• شنبه / ۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۳:۴۴
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1404020603633
  • خبرنگار : 50653

کاهش شدید کیفیت هوا و میدان دید در اصفهان به دلیل نفوذ گردوغبار

کاهش شدید کیفیت هوا و میدان دید در اصفهان به دلیل نفوذ گردوغبار

ایسنا/اصفهان مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان از کاهش کیفیت هوا و میدان دید در مناطق غرب، جنوب و مرکز استان به‌دلیل نفوذ گردوغبار از جنوب غرب کشور خبر داد و گفت: این پدیده ناشی از فعالیت کانون‌های فرسایش بادی در مرزهای کشور با عراق است.

منصور شیشه‌فروش در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: در پی نفوذ گرد و غبار از جنوب غرب کشور، کیفیت هوا و میدان دید در مناطق غرب، جنوب و مرکز استان اصفهان به‌شدت کاهش پیدا کرده است. این پدیده ناشی از فعالیت کانون‌های فرسایش بادی در مناطق مرزی کشور با عراق بوده و منجر به افزایش غلظت آلاینده‌ها و کاهش شعاع میدان دید به میزان دو تا پنج کیلومتر شده است.

وی افزود: براساس پیش‌بینی‌های هواشناسی، افزایش گرادیان فشاری و وزش تندباد همراه با نبودت رطوبت، کانون‌های فرسایش بادی درون و برون استانی در مناطق شمال شرق و کانون‌های نقطه‌ای در شرق اصفهان و تالاب گاوخونی فعال شده‌اند. این شرایط طی چند روز اخیر به کاهش کیفیت هوا و میدان دید در مناطق شرق و شمال استان منجر شده و انتظار می‌رود تا اواسط هفته ادامه پیدا کند.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان ادامه داد: در جلسه کارگروه اضطرار شرایط آلودگی هوا که امروز برگزار شد، میانگین شاخص آلودگی در وضعیت ناسالم برای گروه‌های حساس اعلام شد. بر این اساس، ممنوعیت هرگونه اقدام منجر به تشدید گرد و خاک و آلودگی‌ها، از جمله فعالیت‌های خاک‌ورزی، خاک‌برداری، آتش زدن بقایای کشاورزی، فعالیت‌های معدنی و حمل‌ونقل خاک و گچ، تأکید شد و کاهش فعالیت صنایع آلاینده شناسایی شده تحت نظارت محیط زیست و همکاری اداره صنعت، معدن و تجارت(صمت) مورد تأکید قرار گرفت.

شیشه‌فروش با بیان اینکه حفاظت از کندوهای زنبور عسل و گلخانه‌ها در برابر تندباد و اثرات گردوغبار نیز ضروری است، تصریح کرد: رعایت توصیه‌های بهداشتی و حفاظت فردی به‌خصوص برای افراد آسیب‌پذیر و بیماران بسیار مهم است. استفاده از ماسک استاندارد، پرهیز از ورزش و فعالیت‌های بدنی در فضاهای باز در شرایط گرد و خاک و رعایت اصول ایمنی تردد در محورهای جاده‌ای با توجه به کاهش شعاع دید نیز توصیه می‌شود.

وی اضافه کرد: به دستگاه‌های اجرایی ذی‌ربط نیز مطابق با شیوه‌نامه وضعیت اضطرار گرد و خاک ابلاغ شد تا نسبت به انجام مأموریت‌های مرتبط با این شرایط اقدام کنند. مساحت کانون‌های فرسایش بادی در استان در وضعیت بحرانی به‌میزان یک میلیون و ۵۰۵ هزار هکتار شناسایی شده که ۱۵۰ هزار هکتار آن در اولویت اجرای طرح‌های بیابان‌زدایی، نهال‌کاری و اجرای طرح‌های آبخیزداری قرار دارد.

شیشه‌فروش گفت: در واقع سایر روش‌های کنترلی در ۱۴ کانون مطالعه شده در شهرستان‌های خوروبیابانک، نایین، کاشان، آران‌وبیدگل، اردستان، اصفهان، برخوار، نطنز، هرند، ورزنه، کوهپایه، گلپایگان، شهرضا، جرقویه و سجزی است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان یادآور شد: استان اصفهان علاوه‌بر تأثیرپذیری از کانون‌های فرسایش بادی برون‌مرزی و شناسایی شده داخلی در شمال و شرق در مناطق هم‌مرز با استان‌های یزد، قم، خراسان جنوبی و سمنان به‌دلیل خشکی رودخانه زاینده‌رود و اراضی رها شده نیز تحت تأثیر کانون‌های داخلی قرار دارد. وزش باد با سرعت ۱۰ تا ۱۵ متر بر ثانیه می‌تواند موجب خیزش گرد و خاک شود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: لازم است وزارت نیرو و سازمان‌های حفاظت محیط زیست، منابع طبیعی و هواشناسی نسبت به تأمین حقابه‌های قانونی و زیست‌محیطی در حوضه زاینده‌رود اقدام کند. احیای زاینده‌رود با جریان یافتن آب به‌صورت پایدار و اجرای برنامه جامع مقابله با گردوغبار از دیگر اقدامات ضروری است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha