه داد: هیچ جایگزینی برای یک فرآیند سیاسی جامع در سوریه با حمایت سازمان ملل وجود ندارد. ما به روابط دوستانه با سوریه امیدواریم و باید با تروریسم مبارزه شود و کسانی که دستشان به خون آلوده است، باید پاسخگو باشند.

نماینده انگلیس در سازمان ملل هم در این جلسه تأکید کرد سوریه در برابر یک لحظه تاریخی برای ترسیم آینده‌ای با امنیت و ثبات بیشتر است و لندن از آن حمایت می‌کند.

وی نسبت به اقدامات رژیم اشغالگر ابراز نگرانی کرد که ثبات منطقه را تهدید می‌کند و خواستار پایبندی به قطعنامه لغو درگیری‌ها منعقد شده در سال ۱۹۷۴ شد.

نماینده الجزایر هم نسبت به تداوم حملات رژیم صهیونیستی و نقض حاکمیت سوریه ابراز نگرانی کرد و خواستار پایبندی به قطعنامه مذکور شد. او از رژیم صهیونیستی خواست فورا عملیات خود را در سوریه متوقف و کاملا از اراضی که اشغال کرده است، خارج شود.

وی تصریح کرد انتقال سیاسی در سوریه باید تحت رهبری سوریه و حمایت بین‌المللی با در نظر گرفتن شمولیت و توانمندسازی اقشار به حاشیه رانده شده، انجام شود.

نماینده الجزایرخواستار لغو تحریم‌های اقتصادی علیه سوریه و تأمین بودجه لازم برای طرح بهبود اقتصادی شد.

نماینده فرانسه هم اعلام کرد: منتظر ادامه گفتگوی ملی با هدف سازماندهی انتخابات آزاد و شفاف در سوریه هستیم. فعالان بشردوستانه باید به تعهدات کامل خود در قبال مردم سوریه عمل کنند.

وی افزود: ما در هماهنگی بین سوریه و لبنان برای حل اختلافات مرزی مشارکت داشتیم. از اسرائیل می‌خواهیم که فعالیت‌های نظامی خود را در سوریه متوقف کند و به توافق‌نامه‌ی خروج از سوریه پایبند باشد.

نماینده ایران در سازمان ملل هم خواستار خروج فوری و بی قید و شرط نیروهای خارجی از سراسر سوریه شد.

وی خاطرنشان کرد تلاش‌های امدادی در سوریه به شدت با کمبود بودجه مواجه است. این کشور با بحران انسانی جدی روبرو است

نماینده ایران در سازمان ملل اعلام کرد محدودیت‌های ناعادلانه آمریکا رنج سوری‌ها را تشدید و روند بازسازی را به تأخیر می‌اندازد. مقامات سوریه باید حفاظت از همه اقشار و طبقات جامعه را تضمین کنند.

وی گفت ایران خواستار انتخابات آزاد و تشکیل یک دولت فراگیر در سوریه است و هیچ اقدامی برای بی‌ثبات کردن سوریه یا هیچ کشوری در منطقه انجام نداده است.
 
نماینده ترکیه نیز حضور وزیر امور خارجه سوریه در این جلسه را بسیار مایه خرسندی توصیف کرد و گفت دولت سوریه تنها در عرض چند ماه به چیزی دست یافته است که بسیاری آن را غیرممکن می‌دانستند. گام‌های دولت سوریه راه را برای گذار مسالمت‌آمیز و آشتی ملی هموار می‌کند.

وی افزود سوریه به حمایت ملموس جامعه بین‌المللی نیاز دارد. ترکیه خواستار مشارکت مؤثر بین‌المللی در بازسازی سوریه و حمایت از لغو تحریم‌هاست.

نماینده ترکیه گفت تجاوز رژیم صهیونیستی به سوریه یک نگرانی جدی است، حاکمیت این کشور را نقض می‌کند و تهدیدی ثبات آن و منطقه است. آنکارا حملات رژیم صهیونیستی به سوریه را محکوم می‌کند و خواستار توقف فوری آنها و احترام به توافق‌نامه‌ لغو درگیری‌ها است.

وی تصریح کرد ترکیه آماده همکاری با سوریه در زمینه تامین امنیت مراکز بازداشت در شمال شرقی این کشور است.

الشیبانی نیز در این جلسه به سخنرانی پرداخت و گفت سوری‌ها در حال بررسی بازگشت به کشور خود برای مشارکت در ساخت کشورشان هستند.

وی افزود: ما با جامعه بین‌المللی برای مقابله با تهدیدات تروریستی هماهنگ هستیم و به طور مؤثر برای حل مسئله سلاح‌های شیمیایی همکاری می‌کنیم.

وزیر خارجه سوریه گفت: دولت موقت نهادهای دولتی را حفظ کرد. ما به زودی تأسیس نهاد عدالت انتقالی و کمیسیون مفقودین را اعلام خواهیم کرد و به دوران گروه‌های مسلح پایان داده‌ایم.

وی تأکید کرد سوریه آماده هماهنگی با آمریکا برای حل مسئله مفقودین است.

وزیر امور خارجه سوریه اعلام کرد: تجاوزات اسرائیل تهدیدی مستقیم برای ثبات منطقه و تضعیف صلح و امنیت است.  سوریه هیچ کشوری از جمله اسرائیل را تهدید نخواهد کرد. شورای امنیت باید اسرائیل را برای خروج از سرزمین‌های اشغالی و پایبندی به قطعنامه خروج از منطقه تحت فشار قرار دهد.

وی خاطرنشان کرد ادامه تحریم‌ها مانع از فعالیت سازمان‌های بین‌المللی و جامعه مدنی می‌شود و توانایی سوریه را برای تضمین امنیت محدود می‌کند.

وزیر امور خارجه سوریه تصریح کرد سوریه درهای خود را به روی کشورها باز کرده و به مردم خود امید بازگشت داده است، اما بار تحریم‌ها ثبات آن را تهدید می‌کند. تحریم‌ها مانع ورود سرمایه و تخصص به کشور می‌شود و به شبکه‌های غیرقانونی اجازه شکوفایی می‌دهد.

وی افزود ما در حال تلاش برای تعقیب گروه تروریستی داعش هستیم. ما همه گروه‌های نظامی را بدون استثنا تحت یک چارچوب جامع سوری متحد کرده‌ایم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha