به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی البرز، دکتر شهرام صیادی به مناسبت روز جهانی مالاریا گفت: مالاریا از هزاران سال پیش در ایران وجود داشته و برنامه ملی مبارزه با مالاریا از سال ۱۳۳۶ به صورت رسمی آغاز و موفق به کاهش چشمگیر بیماری مالاریا در کشور شد.
دکتر صیادی با بیان اینکه در استان البرز مانند سایر مناطق کشور برنامه مراقبت، کنترل و درمان مالاریا به صورت فعال انجام میشود گفت: در سال ۱۴۰۳ در البرز بیش از ۶۲۰۰ مورد بررسی آزمایشگاهی از نظر بیماری مالاریا انجام شده و تعداد چهار بیمار مبتلا به مالاریا شناسایی و درمان شدند.
وی افزود: هر فرد تبدار با سابقه سفر یا سکونت در مناطق آلوده کشور و یا کشورهای آلوده(افغانستان، پاکستان، جنوب شرق آسیا و کشورهای آفریقایی) از نظر ابتلا به مالاریا بررسی میشود و کلیه افراد می توانند جهت بررسی از نظر احتمال بیماری مالاریا به واحدهای بهداشتی محل سکونت در سطح استان مراجعه کنند. برای پیشگیری از عود مجدد بیماری و بروز موارد مقاوم به دارو، فرد مبتلا به بیماری باید دوره درمان را به صورت کامل و صحیح طی کند.
وی خاطر نشان کرد: عامل بیماری مالاریا، انگلی تک یاختهای است که به دنبال گزش پشه آنوفل ماده و انجام خونخواری از فرد بیمار، انگل مالاریا در بدن پشه تکثیر پیدا میکند و به دنبال گزش فرد سالم، همراه با بزاق پشه وارد جریان خون میشود.
دکتر صیادی افزود: شایعترین راه انتقال مالاریا گزش پشه آلوده است اما در موارد نادر احتمال انتقال از راه دریافت خون آلوده، استفاده از سرنگ مشترک و از مادر به جنین وجود دارد.
وی در مورد علایم این بیماری گفت: اغلب به صورت تب، لرز، تعریق، بدن درد، درد عضلانی، تهوع و استفراغ، ضعف و خستگی و در موارد شدید به صورت اختلال هوشیاری، زردی، خونریزی، ادرار تیره رنگ و تشنج بروز میکند.
انتهای پیام
نظرات