• یکشنبه / ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۹:۴۶
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 1404020704893
  • خبرنگار : 50175

یک جامعه‌شناس:

نوع پوشش باید با نیاز جامعه تطبیق داده شود

نوع پوشش باید با نیاز جامعه تطبیق داده شود

ایسنا/لرستان یک جامعه‌شناس لرستانی گفت: نوع پوشش باید با نیاز جامعه تطبیق داده شود و مدل و نوع لباس باید خوشایند جامعه باشد وگرنه به آن توجهی نمی‌شود.

فرهاد طهماسبی امروز هفتم اردیبهشت‌ماه، اظهار کرد: نژاد، قومیت و امور فرهنگی که شامل نوع پوشش، رفتار و مدل مسکن و غذا می‌شود نماد و هویت هر جامعه‌ای به‌حساب می‌آید.

وی خاطرنشان کرد: مد و لباس جزو مسائل مربوط به پوشش هر جامعه محسوب می‌شود که نوع پوشش نشان از هویت فرهنگی هر جامعه دارد.

این دکترای جامعه‌شناسی با اشاره به اینکه استفاده الگوهای غربی که متأسفانه در بین کشورهای دیگر به‌ویژه ایران مد شده و در پوشش جوانان (دختر و پسر) تأثیر گذاشته است، افزود: حتی در مورد نوع غذا، جوان امروزی به سمت استفاده از فست‌فودها که بن‌مایه غربی دارند رفتند که در این زمینه حضور افرادی در این کشورها و نقش رسانه در تبلیغ و ترویج نوع پوشش بسیار نقش دارد.

طهماسبی اضافه کرد: اگر می‌خواهیم هویت جوان به لحاظ پوشش حفظ شود باید نخست لباس براساس نیاز روز جامعه تولید شود و دوم تولیدکنندگان از جنس با کیفیت و متنوع در تولیدات استفاده کنند.

وی بیان کرد: شال و ستره هویت قوم بزرگ لُر است؛ اما امروز جوان لرستانی شال و ستره را به‌عنوان پوشش انتخاب نمی‌کند و این در حالی است که یک جوان بلوچ یا کرد پوشش سنتی خود را حفظ کرده است؛ باید لباس‌های سنتی را در راستای نیازهای روز جامعه بازتعریف و طراحی کنیم.

 این جامعه‌شناس ادامه داد: در این مسیر باید ابتدا مساله‌یابی و پژوهش انجام و نیازسنجی صورت گیرد که سلیقه جوان امروز چیست؟ سپس با برنامه‌ریزی با طراحان لباس مورد نیاز جامعه تولید شود.

طهماسبی تأکید کرد: نوع پوشش باید با نیاز جامعه تطبیق داده شود و مدل و نوع لباس باید خوشایند جامعه باشد وگرنه به آن توجهی نمی‌شود.

وی درباره نمایشگاه‌های مد و لباس گفت: قبل از اجرای نمایشگاه باید مطالعه و پژوهش‌های میدانی انجام و طراحان مطابق با نتایج پژوهش‌های انجام شده لباس جدید را طراحی و به جامعه معرفی کنند؛ در تولید لباس باید ابعاد زمانی، مکانی، ارزش‌ها و هنجارها رعایت شود وگرنه تنها برگزاری نمایشگاه مد و لباس ایرانی و اسلامی اثربخش نخواهد بود و با ذائقه نسل امروز هم‌خوانی نخواهد داشت.

این جامعه‌شناس با انتقاد از اینکه پایه تصمیماتی که برای تولید لباس و پوشش گرفته می‌شود تجربی و علمی نیست، افزود: مد و لباس براساس زمان و مکان تغییر می‌کند و باید مساله‌یابی شود که چگونه بین سنت و مدرنیته تناسب ایجاد کنیم.

به گزارش ایسنا و به نقل از اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان، جشنواره ملی مد و لباس زاگرس ۲۸ تا ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ با حضور فعالان این عرصه به میزبانی خرم‌آباد برگزار می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha