• دوشنبه / ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۶:۱۲
  • دسته‌بندی: البرز
  • کد خبر: 1404020805641
  • خبرنگار : 50622

در اختتامیه سومین دوسالانه قصه‌گویی نهال امید مطرح شد

«نقالی» شیوه‌ای مناسب برای آشنایی کودکان با متون کهن ایرانی

«نقالی» شیوه‌ای مناسب برای آشنایی کودکان با متون کهن ایرانی

ایسنا/البرز مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان البرز گفت: ما به دنبال این هستیم که برای زنده‌نگه‌داشتن فرهنگ کتابخوانی، کتابخانه‌های استان را به یک پاتوق فرهنگی تبدیل کنیم تا از تمام اقشار در کتابخانه‌ها حضور داشته باشند.

علی معدنی‌پور دوشنبه هفتم اردیبهشت در اختتامیه استانی سومین دوسالانه ملی جشنواره قصه گویی نهال امید که در کتابخانه عمومی امیرکبیر کرج برگزار شد، اظهار کرد: سومین دوسالانه جشنواره قصه‌گویی نهاد امید با همت نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور اجرا شده و در این راستا سال گذشته با فراخوان صورت گرفته ۲۸۴ اثر در این جشنواره شرکت کردند.

وی افزود: این جشنواره با هدف آشنایی بیشتر مردم با نقالی، قصه گویی و ترویج این سنت قدیمی و نیز ارتباط آنها با کتابخانه و اشاعه فرهنگ کتابخوانی برگزار شده است.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی البرز اظهار کرد: همچنین موضوع مطالعه مفید از اهداف این جشنواره بوده است. از این نظر که موضوع و یا متنی که برای قصه گویی و نقالی انتخاب می‌شود؛ باید ارزش شنیدن داشته باشد.

معدنی‌پور افزود: کودکان نقال با توجه به سن و اشعاری که در نقالی‌ها استفاده می‌کنند؛ قطعا آموزه‌های مفیدی از متون کهن ایرانی دریافت کرده و انتقال آن به خانواده تاثیر مثبتی در زندگی آنها خواهد داشت. قطعا یکی از کارکردهای قصه گویی انتقال مناسب مفاهیم است.

وی با بیان اینکه یکی از اهداف مهم برگزاری این جشنواره، معرفی کتابخانه‌ها و خدمات مختلف آن به مردم است، گفت: نباید تصور کرد که کتابخانه غیر از مطالعه و امانت کتاب کارکرد دیگری ندارد. از این رو یکی از اهداف قصه گویی در جهت افزایش مطالعه از سنین پایین با رویکرد شرکت در فعالیت‌های فرهنگی و ادبی است.

معدنی‌پور ادامه داد: در کتابخانه‌های استان، کتابخانه‌های تخصصی کودک وجود دارد که کودکان زیادی در آن عضوند و در برنامه‌های متنوعی مثل کتابخوانی، شاهنامه خوانی و نقالی فعالیت دارند. بطوری که به دنبال مشارکت فعال کودکان، در هفته کتاب که با حضور رئیس جمهوری برگزار شد؛ در حوزه کتابخوانی و مطالعه برگزیده استانی داشیم.

نقالی شیوه‌ای مناسب برای آشنایی کودکان با متون کهن ایرانی

وی افزود: در واقع با طرح این برنامه و جشنواره‌ها به دنبال این هستیم که به خدمات نوین و جدیدی ورود کنیم. از این رو تلاش شده در بحث کتابخوانی به تمام اقشار توجه کرده و حتی در کتابخانه امیرکبیر بخش کتابخانه نابینایان را داریم که تنها بخش ویژه نابینایان در استان است.

معدنی‌پور در ادامه بیان کرد: ما به دنبال این هستیم که کتابخانه‌های استان را به یک پاتوق فرهنگی تبدیل کنیم تا از تمام اقشار در آن امکان حضور داشته باشند و کتابخانه محیط امنی برای آنها باشد.

وی در ادامه با اشاره به جشنواره قصه‌گویی نهال امید، اظهارکرد: این جشنواره در سه رده قصه گویی دیجیتال، صحنه‌ای و نقالی در رده سنی کودکان، نوجوانان و بزرگسالان برگزار و آثار قابل توجه و با کیفیتی به دبیرخانه ارسال شد.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی البرز گفت: این آثار توسط داوران بررسی شد و در نهایت ۱۹ اثر در زمینه قصه‌گویی و نقالی حائز حضور در مرحله اجرای صحنه‌ای شدند و ۱۱ اثر هم در حوزه دیجیتال به مرحله بعدی راه پیدا کردند که نفرات برتر در این اختتامیه انتخاب و به مرحله کشوری ورود پیدا می‌کنند.

نقالی شیوه‌ای مناسب برای آشنایی کودکان با متون کهن ایرانی

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha