محمدمهدی فیض آقایی در گفت و گو با ایسنا، در این خصوص اظهار کرد: طرح جابجایی دهکده تاق بستان در دهههای ۴۰ و ۵۰ به صورت جدی در دستور کار قرار گرفت، اما بنا به دلایلی به صورت نیمه کاره رها شد.
وی با بیان اینکه از آن زمان تاکنون طرح جابجایی دهکده تاق بستان همواره مورد توجه بوده، افزود: دهکده تاق بستان در واقع روی بافت تاریخی و عرصه محوطه تاق بستان واقع شده، لذا باید جابجا شود.
مدیر پایگاه ملی تاق بستان تصریح کرد: قرار گرفتن این دهکده روی عرصه تاق بستان مشکلاتی را برای خود اهالی نیز بوجود آورده، از جمله اینکه به واسطه ضوابط میراثی امکان ساخت و ساز خانههایشان را ندارند و همه خانهها قولنامهای هستند و نمیتوانند سند بگیرند.
وی با بیان اینکه دهکده تاق بستان حدود ۶.۶ هکتار وسعت دارد و حدود ۳۰۰ خانوار در آن زندگی میکنند، عنوان کرد: طی سالهای گذشته طرح جابجایی این دهکده مطرح بوده و در یک ماه اخیر نیز استاندار روی این مسئله تاکید کردند.
فیض آقایی اضافه کرد: طبق طرحی که برای جابجایی دهکده تاق بستان در نظر گرفته شده، با همکاری شهرداری و اداره کل راه و شهرسازی فضایی در مساحت بزرگتر در نزدیکی همین منطقه برای اهالی روستا در نظر گرفته میشود و مشوقهایی در اختیارشان قرار میدهند تا برای ساخت و ساز و جابجایی اقدام کنند.
وی خاطرنشان کرد: جابجایی اهالی این روستا علاوه بر آزادسازی بخشی از عرصه تاق بستان، رفع برخی مشکلات و معضلات اجتماعی و میراثی را نیز به دنبال خواهد شد.
مدیر پایگاه ملی تاق بستان بابیان اینکه در حال حاضر طرح جابجایی دهکده تاق بستان در دستورکار قرار گرفته، گفت: با حمایت استانداری این طرح جدیتر از سالهای گذشته در حال پیگیری است.
وی یادآور شد: در حال حاضر بخشی از اهالی این روستا موافق جابجایی هستند و بخشی دیگر نیز در صورتی که مشوقهای لازم برای آنها در نظر گرفته شود، راضی به جابجایی خواهند شد.
انتهای پیام
نظرات