با وجود آنکه در سالهای اخیر بهسازی راه اصلی درهشهر – آبدانان (کبیرکوه)، بهسازی راه اصلی ایلام – حمیل، بهسازی راه اصلی مهران – دهلران – اندیمشک، بهسازی راه اصلی مهران – مرز و کنارگذر شمالی مهران، بهسازی راه اصلی قاضیخان - بدره - لومار، مسیر مورموری – دهلران، بهسازی راه بدره به میمه و محور چمسرخ- حاضرمیل و محور ملکشاهی – مهران در دست اقدام بوده و این بهسازیها بهبود وضعیت راههای استان را نوید میدهد اما مردم از طولانی و فرسایشی شدن انجام برخی از این پروژهها گلایه دارند.
مردم شهر ایوان پس از گذشت چند سال از آغاز عملیات ساخت پروژه کنارگذر این شهر و عدم پیشرفت فیزیکی پروژه ناراضی هستند و انتظار دارند ساخت کنارگذر با سرعت بیشتری انجام شود زیرا این مسیر یکی از ورودیهای استان محسوب میشود و همه خودروهای سنگین و سبک از داخل شهر ایوان گذر میکنند و کنارگذر میتواند مشلات مردم را کاهش دهد.
علاوه براین، مسیری نظیر ایلام – سهراه سیمره که هم مسیر بین شهرستانی (ایلام –هلیلان) و هم مسیر بین استانی (ایلام – لرستان) محسوب میشود، با جادهای قدیمی که گردنه «ملهمازگ» را نیز در خود دارد با پیچهای فراوان و تردد زیاد، هنوز در برنامه تعریض و بهسازی قرار نگرفته است.
امید اسماعیلی کارشناس دفتر فنی استانداری ایلام در گفتوگو با ایسنا در خصوص کندی پیشرفت پروژههای عمرانی بهخصوص راهها گفت: پروژههای عمرانی بهخصوص در استان ایلام، با مشکلات و چالشهای متعددی مواجه هستند که میتوان آنها را در چند دسته مشکلات مالی و اعتباری، عدم تخصیص بهموقع بودجه، تورم و افزایش قیمت مصالح و وابستگی به بودجههای دولتی دستهبندی کرد.
وی افزود: نوسانات اقتصادی و افزایش شدید قیمتها باعث میشود برآوردهای اولیه جوابگو نباشند.
این کارشناس دفتر فنی استانداری ایلام خاطرنشان کرد: در استانهایی نظیر ایلام که بخش خصوصی کمتر فعال است، وابستگی کامل به منابع دولتی، پروژهها را شکننده میکند.
فرشاد دوستی مدیرکل راه و شهرسازی استان ایلام در گفتوگو با ایسنا در خصوص پروژههای راهسازی در استان اظهار کرد: بیش از ۸۵ پروژه راهسازی در سطح استان در دست اجراست و برخی از این پروژهها در حال اتمام و در آستانه بهرهبرداری هستند.
وی اجرای پروژه چهارخطه کردن مسیر ایلام – مهران مرز و اجرای پروژه تونل کبیرکوه را به عنوان مهمترین پروژه راهسازی استان و از پروژههای بزرگ استان دانست و خاطرنشان کرد: تونل اصلی کبیرکوه بهطول ۴ هزار و ۷۵۰ متر، بزرگترین تونل جادهای کشور است و ۷ رشته تونل منتهی به تونل اصلی در مجموع بهطول ۲ و نیم کیلومتر دارد که بهصورت سهخطه اجرا شده است.
مدیرکل راه و شهرسازی استان ایلام به اصلاح بخشهایی مسیر مهران – دهلران – اندیمشک اشاره کرد و گفت: اصلاح و چهار خطه کردن این مسیر در منطقه «نصریان» در حال انجام است و چهار خطه شدن محور دهلران به اندیمشک در سه قطعه در دست اقدام است.
دوستی مهمترین پروژه مسیر ایلام – حمیل به کرمانشاه را ساخت تونل دوم آزادی دانست که بهطول ۳ هزار و ۳۰۰ متر در قالب دو قطعه از طرفین در حال حفاری است و افزود: این تونل در روانسازی راه اربعین نقش بسزایی دارد.
وی همچنین به بازدید اخیر خود از مسیر ایلام – درهشهر – گاومیشان اشاره کرد و توضیح داد: طول این مسیر ۱۴۶ کیلومتر است و ۲ پروژه راهسازی در این مسیر فعال است.
با وجود همه تلاشها، در ماههای اخیر تصادفات رخ داده در مسیر دهلران به اندیمشک موجبات نارضایتی مردم و رانندگان را از کندی تعریض مسیر بهدنبال داشت تا جایی که امام جمعه موقت ایلام در خطبههای نماز جمعه با گلایه از کندی کار در مسیر دهلران به اندیمشک از این مسیر بهعنوان قتلگاه یاد کرد.
از طرفی مردم بخش «بولی» از توابع شهرستان چوار نیز از راه دسترسی خود به روستاهای بخش، گلهمندند و معتقدند نهتنها فکری برای بهسازی راه این بخش نشده حتی راهداری و حمل و نقل جادهای در خیلی از نقاط، تابلو و علائم نیز نصب نکرده و مسیر با خطرات زیادی مواجه است.
انتهای پیام
نظرات