• یکشنبه / ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۱:۱۴
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1404020704350
  • خبرنگار : 71402

سقوط آزاد محبوبیت ترامپ در ۱۰۰ روز؛ آمریکایی‌ها بی‌اعتمادتر شده‌اند

سقوط آزاد محبوبیت ترامپ در ۱۰۰ روز؛ آمریکایی‌ها بی‌اعتمادتر شده‌اند

محبوبیت ترامپ باز هم کاهش یافته و آمریکایی‌ها سیاست‌های اصلی او را مورد انتقاد قرار می‌دهند. پس از انتظارات بالایی که پیش از بازگشت ترامپ به کاخ سفید وجود داشت، حال اکثر آمریکایی‌ها می‌گویند رئیس‌جمهورشان اقتصاد را بدتر کرده است.

به گزارش ایسنا، در حالی که دونالد ترامپ به پایان صد روز نخست ریاست‌جمهوری‌اش نزدیک می‌شود، طبق نظرسنجی «واشنگتن پست-ای‌بی‌سی نیوز-ایپسوس»، او با مخالفت فزاینده نسبت به برنامه‌های جاه‌طلبانه و بحث‌برانگیزش، کاهش محبوبیت، مخالفت اکثریتی با ابتکارات اصلی و این تصور که دولتش می‌خواهد از اجرای دستورات دادگاه‌های فدرال طفره رود، روبرو است.

هیچ رئیس‌جمهوری در دوران معاصر آمریکا با سرعتی بیش از ترامپ، بخش‌های مختلف دولت و حتی نهادهای خارج از آن را گرفتار تغییر و تحولات نکرده است. این اقدامات شامل کوچک‌سازی و بازآرایی قوه مجریه، بر هم زدن نظم اقتصادی جهانی، برخورد با مهاجرت غیرقانونی و به چالش کشیدن دانشگاه‌های معتبر می‌شود.

این ابتکارات موجب اختلالات قابل توجهی در زندگی افراد، نهادها و بازارهای مالی شده است. این اقدامات همچنین موجی از شکایت‌های قضایی از سوی مخالفان را به دنبال داشته که ترامپ با آن‌ها مقابله می‌کند.

کاهش محبوبیت ترامپ از فوریه تاکنون

در این نظرسنجی جدید، نقاط روشن کمی برای رئیس‌جمهور آمریکا وجود دارد و هیچ‌یک از سیاست‌های آزمایش‌شده او از حمایت اکثریت برخوردار نیست. میزان محبوبیت کلی ترامپ نسبت به دو ماه پیش کاهش یافته است.

نظرسنجی واشنگتن پست-ای‌بی‌سی نیوز-ایپسوس نشان می‌دهد که ۳۹ درصد از بزرگسالان آمریکایی عملکرد ترامپ را تأیید می‌کنند، در حالی که ۵۵ درصد مخالف‌اند و ۴۴ درصد به شدت مخالف‌اند. در ماه فوریه، این ارقام ۴۵ درصد مثبت و ۵۳ درصد منفی بود.

در این نظرسنجی از شرکت‌کنندگان سوال شد که آیا عملکرد دونالد ترامپ در مقام ریاست جمهوری را تأیید می‌کنند یا خیر. در میان رأی‌دهندگان ثبت‌نام‌شده، کاهش محبوبیت حتی بیشتر بوده است.

در ماه فوریه، ۴۸ درصد از رأی‌دهندگان ثبت‌نام‌شده به او نمره مثبت دادند، در مقابل ۵۱ درصد نمره منفی. امروز این ارقام به ۴۲ درصد مثبت و ۵۵ درصد منفی رسیده است، یعنی تغییر از منفی خالص سه درصد به منفی خالص ۱۳ درصد.

محبوبیت ترامپ در نقطه صد روزه کمتر از هر رئیس‌جمهور دیگری در دوره اول یا دوم ریاستش بوده است.

در دوره مشابه صد روزه نخست، ۴۲ درصد عملکرد ترامپ و ۵۲ درصد عملکرد جو بایدن، رئیس‌جمهور وقت آمریکا را تأیید کردند. بیشتر رؤسای جمهور آمریکا در ماه‌های نخست دوران خود از یک «ماه عسل سیاسی» بهره می‌برند، اما بعداً در سال اول شاهد کاهش محبوبیت خود هستند.

ترامپ ممکن است یک استثنا باشد. محبوبیت ترامپ در صد روز نخست هر دو دوره ریاستش پایین‌تر از هر رئیس‌جمهوری از زمان شروع نظرسنجی‌ها بوده است.

جوانان و بی‌مدرک‌ها هم از ترامپ رویگردان شدند

ترامپ شاهد کاهش ۱۰ درصدی محبوبیت در میان سفیدپوستان بدون مدرک دانشگاهی - یکی از ارکان اصلی ائتلاف سیاسی‌اش - بوده است؛ همچنین محبوبیت او در میان بزرگسالان زیر ۳۰ سال ۱۳ درصد و در میان کسانی که گفته‌اند در نوامبر رأی نداده‌اند ۱۱ درصد کاهش یافته است.

در مجموع، ترامپ همچنان حمایت پایگاه جمهوری‌خواه خود را حفظ کرده است، از جمله کسانی که می‌گویند قضات فدرال در تلاشند در اختیارات قانونی او دخالت کنند. در نگاه سیاست کلی، اکثر آمریکایی‌ها مدعی هستند تعرفه‌های ترامپ همان‌طور که او پیش‌بینی کرده، مشاغل تولیدی بیشتری در آمریکا ایجاد خواهد کرد، هرچند این تعرفه‌ها باعث افزایش قیمت‌ها شود.

بزرگنمایی پیروزی مقابل هریس

یافته‌ها نشان می‌دهد رئیس‌جمهور آمریکا معنای پیروزی‌اش بر کامالا هریس، معاون پیشین رئیس‌جمهور آمریکا را بیش از حد تفسیر کرده و با پیش بردن سیاست‌هایی که نارضایتی عمومی ایجاد کرده‌اند، اقدام کرده است.

تضعیف «رهبری جهانی» آمریکا

در مجموع، ارزیابی کلی از ریاست‌جمهوری او تاکنون این است که اکثریت معتقدند ترامپ از اختیارات خود فراتر رفته، اقتصاد بدتر شده و حدود نیمی می‌گویند رهبری آمریکا در جهان تضعیف شده است.

اقتصاد آمریکا؛ از نقطه قوت ترامپ تا منبع نارضایتی

اقتصاد که زمانی نقطه قوت ترامپ بود، اکنون به یکی دیگر از منابع نارضایتی عمومی از ریاست‌جمهوری او تبدیل شده است.

با وجود تمام یافته‌های منفی درباره اقدامات رئیس‌جمهور آمریکا، این نظرسنجی دلگرمی چندانی برای دموکرات‌ها فراهم نکرده است.

آمریکایی‌ها در مواجهه با مشکلات اصلی کشورشان، بیشتر به ترامپ (۳۷ درصد) نسبت به دموکرات‌های کنگره (۳۰ درصد) اعتماد دارند و ۳۰ درصد هم به هیچ‌کدام اعتماد ندارند؛ همچنین حزب دموکرات را نسبت به رئیس‌جمهور آمریکا یا حزب جمهوری‌خواه، کمی دورتر از دغدغه‌های مردم می‌دانند.

دموکرات‌ها هم از مردم دور شده‌اند

تقریباً ۷ نفر از هر ۱۰ نفر می‌گویند حزب دموکرات «از مردم دور شده»، در حالی که ۶ نفر از هر ۱۰ نفر همین نظر را درباره ترامپ دارند.

در ارزیابی رئیس‌جمهور آمریکا و تقریباً در همه بخش‌های دیگر نظرسنجی مذکور، شکاف حزبی قابل توجهی وجود دارد. بیش از ۹ نفر از هر ۱۰ دموکرات عملکرد ترامپ را رد می‌کنند، در حالی که بیش از ۸ نفر از هر ۱۰ جمهوری‌خواه آن را تأیید می‌کنند.

