به گزارش ایسنا، «نبیه بری» رئیس پارلمان لبنان در دیدار با ژنرال «جاسپر جفرز» رئیس کمیته نظارت بر اجرای سازوکار آتشبس در جنوب لبنان و ژنرال «مایکل لینی» رئیس مقیم این کمیته، آخرین تحولات و وضعیت میدانی مناطق جنوب این کشور را بررسی کرد.
طبق گزارش سایت النشره، بری در این دیدار با اشاره به تداوم روزانه تجاوزات و نقضهای آشکار رژیم صهیونیستی، گفت: در حالی که لبنان به تمامی تعهدات خود پایبند بوده، طرف صهیونیستی نه تنها به مفاد آتشبس متعهد نیست بلکه همچنان از تخلیه مناطقی که در جنوب کشور اشغال کرده است، سر باز میزند.
وی با تأکید بر اینکه این رفتار رژیم صهیونیستی به «روند بهبود وضعیت دولت لبنان را از نظر ثبات، اصلاحات و حاکمیت ملی» خدشه وارد میکند، از آمریکا خواست تا فوراً رژیم صهیونیستی را به اجرای مفاد توافق و قطعنامه ۱۷۰۱ ملزم کند.
ژنرال مایکل لینی در ادامه این دیدار اعلام کرد که کمیته مذکور به زودی نشستهای منظم و دائمی برای پیگیری وضعیت جنوب لبنان برگزار خواهد کرد.
از سوی دیگر، «نواف سلام» نخستوزیر لبنان نیز در اظهاراتی تأکید کرد که عقبنشینی کامل رژیم صهیونیستی از مناطق اشغالی، پیششرط واقعی برای تقویت اقتدار دولت لبنان و تسلط قانونی آن بر تمامی خاک کشور است.
وی با اشاره به قطعنامه ۱۷۰۱، خواستار آن شد که آمریکا نقش مؤثرتری در واداشتن رژیم صهیونیستی به اجرای کامل این توافق ایفا کند.
«ژوزف عون» رئیسجمهور لبنان نیز در گفتوگویی با شبکه اسکاینیوز عربی از بیروت، گفت که ارتش لبنان در حال حاضر بر ۸۵ درصد مناطق جنوب کشور تسلط دارد. با این حال، اشغال پنج نقطه کلیدی توسط رژیم صهیونیستی و استمرار نقض آتشبس، مانع از تکمیل استقرار نیروهای ارتش در مرزهای جنوبی شده است.
عون با تأکید بر اینکه توافق آتشبس میان لبنان و رژیم صهیونیستی با میانجیگری آمریکا و فرانسه به دست آمده است، افزود: در شرایطی که ارتش با وجود امکانات محدود کنترل قابلتوجهی بر جنوب دارد، اما نقضهای مکرر که شمار آنها به بیش از ۳۰۰۰ مورد میرسد، از جمله موارد اخیر در ضاحیه بیروت، مانع تحقق کامل توافق شده است.
وی خاطرنشان کرد که لبنان از آمریکا و فرانسه، به عنوان ۲ میانجی اصلی، خواسته است تا برای عقبنشینی رژیم صهیونیستی و فراهم ساختن امکان استقرار کامل ارتش لبنان در مرزها اقدام کنند تا تنها ارتش مسئولیت حراست از مرزها را بر عهده گیرد.
عون در پایان گفت: ملت لبنان دیگر از جنگ خسته شده و راهکار ما تنها مسیر دیپلماتیک است، هرچند این مسیر طولانی است.
او همچنین تأکید کرد که مواجهه با رژیم صهیونیستی نیازمند توازن راهبردی و نظامی است که در حال حاضر موجود نیست. لذا حضور قوی ارتش در مرزها، حمایت دولت از این حضور و اتحاد ملی پشت آن، ضرورتی حیاتی برای پیشگیری از درگیریهای احتمالی است.
انتهای پیام
نظرات