یاور عبیری در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه تعداد اقامتگاههای بوم گردی کرمانشاه طی چند سال اخیر تغییری نداشته، اظهار کرد: از چند سال پیش تاکنون تعداد بوم گردیهای کرمانشاه بین ۵۵ تا ۶۰ واحد بوده و هم اکنون هم همین تعداد است.
وی افزود: حدود نیمی از این تعداد نیز به دلیل سخت گیریهایی که برای فرآیند تمدید مجوزها و نظارت بر فعالیت اقامتگاههای بوم گردی وجود دارد، از سال گذشته مجوز خود را تمدید نکردهاند و عملا در حال حاضر ۳۲ اقامتگاه بوم گردی دارای مجوز در کرمانشاه وجود دارد.
نایب رئیس جامعه حرفهای اقامتگاههای بوم گردی کرمانشاه تصریح کرد: از طرفی اقامتگاههای بوم گردی غیرمجاز مانند قارچ در کرمانشاه رشد میکنند و هیچ نظارتی هم روی فعالیت آنها صورت نمیگیرد.
وی تاکید کرد: تاکنون هیچ سازوکار مشخصی که بخواهد یک برخورد قانونی با این اقامتگاهها داشته باشد، اجرایی نشده است.
عبیری در ادامه راهکار برون رفت از این وضعیت را در نظر گرفتن مشوقهایی برای اقامتگاههای بوم گردی مجوزدار و کاهش سخت گیریها عنوان کرد و گفت: وقتی یک اقامتگاه بوم گردی مجاز میبیند که اقامتگاههای غیرمجاز به صورت آزادانه فعالیت میکنند و کسی هم جلوی فعالیت آنها را نمیگیرد و از طرفی سخت گیریهای زیادی در خصوص مجوزدارها انجام میشود، کمکم از ادامه فعالیت دلسرد میشود و کنار میکشد.
وی تاکید کرد: باید در کنار کاهش سخت گیریها، مشوقهایی مانند تسهیلات کم بهره نیز برای اقامتگاههای بوم گردی مجوزدار در نظر گرفته شود تا بتوانند بر مشکلات هزینهای خود غلبه کنند.
وی در ادامه با تاکید براینکه تعداد اقامتگاههای بوم گردی کرمانشاه کافی نیست، عنوان کرد: کرمانشاه استانی سرشار از ظرفیتهای گردشگری است و روستاهایی بسیار بکر و زیبایی دارد، اما تعداد اقامتگاههای بوم گردی آن به اندازه این ظرفیتها نیست.
عبیری ادامه داد: در یکی از استانهای همجوار که به اندازه استان ما نه ظرفیت گردشگری و نه جذب گردشگر دارد، نزدیک به ۱۲۰ اقامتگاه بوم گردی وجود دارد، اما در کرمانشاه این آمار نه تنها افزایش نیافته، بلکه روند کاهشی دارد.
وی یادآورشد: متاسفانه در حال حاضر در برخی از شهرستانهای استان اصلا یا اقامتگاه بوم گردی نداریم و یا در حد یکی دو اقامتگاه بیشتر نیست، درحالیکه روستاهایی دارند که میتوانند گردشگران زیادی را به سوی خود جذب کنند.
انتهای پیام
نظرات