علیمحمد عزیزی رئیس مجمع نمایندگان کارگران استان ایلام امروز چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت در این نشست اظهار کرد: افزایش دستمزد کارگران به معنای کمک به افزایش تولید است و نباید افزایش دستمزد این قشر را هزینه بدانیم.
وی با اشاره به اینکه شرکتهای واسطهای که کارگران را با کمترین دستمزد بهکار میگیرند باید حذف شوند، خاطرنشان کرد: حجم بازار دلالی در کشور متأسفانه ۸ برابر تولید است و این روند باید اصلاح شود.
رئیس مجمع نمایندگان کارگران استان ایلام افزود: اصلاح وضعیت ناعادلانه ایمنی و بهداشت کار، اصلاح قانون کار، حمایت بیمهای فراگیر از کارگران و تضمین آزادی اعتراضات کارگری از جمله درخواستهای این قشر است.
عزیزی اضافه کرد: ۵۰ درصد جمعیت کشور در بخش کارگری فعال هستند و سالانه بیش از ۸۰۰ نفر تلفات ناشی از حوادث کار داریم.
قدرتالله رمضانی رئیس شورای هماهنگی کار استان ایلام نیز در این نشست گفت: تأمین امنیت شغلی کارگران، افزایش ایمنی کار، خذف شرکتهای واسطهای، پرداخت سختی کار و رفع بیعدالتی از درخواستهای کارگران استان ایلام است.
وی خاطرنشان کرد: تصمیمات دولت در خصوص افزایش دستمزد کارگران، انتظارات این قشر را برآورده نکرده و امید است صدای این قشر در وضعیت اقتصادی کنونی به گوش مسئولان کشوری برسد.
رمضانی افزود: بدون کارگران چرخه تولید از کار میافتد باید به کمک این قشر برویم.
محمد حاصلی رئیس انجمن مسئولین ایمنی کارگری استان ایلام هم در این نشست توضیح داد: یکی از مسائل فراموش شده کارگران، ایمنی و بهداشت این قشر است، مراقبت از کارگران، فراهم کردن تجهیزات حفاظتی فردی، آموزش و بهداشت این قشر باید مورد توجه قرار گیرد.
وی با بیان اینکه در قراردادهای کارگری باید امنیت شغلی و ایمنی و بهداشت آنها لحاظ شود پیشنهاد کرد: کارگروه تخصصی ایمنی کار و کارگران در استان تشکیل شود.
حاصلی گفت: کارگاههای ساختمانی که بیشترین میزان حوادث کارگری را دارند ، ایمنی کار ندارند.
صادق صفربیگی رئیس کانون کارآفرینان برتر استان ایلام نیز در این نشست با ذکر ۸ پیشنهاد عملی اظهار کرد: استفاده از ظرفیت و توان فعالان اقتصادی و افراد شاخص استان در حل مشکلات، اجبار کردن مدیران استان بهداشتن مشاور اقتصادی، جلوگیری از خروج اعتبارات ابلاغی از استان با سپردن کار به فعالان بومی، متحد کردن بخش خصوصی دولتی و دانشگاهها با هم، الزام استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات برای مدیران استان، تشکیل میز هوش مصنوعی استان، در اولویتگذاشتن کارآفرینان امتحان داده و موفق در تخصیص تسهیلات و آموزش و مهارتآموزی فارغالتصیلان دانشگاهها می تواند در ارتقای جامعه کارگری استان بسیار موثر باشد.
فرهاد صیدی رئیس اتاق تعاون استان ایلام نیز از اینکه شرکتهای نفتی در مهران از کارگران بومی استفاده نمیکنند، انتقاد کرد و گفت: مردم مهران از این مسئله ناراضی هستند.
نورالدین الیاسی مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان نیز در این نشست گفت: در استان ایلام ۱۴۵ تشکل کارگری و ۱۷۶ کمیته حفاظت و بهداشت کار و چندهزار تعاونی کار در استان فعال هستند.
وی افزود: ما در سال گذشته کاهش ۲۸ درصدی حوادث ناشی از کار برای کارگران را تجربه کردیم و در این راستا بیش از ۱۰ هزار بازرسی در استان انجام شده است.
انتهای پیام
نظرات