محققان دریافتند که افراد مبتلا به بیماری آلزایمر، نسبت به همسالان خود با اختلال شناختی خفیف امتیاز بالاتری در مقیاس همدلی، کسب کردند، با وجود اینکه در سایر معیارهای شناخت اجتماعی مانند تشخیص احساسات چهره و درک افکار دیگران، امتیاز بدتری داشتند. این موضوع ممکن است برای اولین بار مطرح شده باشد اما نشان میدهد یک حوزه شناختی برای بهبود زوال عقل پیدا شده است.
دکتر اندرو سامرلاد، محقق اصلی این تحقیق در مرکز روانپزشکی کالج لندن، اظهار کرد: ما شواهد قانعکنندهای از حفظ یا حتی افزایش همدلی عاطفی در افراد مبتلا به بیماری آلزایمر، در مقایسه با افرادی که در مراحل اولیه زوال شناختی بودند، پیدا کردیم. این یافته میتواند فرصتی برای محققان و متخصصان سلامت فراهم کند تا از مهارتهای همدلی در حمایتهای روانشناختی از افراد مبتلا به آلزایمر استفاده و به آنان در ایجاد و حفظ ارتباطات اجتماعی کمک کنند.
محققان دادههای ۲۸ تحقیق قبلی جهانی با مجموع ۲۴۰۹ شرکتکننده دارای اختلالات شناختی خفیف یا زوال عقل را بررسی کردند. اختلال شناختی خفیف، حالت خطر برای زوال عقل در نظر گرفته میشود که با کاهش توانایی شناختی مشخص شده است و بدتر از حد انتظار برای سن فرد است اما هنوز بر عملکرد روزانه تاثیر نمیگذارد.
محققان شواهد ثابتی از کاهش پیشرونده در توانایی افراد مبتلا به زوال عقل در تشخیص احساسات چهره و درک فرآیندهای فکری دیگران یافتند، زیرا افراد مبتلا به بیماری آلزایمر یا زوال عقل پیشانی گیجگاهی نمرات بدتری نسبت به افراد دارای اختلال شناختی خفیف داشتند.
دکتر پویو شی، یکی دیگر از محققان این تحقیق اظهار کرد: اختلالات در شناخت اجتماعی که توسط افراد مبتلا به زوال عقل تجربه میشود، اغلب منجر به مشکلات در درک اهداف و احساسات دیگران و پاسخ مناسب در تعاملات اجتماعی میشود که میتواند باعث ناراحتی بیماران و مراقبان و همچنین میتواند منجر به احساس تنهایی در افراد مبتلا به زوال عقل شود.
خانوادههای افراد مبتلا به زوال عقل باید حمایت شوند تا بتوانند تغییرات رفتاری عزیزانشان را درک کنند و با آن سازگار شوند. جالب اینجاست که محققان شواهد ضعیفی از همدلی عاطفی بالاتر در بین مبتلایان به بیماری آلزایمر در مقایسه با افراد دارای اختلال شناختی خفیف پیدا کردند.
نتایج این تحقیق که در سایت مدیکال منتشر شده است، نشان میدهد که این تحقیق نسبت به تحقیقاتی که مورد تجزیهوتحلیل قرار گرفت، بیشترین اندازه تاثیر برای همدلی عاطفی، واکنش عاطفی شدید به احساسات منفی را در میان مبتلایان به بیماری آلزایمر گزارش کرده که به گفته محققان ممکن است به مشکلاتی در تنظیم احساساتی که بیماران آلزایمر با از دست دادن سایر مهارتهای مقابلهای شناختی با آن مواجه هستند، کمک کند.
محققان میگویند: برای ردیابی اینکه چگونه همدلی و سایر تواناییهای اجتماعی در طول زمان در افراد مسن سالم بدون اختلال شناختی و افراد مبتلا به زوال عقل تغییر میکند، به دادههای طولی بیشتری نیاز است تا دریابیم چگونه معیارهای شناخت اجتماعی میتواند به تشخیص و نظارت بر زوال عقل کمک کند البته دکتر پویو شی در بخش روانپزشکی دانشگاه کالج لندن این سوالات را با جزئیات بیشتری بررسی خواهد کرد.
دکتر سامرلاد افزود: نیاز به آزمایشهای بهتری وجود دارد که بتواند شناسایی زودهنگام این اختلالات شناختی اجتماعی را امکانپذیر کند و میتواند به تشخیص و همچنین بهطور بالقوه به پیشبینی نحوه ادامه پیشرفت زوال شناختی کمک کند.
یافتههای این تحقیق در مجله Alzheimer's & Dementia منتشر شده است.
انتهای پیام
نظرات