• سه‌شنبه / ۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۲:۲۲
  • دسته‌بندی: قزوین
  • کد خبر: 1404020906229
  • خبرنگار : 50560

/گزارش/

دختران مینودری از دغدغه‌هایشان می‌گویند

دختران مینودری از دغدغه‌هایشان می‌گویند

ایسنا/قزوین به تدبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، چند سالی است که میلاد حضرت فاطمه معصومه (س) به‌عنوان روز دختر نام‌گذاری شده است. به بهانه این روز، به سراغ دختران مینودری رفتیم تا از دغدغه‌هایشان بشنویم.

دختران مینودری، آمال و آرزوهایشان کم نیست. وقتی پای صحبت‌هایشان نشستیم، سقف خواسته‌هایشان پیشرفت و حرکت روبه‌جلو است. آن‌ها باوجود موانع و مشکلات، تبعیض‌ها و محدودیت‌ها تمام تلاش خود را می‌کنند تا پرچمشان همیشه بالا باشد و تا به امروز هم ثابت کرده‌اند، اگر به دختران اعتماد شود، جامعه از موفقیت بیشتری برخوردار خواهد شد. در این گزارش، به مناسبت میلاد حضرت معصومه (س) و روز دختر به سراغ برخی دختران مینودری رفتیم تا از دغدغه‌هایشان بیشتر بشنویم.

جامعه برای دختران سازگارتر است یا پسران؟

نیایش زارعی دختری ۱۶ ساله است که در گفت‌وگو با ایسنا می‌گوید: من معتقدم فارغ از نگاه جنسی به دختر یا پسر، باید دید جامعه برای زیست چه کسانی سازگارتر است؟ قطعاً امروز جامعه نگاه بهتری به زن و دختر دارد اما نمی‌توان منکر بی‌عدالتی اجتماعی در این زمینه شد.

وی ادامه می‌دهد: از نامناسب بودن فضاهای شهری تا نبود ساختار و امکانات تفریحی و ورزشی برای دختران، همه و همه دست‌به‌دست هم می‌دهد تا تبعیض علیه جامعه زنان بیشتر دیده شود.

نیایش بیان می‌کند: امروز بهترین پژوهشگران، بهترین رتبه‌های برتر کنکور و مدارج علمی از دختران هستند که نباید آن‌ها را دست‌کم بگیریم.

وی اظهار می‌کند: متأسفانه حمایت‌ها و اعتماد به توانایی دختران کم است که معتقدم تنها راه برون‌رفت از این دغدغه فرهنگ‌سازی و آموزش است.

این دختر قزوینی معتقد است: یک دختر موفق زمانی رشد می‌کند که، به او به عنوان یک دختر باور داشته باشند و در این میان نقش خانواده در این موضوع بسیار پررنگ است.

دختران از جامعه توجه می‌خواهند

مطهره حسن‌خانی از دیگر دختران مینودری است که به ایسنا می‌گوید: یکی از بزرگترین چالش جامعه دختران، تکرار روزمره‌هایشان است. نسل جدید دختران مانند نسل دهه شصت و هفتاد نیستند که بتوانند خواسته‌ها و انتظاراتشان از جامعه را سانسور کنند. این نسل کنونی از جامعه فقط و فقط توجه می‌خواهد.

وی ادامه می‌دهد: اگر دیروز دختران جامعه که مادران امروز هستند، بنا به باورهای غلط از حضور در بسیاری از مجامع محروم بودند، نسل جدید دختران تلاش می‌کنند تا حضوری پررنگ در حوزه‌هایی چون ورزش و فرهنگ داشته باشند.

مطهره می‌گوید: یک‌زمانی دوست داشتم پسر باشم.  پسرها در جامعه اجازه استفاده از امکانات بسیاری چون دوچرخه‌سواری که در برابر سایر آزادی‌ها هیچ است را دارند اما واقعاً باید دید که جامعه امروز این تفکرات را دارد؟ 

این دختر قزوینی بیان می‌کند: اگر واقعاً برخی محدودیت‌ها درست است، چرا دستگاه‌های متولی تلاشی برای فرهنگ‌سازی جایگاه دختران در جامعه را نکرده‌اند که من به عنوان دختر ذهنم درگیر محاسن دختر بودن باشد تا اینکه در خیابان تبعیض و محدودیت‌ها را بشمارم.

وی اظهار می‌کند: همه ما به‌خوبی می‌دانیم که دختران امروز مشکل اشتغال و ازدواج دارند، کجای قانون حمایت از خانواده و یا جوانی جمعیت دختران را در نظر گرفته است؟ به نظرم این قوانین به ضرر دختران مجرد است؛ دختر مجردی که به هزار و یک دلیل ازدواج نکرده است.

بزه و آسیب اجتماعی جامعه دختران، نتیجه باور اشتباه

مهسا سلطانیه دختر دیگری است که در رشته روان‌پزشکی در حال تحصیل است، وی درباره دغدغه‌های دنیای دخترانه‌اش می‌گوید: در برخی خانواده‌ها بین فرزند دختر و پسر تبعیض قائل می‌شوند و سختگیری‌هایی برای دختران خود دارند که برای پسران ندارند. برخی باورهای غلط باعث شده تا جامعه انجام برخی فعالیت‌ها، را برای دختران مناسب نداند. ‌

مهسا بیان می‌کند: جامعه دختران را گل‌وبلبل نشان ندهیم، نگاهی به آمارهای خودکشی و اعتیاد بانوان بیاندازیم، خواهیم دید که این آسیب‌های اجتماعی نتیجه یک‌عمر باور غلط علیه دختران است. دختری که از بسیاری حقوق اجتماعی محروم است، برای اینکه خودش را نشان بدهد و ابراز وجود کند، به سمت مصرف سیگار می‌رود.

وی می‌گوید: روز دختر جشن نمی‌خواهد، یک تعهد در برابر جامعه دختران و زنان می‌خواهد. دستگاه‌ها و نهادهای متولی فرهنگ باید روی تقویت اعتمادبه‌نفس دختران کار کنند. این دختران مادران آینده هستند و نباید این موضوع را فراموش کنیم.

این دختر قزوینی تصریح می‌کند: زنان و دختران نیمی از جامعه هستند و باید این موضوع را تمامی اذهان نهادینه کنیم که آنچه موجب تمایز دختران و پسران می‌شود، تنها هوش و استعداد است.

وی می‌گوید: ویژگی‌های ذاتی و میزان برخورداری از امکانات و اختیاراتی که برای رشد و شکوفایی دختران در نظر گرفته می‌شود، بسیار مهم است، همانطور که شاهدیم در عرصه‌های مختلف فرهنگی‌، هنری و ورزشی اگر به دختران امکانات و بها داده شود از جامعه مردان موفق‌تر خواهند بود.

تبعیض جنسیتی دختران را نسبت به قوانین عصبی می‌کند

این دانشجوی روان‌پزشکی تصریح می‌کند: قبل از تغییر نگاه و فرهنگ جامعه باید نگاه خانواده‌ها را به دختران تغییر داد، بنابراین در مرحله اول خانواده‌ها باید ویژگی‌های دختران را بشناسند و او را به کارهایی که تمایل ندارند؛ مجبور نکنند و به‌جای سرکوب خواسته‌ها و هیجانات دختران با مشورت و راهنمایی به رشد استعدادهای آن‌ها کمک کنند.

سلطانیه ادامه می‌دهد: برخی از زنان و دختران بر این باورند که در جامعه ما آزادی وجود ندارد. البته که آزادی در نوع پوشش خلاصه نمی‌شود و باید جامعه به مفهوم آزادی‌خواهی دختران توجه کند. ‌

وی می‌گوید: جامعه و خانواده‌ها باید بدانند عدم توجه به دغدغه‌ها و مشکلات دختران و داشتن نگاه مرد سالارانه دختران این نسل را عصبانی از جامعه می‌کند و استمرار خشم، تبعاتی دارد که کمترین آن لج‌بازی با قوانین است.

این دختر قزوینی اظهار می‌کند: فرهنگ‌سازی در جامعه، تصحیح برخی قوانین استخدامی و بهره‌مندی دختران از امکانات، برگزاری کلاس‌ها و کارگاه‌های آموزشی در جهت خودباوری و خودآگاهی دختران و رفع تبعیض‌ها در جامعه، از مهم‌ترین راهکارهایی است که می‌توان، برای داشتن یک جامعه دختر دوست به کار برد.

به گزارش ایسنا؛ دختران امروزی دچار سردرگمی نقش هستند، راهکار برون‌رفت از این موضوع در وهله نخست فرهنگ‌سازی برای خانواده‌ها در جهت تغییر انتظارات و باورها است. جامعه و نهادهای رسمی نیز باید برای افزایش خودباوری و خودآگاهی بیشتر دختران، کمک برای رسیدن به هویت واقعی خود و پذیرش نقش جنسیتی و لذت‌بردن از نقش دخترانه خودشان، تلاش کنند. آنچه امروز جامعه دختران از آن رنج می‌برند، نداشتن الگوی معاصر است که امیدواریم برای معرفی الگوهای ملموس و در دسترس برای دختران تدابیری اندیشیده شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha