• یکشنبه / ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۳:۵۱
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1404020704606
  • خبرنگار : 50184

آغاز فراخوان مرحله استانی جشنواره علمی شهید چمران در کرمانشاه

آغاز فراخوان مرحله استانی جشنواره علمی شهید چمران در کرمانشاه

ایسنا/کرمانشاه رئیس سازمان بسیج اساتید استان کرمانشاه از آغاز فراخوان مرحله استانی جشنواره علمی شهید چمران در استان خبر داد.

به گزارش ایسنا، دکتر فریبرز پیرو، امروز (هفتم اردیبهشت) در نشستی خبری، با اشاره به برنامه‌ریزی‌ برای برگزاری سومین مرحله استانی جشنواره علمی شهید چمران در کرمانشاه، اظهارکرد: جشنواره شهید چمران به صورت دوسالانه برگزار می‌شود و سومین دوره آن قرار است امسال ابتدا در سطح استانی و سپس در سطح ملی برگزار شود. 

وی با اشاره به امکان شرکت اساتید دانشگاه در این جشنواره، افزود: به این منظور فراخوان مرحله استانی این جشنواره از امروز (یکشنبه) منتشر شده و تا پایان تیر ادامه خواهد داشت. 

رئیس سازمان بسیج اساتید استان کرمانشاه اضافه کرد: از پایان تیر تا ۱۵ شهریور کار داوری آثار ارسالی به دبیرخانه جشنواره در سازمان بسیج اساتید استان واقع در دانشگاه رازی انجام می‌گیرد و پس از آن در آبان جشنواره استانی را با معرفی برگزیدگان برگزار خواهیم کرد. 

وی تاکید کرد: مرحله کشوری جشنواره نیز قرار است آذر ماه همزمان با هفته پژوهش برگزار شود.  

پیرو با بیان اینکه این جشنواره در سه حوزه و شش محور برگزار می‌شود، عنوان کرد: علوم انسانی و هنر، علوم پایه و کشاورزی و نیز علوم فنی و مهندسی سه حوزه اصلی این جشنواره هستند که  در شش محور شامل مقاله، کتاب، بسته سیاستی، طرح پژوهشی، فناورانه، کسب و کار نوآورانه و دانش بنیان، کرسی‌های آزاداندیشی و نظریه‌پردازی و راهنمایی، مشاوره و نظارت علمی بر پایان نامه‌های ارشد و دکتری برگزار می‌شود. 

وی با دعوت از اساتید استان برای شرکت در این جشنواره، اعلام کرد: اساتید علاقمند به شرکت در این جشنواره تنها می‌توانند آثار خود را مربوط به بازه زمانی ابتدای سال ۱۴۰۲ تا پایان سال ۱۴۰۳ به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند. 

رئیس سازمان بسیج اساتید استان در ادامه در خصوص اهداف برگزاری این جشنواره نیز گفت: ترویج و تعمیق جهاد علمی مستمر و همه جانبه در راستای بیانیه گام دوم انقلاب هدف اصلی برگزاری این جشنواره است. 

به گفته این مسئول، در جشنواره پیشین شهید چمران از استان کرمانشاه ۱۵۶ اثر پس از داوری به مرحله کشوری راه پیدا کردند. 

وی در ادامه با بیان اینکه در حال حاضر حدود سه هزار نفر از اساتید دانشگاهی کرمانشاه عضو سازمان بسیج اساتید استان هستند، عنوان کرد: از این تعداد حدود دو هزار نفر در برنامه‌های ما مشارکت فعالانه دارند. 

پیرو خاطرنشان کرد: حدود ۲۸ کانون و دفتر بسیج اساتید در دانشگاه‌های سراسر استان فعال هستند. 

وی در خصوص فعالیت‌های این سازمان نیز گفت: اساتیدی که در این سازمان عضو هستند دارای تخصص در حوزه‌های مختلفی همچون کشاورزی، دامپروری، صنعت، روان شناسی، حقوق و ... هستند و تلاش ما بر این است که از این ظرفیت برای کمک به نظام حکمرانی استان استفاده کنیم. 

رئیس سازمان بسیج اساتید استان یکی دیگر از فعالیت‌های مهم این سازمان را بحث جهاد تبیین در محیط دانشگاهی عنوان کرد و افزود: بار اصلی جهادتبیین در محیط‌های دانشگاهی بر عهده بسیج اساتید است و از آنجایی که اساتید در بین مردم از مقبولیت و مرجعیت علمی برخوردار هستند، لذا با حضور در برنامه‌ها و محافل مختلف به جهاد تبیین می‌پردازند. 

وی یادآورشد: یکی دیگر از فعالیت‌های ما در سازمان بسیج اساتید، پرورش اساتید در طراز انقلاب است که در این زمینه هر ساله آموزش‌های مختلفی را به اساتید بسیجی ارائه می‌دهیم و از طرفی اردوهای راهیان نور و راهیان پیشرفت را نیز برای آنها برگزار می‌کنیم. 

پیرو در بخش دیگری از سخنانش به پیشینه‌ شکل گیری سازمان بسیج اساتید در کشور پرداخت و گفت: سابقه شکل گیری سازمان بسیج اساتید به دوره دفاع مقدس باز می‌گردد، زمانی که اساتید دانشگاهی به صورت خودجوش در جبهه‌های نبرد حق علیه باطل حاضر می‌شدند، نقش‌آفرینی می‌کردند و جان خود را فدا می‌کردند. 

وی تصریح کرد: پس از دوره جنگ با توجه به شرایط و فضای تضارب آرایی که در محیط دانشگاه بود، لازم بود که نهادی برای تبیین ارزش‌ها و آرمان‌های انقلاب اسلامی در این محیط شکل گیرد که به این منظور سال ۱۳۸۰ سازمان بسیج اساتید با مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی راه‌اندازی شد. 

رئیس سازمان بسیج اساتید استان تحقق دانشگاه اسلامی، دفاع از ارزش‌ها و آرمان‌های انقلاب و تربیت اساتید در طراز انقلاب همچون شهید چمران را از جمله اهداف راه‌اندازی این سازمان اعلام کرد و گفت: با توجه به اینکه در این سازمان شهید چمران را به عنوان استاد طراز انقلاب به عنوان یک الگو می‌شناسیم، هر ساله ۳۱ خرداد به مناسبت سالروز شهادت ایشان به نام روز بسیج اساتید نامگذاری شده است. 

وی با بیان اینکه شهید چمران الگویی تمام عیار در عرصه علم و ایمان بود، افزود: استاد طراز انقلاب که شهید چمران را الگوی خود قرار دهد، کسی است که در همه عرصه‌ها حضور فعال دارد و حضورش تنها منحصر در عرصه علم نباشد. 

پیرو تاکید کرد: استاد طراز انقلاب دستاوردهای انقلاب را در فضای دانشگاهی تبیین می‌کند و در دفاع از مظلوم و حمایت از مستضعف محیط جغرافیایی، مذهب و نژاد نمی‌شناسد. آن‌ گونه که شهید چمران بود. همچنین استاد طراز انقلاب استادی است که مسئولیت اجتماعی داشته و به ایفای نقش در حوزه‌های مختلف بپردازد. 

در پایان این نشست، از پوستر سومین جشنواره شهید چمران رونمایی شد. 

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha