• چهارشنبه / ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۱:۳۱
  • دسته‌بندی: سمنان
  • کد خبر: 1404021006983
  • منبع : نمایندگی سمنان

مدیر امور منابع آب شهرستان خبر داد

جلوگیری از اضافه‌برداشت از سفره‌های‌ آب زیرزمینی دشت شاهرود

جلوگیری از اضافه‌برداشت از سفره‌های‌ آب زیرزمینی دشت شاهرود

ایسنا/سمنان مدیر امور منابع آب شهرستان شاهرود از جلوگیری از اضافه‌برداشت ۹ میلیون مترمکعبی از سفره‌های‌ آب زیرزمینی دشت شاهرود خبر داد.

سیدحسین حسینی امروز ۱۰ اردیبهشت‌ در نخستین جلسه شورای حفاظت از منابع آب و سازگاری با کم‌آبی شهرستان شاهرود اظهار کرد: رفع این حجم از اضافه برداشت از سفره‌های آب زیرزمینی با تلاش مسوولان و با اقدامات نظارتی طی یک سال اخیر صورت گرفته است.

وی با اشاره به روند کاهشی مخازن آب زیرزمینی در استان و شهرستان گفت: برداشت های بی رویه از منابع زیرزمینی طی دهه های گذشته سبب تشدید افت سطح آب های زیرزمینی در اکثر مناطق کشور و استان شده است.

مدیر امور منابع آب شهرستان شاهرود خاطرنشان کرد: شورای حفاظت از منابع آب و سازگاری با کم‌آبی شهرستان در دو سال اخیر با برگزاری جلسات متعدد و تصویب مصوبات مؤثر، گام‌های مهمی در راستای مدیریت بهینه منابع آبی و جلوگیری از هدررفت آن، برداشته است.

وی با برشمردن برخی از مهمترین اقدامات آب منطقه‌ای استان و شهرستان اضافه کرد: نصب کنتورهای هوشمند روی چاه‌های آب کشاورزی، انسداد چاه‌های غیرمجاز ، کاهش ۹ میلیون مترمکعبی اضافه برداشت از منابع آب زیرزمینی و فعالیت‌های فرهنگی و ترویجی و... از مهمترین اقدامات آب منطقه‌ای در شهرستان شاهرود بوده است.

مدیر امور منابع آب شهرستان شاهرود از منابع آبی به‌عنوان سرمایه‌ ملی نام برد و افزود: این منابع فقط به نسل فعلی تعلق ندارد و حفاظت از آنها در راستای حقوق نسل‌های آینده امری ضروری است.

 وی با اشاره به لزوم تعادل بخشی به سفره‌های زیرزمینی از طریق اجرای طرح‌های آبخیزداری و آبخوانداری، تصریح کرد: شرکت آب منطقه‌ای استان و اداره امور منابع آبی شهرستان در راستای وظایف نظارتی خود، طرح‌های احیا و تعادل‌بخشی آبخوان‌های دشت شاهرود را اجرایی کرده تا از افت بیشتر آب‌های زیرزمینی در این منطقه پرهیز شود.

جلالی فرماندار و رئیس شورای حفاظت از منابع آب و سازگاری با کم‌آبی شهرستان شاهرود نیز در این جلسه بر اهمیت حفاظت از منابع آبی تاکید و اظهار کرد: آب، مایه حیات و مهمترین نیاز برای تداوم بقای جامعه محسوب می‌شود و از همین رو حفاظت از منابع امری حیاتی است.

ابوطالب جلالی با اشاره به کمبود جدی منابع آبی در شهرستان و تداوم خشکسالی‌ها ادامه داد: باید با برنامه‌ریزی دقیق و اجرای راهکارهای عملی، از هدررفت و برداشت‌های غیرمجاز جلوگیری کنیم.

وی همچنین بر ضرورت نصب کنتور روی باقی‌مانده چاه‌های فاقد کنتور شهرستان تأکید کرد و افزود: با نصب این کنتورها می‌توان مدیریت بهینه‌تری بر مصرف آب در بخش کشاورزی داشت.

به گزارش ایسنا، دو شهر سمنان و شاهرود طی چند سال اخیر در تامین آب شرب در دوران پیک تابستانی با مشکل مواجه بودند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha