• چهارشنبه / ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۰:۴۲
  • دسته‌بندی: دولت
  • کد خبر: 1404021006906
  • خبرنگار : 71533

حاشیه جلسه دولت

صالحی‌امیری: دولت موانع توسعه زیرساخت‌های گردشگری را رفع کرده است

صالحی‌امیری: دولت موانع توسعه زیرساخت‌های گردشگری را رفع کرده است

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: با روندی که در هشت ماه گذشته در دولت آغاز شده، موانع اصلی زیرساخت‌های گردشگری برطرف و همزمان دیپلماسی فعال را با همسایگان آغاز کرده‌ایم.

به گزارش ایسنا، رضا صالحی امیری در حاشیه جلسه امروز هیئت دولت در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در هفته گذشته چند اتفاق مثبت داشتیم که به توسعه فضای گردشگری کمک کرد.

وی افزود: در شهریور اجلاس گردشگری سلامت در همدان برگزار می‌شود. در سفر به جمهوری آذربایجان با رئیس‌جمهوری نیز مذاکراتی در زمینه گردشگری داشتیم.

وزیر میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی یادآور شد: سفر رئیس‌جمهوری به جمهوری آذربایجان نقطه عطفی در روابط دو کشور در آینده است.

صالحی امیری تاکید کرد: ما با ۳۳ کشور لغو روادید داریم و شرایط رفع موانع با سایر کشورها از جمله لغو روادید رو به پیشرفت است.

وی ادامه داد: در آینده نزدیک گردشگری دریامحور را با افزایش تعداد کشتی‌ها در بندرهای جنوب و شمال کشور توسعه می‌دهیم.

وزیر میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی با اشاره به اقدامات دولت برای توسعه گردشگری در جزایر سه‌گانه، گفت: در جزیره ابوموسی ستادی تشکیل شده تا گردشگری در این جزیره هم فعال شود. نیازمند فعال‌سازی زیرساخت‌ها در این زمینه هستیم. بنای ما این است که با تجمیع سرمایه‌گذاران در این منطقه و همکاری نیروهای نظامی در ارائه زمین‌هایی در این جزیره به بخش خصوصی، به سمت توسعه زیرساخت‌ها حرکت کنیم. توجه به توسعه دریامحور و گردشگری این بخش از برنامه‌های جدی دولت چهاردهم است.

صالحی امیری با اشاره به تعرفه صفر درصدی برخی کالاهای مورد نیاز در توسعه صنعت گردشگری اظهار کرد: خودروهای خارجی که به منظور استفاده در هتل‌ها وارد کشور می‌شوند با پلاک گردشگری ارائه‌ شده فراجا به هتل‌ها، باید ۱۰ سال در خدمت گردشگری و تورها قرار گیرد. یکی دیگر از مشوق‌ها تسهیلات است، امسال بانک مرکزی ۲۰ هزار میلیارد تومان و صندوق توسعه ملی ۴ هزار میلیارد تومان تسهیلات برای توسعه گردشگری تصویب کرده است. در مجموع ۲۴ هزار میلیارد تومان تسهیلات برای پروژه‌های بر زمین‌مانده در زمینه اقامتگاه‌ بوم‌گردی‌، بوتیک و هتل اختصاص می‌یابد.

وی ادامه داد: یکی دیگر از موضوعات در امر گردشگری، تغییر کاربری اراضی برای زیرساخت‌های گردشگری است. در ایران بخش زیادی از منابع طبیعی، جنگلی، جلگه‌ای، ساحلی و کشاورزی است که برای تغییر کاربری بخشی از این اراضی توافق شده است.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، یادآور شد: آیین‌نامه مجتمع‌های ترکیبی در دستور کار دولت است که نقطه عطفی برای توسعه زیرساخت‌های گردشگری است. سرمایه‌گذار می‌تواند چند طبقه تجاری، چند طبقه اداری در طبقات بالای تجاری و بعد هتل را در بالاترین طبقه بسازد که باعث اقبال سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی می‌شود.

صالحی امیری گفت: با روندی که طی هشت ماه گذشته در دولت آغاز شده، موانع اصلی زیرساخت‌های گردشگری برطرف و همزمان دیپلماسی فعال را با همسایگان آغاز کرده‌ایم. اکنون روزانه پروازهای عربستان و همزمان کویت در مشهد فرود می‌آید. در ضلع شمالی با آسیانه میانه، قفقاز، ارمنستان، گرجستان در حال گفت‌وگو و در آستانه جهش در زیرساخت‌ها و توسعه زیرساخت‌ها هستیم، امیدوارم تا پایان سال اهداف تعیین شده برنامه هفتم توسعه در زمینه گردشگری محقق شود.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همچنین اعلام کرد: سال گذشته ۷ میلیون و ۳۰۰ هزار گردشگر از معابر زمینی، هوایی و دریایی وارد ایران شدند که فراجا و نهادهای مسئول این آمار را ثبت کرده و حدود ۱۷ درصد نسبت به سال قبل رشد داشته است اما هدفگذاری ما تا سال ۱۴۰۷، ۱۵ میلیون گردشگر است که برای رسیدن به این تعداد گردشگر نیازمند جدی به توسعه زیرساخت هستیم.

وی تاکید کرد: موانعی برای توسعه گردشگری با آذربایجان وجود دارد، در گذشته ۱ میلیون و ۸۰۰ هزار گردشگر آذری به ایران می‌آمد که مقصد اول آنان مشهد و بعد تبریز بود اما به دلیل حادثه‌ای که در سفرها پیش آمد،  محدودیت اعمال شد.

صالحی‌امیری ادامه داد: باز شدن مرز در دو طرف برای اینکه مردم بتوانند با خانواده و خودروهای شخصی به ایران بیایند و از مراکز میراثی، تمدنی و گردشگری ایران بازدید کنند و بالعکس اتباع ایران به این کشور تردد کنند، می‌تواند آمار گردشگری بین دو کشور را افزایش دهد.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی افزود: تصمیم گرفته شد کمیته مشترک فنی برای توسعه روابط گردشگری ایجاد شود که با بازخورد مثبت رئیس‌جمهوری آذربایجان را به همراه داشت. نوع ادبیات، تعامل و دیپلماسی رئیس‌جمهوری در این سفر چنان جذابیت ایجاد کرد که تقریبا برای جامعه جمهوری آذربایجان بااحساس یگانگی و اشتراکات فرهنگی فضای همکاری شکل گرفت. در بستر این فضا ما وزرا می‌توانیم مسیر را هموار کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha