• شنبه / ۱۹ مهر ۱۴۰۴ / ۱۱:۱۳
  • دسته‌بندی: البرز
  • کد خبر: 1404071911969
  • خبرنگار : 50622

دستیابی به دانش فنی بومی تولید جایگزین کنجاله سویا با استفاده از ضایعات کشاورزی

دستیابی به دانش فنی بومی تولید جایگزین کنجاله سویا با استفاده از ضایعات کشاورزی
عکس تزئینی است

ایسنا/البرز رئیس مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور با اعلام اینکه پژوهشگران این مؤسسه موفق به تولید کنسانتره پروتئینی نوآورانه‌ شده‌اند، اظهار کرد: این محصول که بر پایه ضایعات باقلای رقم مهتا طراحی شده، راهکاری بومی برای کاهش وابستگی به واردات کنجاله سویا و تقویت پایداری صنعت طیور کشور به شمار می‌آید.

حسن خمیس‌آبادی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به شرایط خشکسالی و تحریم‌های اقتصادی اظهار کرد: وابستگی به نهاده‌های وارداتی از جمله کنجاله سویا، علاوه بر خروج ارز از کشور، پایداری تولید را با چالش مواجه کرده است. ما با تمرکز بر منابع داخلی و بهره‌گیری از ضایعات کشاورزی، گامی مؤثر در مسیر تحقق اقتصاد مقاومتی برداشته‌ایم.

وی افزود: کنسانتره پروتئینی HH۲۰۲۲-۲ از ترکیب کنجاله کاملینا، ضایعات باقلا، کنجاله کنجد و شفیره حشرات تهیه شده و نمونه‌ای موفق از اجرای اقتصاد چرخشی در صنعت خوراک دام و طیور است.

خمیس آبادی ادامه داد: بر اساس نتایج به‌دست‌آمده، این محصول دارای ۴۳ درصد پروتئین خام، ۷.۹۴ درصد چربی خام و ۲۵۳۰ کیلوکالری انرژی قابل متابولیسم در هر کیلوگرم است و می‌تواندبدون آنکه تأثیر منفی بر رشد جوجه‌ها داشته باشد؛ به‌ طور کامل در تغذیه طیور بومی و تا ۶۰ درصد در جیره طیور تجاری جایگزین کنجاله سویا شود.

رئیس مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور همچنین تأکید کرد: این دستاورد ضمن کاهش فشار بر منابع آب و کمک به مدیریت ضایعات کشاورزی، گامی مؤثر در جهت توسعه پایدار صنعت دام و طیور محسوب می‌شود.

وی خاطر نشان کرد: مؤسسه آماده همکاری با بخش خصوصی و شرکت‌های دانش‌بنیان برای تولید انبوه این محصول است تا از طریق آن، خودکفایی در نهاده‌های دامی، حمایت از تولید ملی و تقویت اقتصاد کشور محقق شود.

به گفته خمیس‌آبادی، این نوآوری نه‌ تنها راهکاری اقتصادی و زیست‌محیطی برای صنعت طیور فراهم می‌کند، بلکه با ترویج استفاده از منابع بومی و کاهش ضایعات، افق تازه‌ای از پایداری و استقلال در کشاورزی و تولیدات دامی ایران ترسیم می‌کند.

 تیمی از پژوهشگران مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور، به سرپرستی حسنا حاجاتی و با همکاری عباسعلی قیصری، امید حمیدی، سیدمهدی مرسلی و فاطمه شیخ موفق به تولید کنسانتره پروتئینی نوآورانه‌ای با نام HH۲۰۲۲-۲ شدند.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
امروز ۱۲:۱۰

همه چیز رو گفتین الا آن که این محصول تراریخته سرطانزا هستند یا نه