به گزارش ایسنا، گوردون براون که از ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۰ نخستوزیر انگلیس بود، در مطلبی برای روزنامه گاردین نوشت، پس از آنکه با افسران دخیل در تحقیق هک تلفن همراه صحبت کرده، متوجه شده است که باید بار دیگر علیه غول رسانهای روپرت مرداک به نام «روزنامههای گروه اخبار» (NGN) شکایت جدیدی طرح کند.
رسوایی شنود مکالمات در دوره نخستوزیری گوردون براون را روزنامه گاردین فاش کرده و نوشته بود، مقامات انگلیس در سال ۲۰۰۹، مکالمات تلفنی مقامات حاضر در دو همایش مهم اقتصادی لندن را شنود کردند و بر استفاده این اشخاص از رایانهها نظارت داشتند.
گاردین همچنین نوشته بود، برخی از نمایندگان کشورهای حاضر در نشست گروه ۲۰ از کافی نتهایی استفاده کردند که از سوی سازمانهای اطلاعات انگلیس برای دسترسی به ایمیل این اشخاص دایر شده بود.
طبق این گزارش، گاردین اسناد محرمانهای را دیده که در آنها به جزئیات نظارت مخفیانه دستگاههای اطلاعاتی انگلیس بر مقامات حاضر در «اجلاس سران و نشست وزرای دارایی گروه ۲۰» در سال ۲۰۰۹، اشاره شده است. بر اساس این سند، اجازه لازم برای این کار نیز در سطوح بالا و از سوی دولت گوردون براون نخست وزیر وقت انگلیس صادر شده بود. ظاهرا هدف از این نظارتها، کنترل لندن بر نشست هنگام برگزاری آن و مهمترین اهداف آن ترکیه و آفریقای جنوبی بودند.
با این حال گوردون براون نوشت، یکی از کاراگاهان گفته که بازرسان معتقدند شواهد مهمی دارند که این غول رسانهای میلیونها ایمیل را برای کارشکنی در روند دادگاهی حذف کرده است. براون همچنین گفت، افسران سابق به او گفتند که اگر میدانستند که این ایمیلهای حذف شده چه محتوایی داشتند، اقدامات بیشتری انجام میدادند.
نخست وزیر سابق انگلیس ادامه داد، یکی از این افسران سابق به او گفته است: «اگر این مساله را در ۲۰۱۱ میدانستیم، به طور کامل تحقیقاتی انجام میدادیم و کارهای متفاوتی از جمله صدور حکم دستگیری را پیگیری میکردیم.»
وی در ادامه مقاله خود نوشت: «شکایت کیفری جدیدی علیه رسانه مرداک در خدمات پلیس متروپولیتن و دادستانی سلطنتی ثبت کردم، مبنی بر اینکه من در کنار بسیاری دیگر قربانی کارشکنی در روند دادگاه توسط این رسانه شدهایم. این اتهامی نیست که به راحتی مطرح شده باشد. این ادعا بر اساس شواهد در دسترس و اظهارات افسران ارشد درگیر در تحقیقات اولیه در مورد جمعآوری غیرقانونی اخبار مطرح شده است که اکنون به من گفتهاند در روند بازرسیها گمراه شدهاند.»
این درحالیست که رسانه مرداک اتهامات درباره ایجاد کارشکنی در روند عدالت را رد کرده و مدعی است، سرویس خدمات دادستانی سلطنتی در ۲۰۱۵ متوجه شد که شواهدی وجود ندارد که این رسانه ایمیلها را با هدف کارشکنی در روند عدالت حذف کرده باشد.
در ماه ژانویه، شرکت انجیان از شاهزاده هری به خاطر هک شدن تلفنش توسط روزنامهنگاران روزنامه چاپ یکشنبه «نیوز آو د ورلد» و همچنین «نفوذ روزنامه سان بین سالهای ۱۹۹۶ تا ۲۰۱۱ در زندگی خصوصی پرنس هری» عذرخواهی کرد.
این عذرخواهی بخشی از یک توافق خارج از دادگاه بود تا به دعوای حقوقی که توسط پرنس هری و «تام واتسون» معاون سابق رهبر حزب کارگر انگلیس که علیه انجیان مطرح شده بود، پایان دهد. طرفین به توافقی رسیدند تا بدون ادامه روند قضایی، موضوع را حل و فصل کنند.
گوردون براون نوشت، این سازش رویه تحقیقات و دعوی قضایی درباره فساد رسانه را متوقف نکرد، بلکه باعث مشخصتر شدن آن شد.
طرح شکایت براون در پلیس متروپولیتن در پی انتشار جزئیات ادعای مطرح شده از سوی کاراگاهان سابقی مطرح شد که گفتههایشان از سند ثبت شده در دادگاه عالی لندن حذف شده است. اظهارات آنها در حمایت از دعوای قضایی طولانی مدت پرنس هری و تام واتسون علیه شرکت انجیان در مورد شنود تلفن مطرح شد.
نخستوزیر پیشین انگلیس همچنین از دادستانها خواست تا وارد این پرونده شوند و از کمیتههای پارلمانی نیز درخواست کرد تا تحقیقات خود را درباره ایمیلهای حذف شده، مجدد شروع کنند.
انتهای پیام
نظرات