اما ۱۵ درصد از جمهوری‌خواهان به ترامپ نمره منفی داده‌اند، که اندکی بیشتر از هشت سال پیش است، زمانی که ۱۰ درصد جمهوری‌خواهان عملکرد او را در ۱۰۰ روز نخست رد کرده بودند.

بر اساس نظرسنجی‌های پس از انتخابات، ترامپ در نوامبر گذشته ۹۴ درصد آرای جمهوری‌خواهان را کسب کرده بود.

مستقل‌ها هم به ترامپ پشت کردند

در این نظرسنجی، مستقل‌ها — گروهی که ترامپ در نوامبر به سختی در برابرشان شکست خورد — به شدت به سمت مخالفت گرایش دارند؛ ۳۳ درصد موافق و ۵۸ درصد مخالف. در میان مستقل‌هایی که گرایش به جمهوری‌خواهان دارند، میزان تأیید ترامپ از ۷۶ درصد به ۶۳ درصد از فوریه تاکنون کاهش یافته است.

در موضوعات مشخص، بیش از ۶ نفر از هر ۱۰ نفر عملکرد ترامپ در اقتصاد، روابط آمریکا با دیگر کشورها، اعمال تعرفه بر کالاهای وارداتی و مدیریت بحران اخیر در بازارهای مالی را رد می‌کنند. اکثریت کمتری از مردم مدیریت ترامپ بر دولت فدرال و نحوه توجه او به مردم عادی آمریکا را نمی‌پسندند.

حتی در موضوع مهاجرت که مسئله «شاخص» رئیس‌جمهور آمریکاست، ۵۳ درصد عملکرد او را رد می‌کنند، هرچند برخی از تصمیمات او در بخش سیاست‌ها حمایت می‌کنند.

زیاده‌روی ترامپ صدای مردم را درآورده است

اکثر آمریکایی‌ها می‌گویند رئیس‌جمهورشان در تلاش برای گسترش قدرت ریاست‌جمهوری، اخراج کارمندان دولتی برای کوچک‌سازی نیروی کار فدرال، بستن نهادهای دولتی و اقدامات علیه مخالفان سیاسی، «زیاده‌روی» کرده است.

اکثریتی اندک (۵۱ درصد) معتقدند ترامپ در تلاش برای پایان دادن به تلاش‌ها برای افزایش تنوع نژادی در دولت و بخش خصوصی زیاده‌روی کرده و ۴۸ درصد می‌گویند او در سیاست‌های اخراج مهاجران بدون مدرک نیز از حد گذشته است.

نیمی از مردم آمریکا معتقدند ترامپ در اخراج این مهاجران عملکردی مناسب یا حتی «کافی نبود» داشته است. اما بیشتر آمریکایی‌ها می‌گویند ترامپ در چندین موضوع زیاده‌روی کرده است.

بیش از سه نفر از هر چهار نفر با کاهش بودجه فدرال برای تحقیقات پزشکی مخالفت می‌کنند؛

هفت نفر از هر ۱۰ نفر با تلاش دولت برای افزایش نقش حکومت در اداره دانشگاه‌های خصوصی مخالفت می‌کنند؛

دو نفر از هر سه نفر با تلاش ترامپ برای پایان دادن به حق شهروندی بر مبنای تولد که به زودی در دیوان عالی بررسی خواهد شد، مخالف هستند؛

و بیش از شش نفر از هر ۱۰ نفر با بستن وزارت آموزش، کاهش مقررات زیست‌محیطی درباره حفاری نفت و گاز و قطع کمک‌های خارجی که غذا و خدمات بهداشتی به کشورهای فقیر ارائه می‌دهد، مخالفت می‌کنند. همچنین حدود شش نفر از هر ۱۰ نفر با اخراج دانشجویان بین‌المللی که از سیاست آمریکا در خاورمیانه انتقاد کرده‌اند، مخالفند.

در همین حال، آمریکایی‌ها درباره فرستادن مهاجران بدون مدرک مظنون به عضویت در باندهای تبهکاری به زندان‌های السالوادور، آن هم بدون محاکمه، تقریباً دودسته شده‌اند؛ ۵۱ درصد مخالف و ۴۷ درصد موافقند.

اکثریت آمریکایی‌ها با پیشنهادهای مختلف ترامپ مخالفت می‌کنند. یکی از بزرگ‌ترین درگیری‌ها میان دولت و دانشگاه هاروارد رخ داده است. دولت واشنگتن تلاش کرده است دستورات خود را بر عملکرد هاروارد تحمیل کند و دانشگاه سرشناس آمریکایی هم در پاسخ شکایت کرده و مدعی نقض حقوق قانون اساسی خود شده است.

حدود دو نفر از هر سه نفر آمریکایی در این مناقشه طرف هاروارد را گرفته‌اند.

اقتصاد و مهاجرت حالا نقطه ضعف ترامپ است

ترامپ سال گذشته عمدتاً بر پایه مسائل مهاجرت و اقتصاد در انتخابات پیروز شد.

در زمینه اقتصاد، بسیاری ترامپ را مدیر بهتری نسبت به بایدن یا هریس می‌دانستند و ارزیابی‌های اقتصادی او در دوره نخست ریاست‌جمهوری‌اش عمدتاً مثبت بود. اما امروز این‌گونه نیست.

امروز میزان رضایت اقتصادی از ترامپ ۳۹ درصد مثبت و ۶۱ درصد منفی است. این آمار در مقایسه با دو ماه پیش، زمانی که میزان رضایت ۴۵ درصد مثبت و ۵۳ درصد منفی بود — قبل از اعلام تعرفه‌های گسترده بر کشورهای مختلف — افت کرده است.

میزان نارضایتی از ترامپ در این نظرسنجی واشنگتن پست-ای‌بی‌سی بالاترین میزان ثبت‌شده و میزان رضایت از او کمترین رقم ثبت‌شده است.

نکته جالب اینکه رضایت اقتصادی ترامپ فقط دو درصد بهتر از رضایت ۳۷ درصدی از بایدن در حدود یک سال پیش است. در مجموع، بیش از هفت نفر از هر ۱۰ آمریکایی می‌گویند اقتصاد امروز یا «چندان خوب نیست» یا «ضعیف است» که با یافته‌های فوریه برابر است.

با وجود عدم تغییر در ارزیابی کلی از اقتصاد، اکثریتی (۵۳ درصد) معتقدند اقتصاد از زمان روی کار آمدن ترامپ در ژانویه بدتر شده است.

در دسامبر، ۶۲ درصد از رأی‌دهندگان ایالت‌های کلیدی پیش‌بینی کردند ترامپ عملکردی عالی یا خوب در مدیریت اقتصاد خواهد داشت که این موضوع بهترین نقطه قوت او در نظرسنجی واشنگتن پست و مدرسه شار بود. تقریباً نیمی انتظار داشتند ریاست‌جمهوری ترامپ به بهبود وضعیت مالی شخصی‌شان کمک کند (۴۶ درصد)، در حالی که ۳۱ درصد پیش‌بینی می‌کردند اوضاع مالی‌شان بدتر شود.

در نظرسنجی جدید، حدود نیمی می‌گویند وضعیت مالی‌شان مشابه زمان شروع ریاست‌جمهوری ترامپ در ژانویه است، در حالی که تقریباً ۴ نفر از هر ۱۰ نفر می‌گویند اوضاع‌شان بدتر شده و یک نفر از هر ۱۰ نفر می‌گوید وضعیت‌شان بهتر شده است.

رکود در انتظار است

با نگاهی به آینده، بیش از هفت نفر از هر ۱۰ نفر معتقدند سیاست‌های ترامپ در کوتاه‌مدت به رکود اقتصادی منجر خواهد شد، از جمله ۵۱ درصد از جمهوری‌خواهان. در چشم‌اندازی بلندتر، تنها حدود سه نفر از هر ۱۰ نفر معتقدند سیاست‌های ترامپ آمریکا را بر پایه اقتصادی قوی‌تر قرار خواهد داد.

بیشتر آمریکایی‌ها می‌گویند سیاست‌های اقتصادی ترامپ در کوتاه‌مدت به رکود اقتصادی منجر می‌شود. و گروه بیشتری انتظار دارند سیاست‌های او در بلندمدت اقتصاد را تضعیف کند.

ترامپ اختیاراتش را افزایش می‌دهد

آمریکایی‌ها رئیس‌جمهوری را می‌بینند که در پی گسترش اختیارات خود و زیر پا گذاشتن حاکمیت قانون است.

نزدیک به نیمی از مردم آمریکا (۴۹ درصد) می‌گویند او این کشور را از اصول بنیانگذارانش دور می‌کند، در حالی که حدود یک‌سوم معتقدند او این کشور را به آن اصول نزدیک‌تر می‌کند.

بیش از شش نفر از هر ۱۰ نفر می‌گویند دولت ترامپ به حاکمیت قانون احترام نمی‌گذارد و بیش از نیمی می‌گویند این دولت به حفظ حقوق و آزادی‌های آمریکایی‌ها پایبند نیست.

شش نفر از هر ۱۰ نفر می‌گویند رئیس‌جمهور کشورشان از زمان آغاز به کارش از حدود اختیارات خود فراتر رفته و ۵۶ درصد معتقدند این اقدامات قابل توجیه نیست.

ترامپ و وکلای دولت واشنگتن در هفته‌های اخیر بارها با قضات فدرال درگیر شده‌اند و در این زمینه، افکار عمومی بیشتر طرف قضات را گرفته تا دولت.

دو نفر از هر سه نفر می‌گویند قضات آمریکایی باید اختیار داشته باشند تا در صورت غیرقانونی یا زیان‌بار بودن یک سیاست، اجرای آن را تا زمان برگزاری دادگاه متوقف کنند.

بیش از شش نفر از هر ۱۰ نفر معتقدند قضات فدرال در تلاشند محدودیت‌های موجود بر اختیارات ترامپ را اعمال کنند، در حالی که کمی بیش از یک‌سوم می‌گویند این قضات در حال دخالت در اختیارات رئیس‌جمهور هستند. و حدود دوسوم معتقدند دولت ترامپ تلاش می‌کند از اجرای احکام دادگاه‌ها طفره برود. حدود دوسوم آمریکایی‌ها می‌گویند دولت ترامپ در تلاش برای سرپیچی از دستورات دادگاه‌هاست.

آمریکایی‌ها پشت عدالت ایستاده‌اند

اکثریت بزرگی از دموکرات‌ها و مستقل‌ها در آمریکا، طرف دادگاه‌ها و قضات را می‌گیرند، اما جمهوری‌خواهان در این مسائل طرف رئیس‌جمهور آمریکا را گرفته‌اند.

اکثریتی اندک از جمهوری‌خواهان (۵۳ درصد) می‌گویند قضات فدرال آمریکا نباید اختیار متوقف کردن سیاست‌های دولت را داشته باشند. بیش از شش نفر از هر ۱۰ جمهوری‌خواه می‌گویند دولت تلاش می‌کند از دستورات دادگاه‌ها تبعیت کند و دو نفر از هر سه نفر معتقدند قضات فدرال در تلاشند در اختیارات اجرایی رئیس‌جمهورشان دخالت کنند.

نظرسنجی واشنگتن پست-ای‌بی‌سی-ایپسوس به صورت آنلاین از ۱۸ تا ۲۲ آوریل در میان ۲۴۶۴ فرد بزرگسال آمریکایی انجام شد. نمونه آماری از طریق پنل اطلاعاتی ایپسوس، که از خانوارهای آمریکایی با روش نمونه‌گیری تصادفی از طریق پست گردآوری شده‌اند، انتخاب شده است. نتایج کلی این نظرسنجی دارای حاشیه خطای مثبت یا منفی دو درصد است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha