• یکشنبه / ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۰۹:۳۱
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1404020704187
  • خبرنگار : 71588

سازمان همکاری اسلامی اقدام آمریکا علیه آنروا را محکوم کرد

سازمان همکاری اسلامی اقدام آمریکا علیه آنروا را محکوم کرد

سازمان همکاری اسلامی تصمیم آمریکا علیه آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) را محکوم و نسبت به آن ابراز تاسف کرد.

به گزارش ایسنا، سازمان همکاری اسلامی با انتشار بیانیه‌ای نسبت به تصمیم دولت آمریکا در خصوص رفع مصونیت قانونی از آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) ابراز تاسف کرده و بر لزوم احترام گذاشتن تمامی کشورها به تعهدات خود به موجب مصوبه‌ها و توافقنامه‌های سازمان ملل در این زمینه از جمله توافقنامه امتیازدهی‌ها و مصونیت‌های این سازمان بین‌المللی و موسسات آن تاکید کرد.

بر اساس گزارش خبرگزاری فلسطینی (سما)، سازمان همکاری اسلامی در بیانیه خود همچنین افزود، آنروا نقش‌آفرینی محوری و حیاتی داشته و جایگزینی برای این آژانس بین‌المللی وجود ندارد و این آژانس شریان اصلی زندگی میلیون‌ها آواره فلسطینی به‌ویژه در نوار غزه به‌شمار می‌آید که از حدود ۱۷ ماه پیش شاهد جنگ نسل‌کشی است.

سازمان همکاری اسلامی همچنین از واشنگتن خواست از این تصمیم خود در قبال آژانس آنروا تجدیدنظر کند و حمایت مالی خود از آنروا را از سر بگیرد.

این سازمان همچنین خواستار اعمال فشار بر رژیم صهیونیستی به عنوان یک نیروی اشغالگر برای پایبندی به تعهدات خود و مسئولیت جامعه جهانی در قبال ارائه خدمات اساسی این آژانس بین‌المللی به آوارگان فلسطینی و حمایت از حقوق آنها برای اجرای قطعنامه‌های سازمان ملل به‌ویژه قطعنامه ۱۹۴ شد.

سازمان مذکور همچنین از جامعه بین‌المللی خواست تا به جنایات نسل‌کشی، گرسنگی و محاصره‌ای که توسط اشغالگران اسرائیلی انجام می‌شود، خاتمه ببخشد و اجازه ورود کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه را بدهد.

این بیانیه پس از آن صادر شد  که دولت آمریکا پیشتر اعلام کرد، مصونیت آژانس آنروا را لغو کرده است؛ اقدامی که نشان می‌دهد واشنگتن علی‌رغم ادعای ظاهری، فقط حامی صهیونیست‌هاست.

بر اساس این تصمیم، آمریکا اعلام کرد که دیگر آنروا را بخشی از سازمان ملل متحد نمی‌داند.

یک دادگاه آمریکایی، آنروا را متهم کرد که کارمندان آن، در جریان عملیات طوفان الاقصی شرکت داشته‌اند و به همین دلیل خواستار پرداخت غرامت‌های سنگین شده است. این دادگاه آمریکایی همچنین مدعی است که این نهاد سازمان ملل، مبلغ یک میلیارد دلار، به نفع جنبش حماس پولشویی کرده، ولی هیچ مدرک و ادله‌ای  در این خصوص ارائه نکرده است.

دونالد ترامپ از اولین دور ریاست جمهوری‌ در سال ۲۰۱۷ برای مقابله با آنروا و توقف تامین هزینه‌های آن با هدف حذف مساله آوارگان فلسطینی تلاش می‌کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha