• دوشنبه / ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۰:۰۰
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1404020805135
  • خبرنگار : 50653

خوشنویسی؛ ابزاری برای بیان آرمان‌ها و مشارکت در تحولات اجتماعی

خوشنویسی؛ ابزاری برای بیان آرمان‌ها و مشارکت در تحولات اجتماعی

ایسنا/اصفهان رئیس دانشگاه هنر اصفهان گفت: خوشنویسی به‌عنوان یک ابزار برای بیان آرمان‌ها و مشارکت در تحولات اجتماعی ظهور کرد. نشست‌های علمی می‌توانند نقش بسزایی در ارتقای فرهنگ و هنر ایران داشته باشند.

علیرضا خواجه‌احمدعطاری، صبح امروز دوشنبه ۸ اردیبهشت در مراسم افتتاحیه «دومین دوره همایش ملی دوسالانه خوشنویسی» که به میزبانی دانشکده صنایع دستی دانشگاه هنر اصفهان برگزار شد، اظهار کرد: نشست‌های علمی می‌توانند نقش بسزایی در ارتقای فرهنگ و هنر ایران داشته باشند. زبان به‌عنوان پایه و مایه فرهنگ، در برقراری ارتباطات اهمیت ویژه‌ای دارد. زبان نه تنها وسیله‌ای برای انتقال پیام است، بلکه می‌تواند به‌عنوان ابزاری برای گفتمان‌سازی نیز عمل کند. نوشتار یکی از بهترین ابزارها برای انتقال مفاهیم و پیام‌ها به شمار می‌رود و خوشنویسی در این زمینه نقشی کلیدی ایفا می‌کند.

وی افزود: تاریخ نشان داده است که خوشنویسی و نوشتار به‌ویژه در دوران اسلامی، به‌عنوان ابزاری برای ارتباطات فرهنگی و اجتماعی میان مردم و حاکمان، بسیار مؤثر بوده است. در دوران قبل از اسلام با کتاب‌های ارجمند و آثار هنری، ارتباطات متنوعی برقرار شده است. پس از اسلام نیز، خوشنویسی به‌عنوان یک هنر مهم در کتیبه‌ها و آثار معماری ظهور کرده است. این آثار نه تنها زیبایی را به نمایش می‌گذارند، بلکه پیام‌هایی از قبیل برکت و رحمت را نیز منتقل می‌کنند.

رئیس دانشگاه هنر اصفهان ادامه داد: در دوره مغول، خوشنویسی به‌طور جدی‌تری مورد توجه قرار گرفت و در متن کتیبه‌ها پیام‌های عمیق‌تری مشاهده می‌شود. در دوران شاه عباس نیز، گفتمان فضیلت‌سالاری جایگزین اشرافیت شد و این تغییر در ساختار حکومت و روابط اجتماعی تأثیرگذار بود، همچنین در دوره قاجار و پس از انقلاب اسلامی، خوشنویسی به‌عنوان یک ابزار برای بیان آرمان‌ها و مشارکت در تحولات اجتماعی ظهور کرد.

خواجه‌احمدعطاری با اشاره به اینکه این همایش با هدف بررسی آثار خوشنویسی از قرن سوم تا هفتم هجری برگزار می‌شود، بیان کرد: این نشان‌دهنده تلاش هنرمندان ما برای خلق آثار هنری در کنار مردم است. امیدوارم این همایش به خوبی پیش برود، مقالات و گفت‌وگوهایی که مطرح می‌شود، باعث رشد هرچه بیشتر علم و هنر شود و سلسله همایش‌ها ادامه پیدا کند تا خلاقیت در دانشگاه هنر همچنان شکوفا باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha