• یکشنبه / ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۴:۰۴
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1404020704627
  • خبرنگار : 71610

رسانه صهیونیستی فاش کرد:

صادرات نفت آذربایجان به سرزمین‌های اشغالی از مسیر ترکیه ادامه دارد

صادرات نفت آذربایجان به سرزمین‌های اشغالی از مسیر ترکیه ادامه دارد

گزارش یک رسانه عبری حاکی است که برخلاف تصمیم رسمی ترکیه مبنی بر قطع کامل روابط تجاری با رژیم صهیونیستی، صادرات نفت آذربایجان به سرزمین‌های اشغالی همچنان از طریق بنادر ترکیه در جریان است.

به گزارش ایسنا، روزنامه صهیونیستی «گلوبس» فاش کرد که با وجود اعلام رسمی قطع تمامی روابط تجاری ترکیه با رژیم صهیونیستی در پی تجاوزات تل‌آویو علیه نوار غزه، روند صادرات نفت جمهوری آذربایجان به این رژیم از مسیر ترکیه همچنان ادامه دارد.

این رسانه به نقل از محافل رسمی صهیونیستی فاش کرد که نفت خام از طریق خط لوله باکو-تفلیس-جیهان به بندر جیهان در ترکیه منتقل شده و از آنجا با نفتکش‌ به بندر حیفا در سرزمین‌های اشغالی صادر می‌شود. در ژانویه سال گذشته، تل‌آویو با واردات بیش از ۵۲۳ هزار تن نفت خام به ارزش نزدیک به ۲۹۷ میلیون دلار، بزرگ‌ترین واردکننده نفت جمهوری آذربایجان بود.

بر اساس این گزارش، جمهوری آذربایجان یکی از مهم‌ترین تأمین‌کنندگان نفت رژیم صهیونیستی به‌شمار می‌رود و در کنار آن قزاقستان و نیجریه نیز نقش دارند. گلوبس تصریح کرد که تداوم صادرات نفت به اسرائیل ناشی از منافع راهبردی ترکیه با جمهوری آذربایجان است و نه ناشی از روابط ترکیه با تل‌آویو.

طبق این گزارش، روابط گسترده و تاریخی میان آنکارا و باکو، که بر مبنای شعار «یک ملت، ۲ دولت» شکل گرفته، عامل اصلی ادامه همکاری‌های نفتی در این مسیر ارزیابی شده است. در همین حال، روابط نزدیک «الهام علی‌اف» رئیس‌جمهور آذربایجان با «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی و «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه نیز در تحکیم این مناسبات نقش داشته است.

از سوی دیگر، گلوبس تأکید کرده است که رژیم صهیونیستی در سال‌های اخیر به یکی از مهم‌ترین صادرکنندگان تجهیزات نظامی به جمهوری آذربایجان تبدیل شده است. فروش پهپادهای «هاروب»، موشک‌های «لورا»، سامانه پدافند هوایی «باراک ام‌ایکس» به ارزش ۱.۲ میلیارد دلار در نوامبر گذشته و همچنین فروش ۲ ماهواره به ارزش ۱۲۰ میلیون دلار در اکتبر، از جمله مهم‌ترین قراردادهای منعقده در این حوزه بوده است.

این در حالی است که ترکیه در دوم مه سال گذشته به طور رسمی قطع کامل روابط تجاری با رژیم صهیونیستی را اعلام و تأکید کرده بود که بازگشت به وضعیت پیشین تنها در صورت تضمین تداوم ارسال کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه امکان‌پذیر خواهد بود.

رجب طیب اردوغان در همان مقطع اعلام کرد که هدف از این تصمیم فشار به رژیم صهیونیستی برای توقف حملات به غزه است و تصریح کرد که ترکیه به دنبال درگیری یا دشمنی با هیچ کشور و طرفی در منطقه نیست.

وی همچنین افزود که حجم تجارت سالانه میان ترکیه و رژیم صهیونیستی ۹.۵ میلیارد دلار بود که پس از اتخاذ این تصمیم، این میزان به صفر کاهش یافته است.

طبق گزارش گلوبس، با این حال، شواهد موجود نشان می‌دهد که علی‌رغم مواضع اعلامی مقامات ترکیه، همکاری‌های اقتصادی به ویژه در زمینه انرژی میان ترکیه و رژیم صهیونیستی همچنان ادامه داشته و اظهارات رسمی فاقد تطبیق کامل با واقعیت‌های میدانی است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha