به گزارش ایسنا، «محمد مدثر تیپو» در نشست خبری درباره وضعیت و تنش ایجاد شده میان پاکستان و هند اظهار داشت: منطقه ما با تهدیدی جدی علیه صلح و ثبات خود مواجه است؛ تهدیدی که ناشی از فضای تحریک آمیز و سیاسی شدهای است که هند پس از حمله پهلگام در جامو و کشمیر تحت اشغال غیر قانونی هند ایجاد کرده است.
وی تاکید کرد: پاکستان تروریسم را در همه اشکال و مظاهر آن محکوم میکند. هدف قرار دادن غیر نظامیان بیگناه اقدامی محکوم و تاسف برانگیز است. ما نسبت به جانباختگان حمله پهلگام عمیقا نگران هستیم و مراتب تسلیت خود را نیز اعلام کردیم. به عنوان کشوری که خود قربانی تروریسم بوده، هیچ کس مانند پاکستان درد و رنج این پدیده شوم را درک نمیکند.
این دیپلمات پاکستانی همچنین با بیان این که «کشورش قربانی تروریسم سازمان یافته و حمایت شده از سوی هند بوده و هست»، بیان کرد: تاسف بار است که هند همچنان به استفاده ابزاری از اتهامات بی اساس به عنوان بخشی از کارزار اطلاعات نادرست خود برای دستیابی به اهداف سیاسی محدود ادامه میدهد، راه حل پایدار برای هند، تمرکز بر مشکلات داخلیاش می باشد نه اتهامزنی به دیگر کشورها، ریشه بیثباتی و درگیری در جنوب آسیا، در مساله حل نشده و دیرینه جامو و کشمیر است.

مدثر تیپو افزود: ما نسبت به فضای تحریکآمیز و اسلام هراسانهای که علیه کشمیریها و مسلمانان هند شکل گرفته نگران هستیم. رهبران سیاسی و رسانههای هند نیز گفتمانی مشابه را علیه پاکستان دنبال میکنند.
وی تاکید کرد: این رویکرد غیر مسئولانه، صرفا برای کسب منافع سیاسی کوتاه مدت، کل منطقه را به سوی بیثباتی می کشاند. ما درخواست داریم تا تحقیقات توسط ناظران بیطرف انجام شود؛ چرا که پاکستان هیچگونه نقشی در این ماجرا نداشته و حتی ذی نفع نیز نیست.
سفیر پاکستان در تهران ادامه داد: در زمانی که اقتصاد پاکستان در مسیر ثبات قرار گرفته و در مبارزه با تروریسم پیشرفتهای چشمگیری حاصل شده، باید این سوال را مطرح کرد که چرا ناگهان چنین فضایی از سوی هند ایجاد شده و انگیزه پشت آن چیست.
وی همچنین گفت: تعلیق یک جانبه معاهده آبهای ایندوس فاقد وجاهت حقوقی است، چرا که چنین اختیاری در متن معاهده پیش بینی نشده است. این اقدام بی توجهی آشکار هند به حرمت معاهدات بینالمللی را نشان میدهد و الگویی خطرناک برای آینده به جا میگذارد، این موضوع پایههای همکاری منطقهای را تضعیف کرده و آثار منفی برای ثبت منطقهای و جهانی به دنبال خواهد داشت.
این دیپلمات پاکستانی اظهار داشت: پاکستان اقتصادی مبتنی بر کشاورزی دارد و میلیونها تن از مردم آن به منابع آبی این معاهده وابسته هستند، کمیته امنیت ملی پاکستان صراحتا اعلام کرده که هر گونه تلاش برای قطع یا انحراف مسیر آبهای متعلق به پاکستان طبق معاهده IWT، به منزله اقدام جنگی تلقی خواهد شد.

سفیر پاکستان در تهران در ادامه گفت: از رئیس جمهور محترم ایران نیز بابت تماس با نخست وزیر پاکستان و پیشنهاد میانجیگری تشکر میکنیم.
این دیپلمات پاکستانی در ادامه با بیان اینکه اقدامات دیپلماتیک دیگر هند گزینشی و غیر ضروری بوده است، گفت: اقدامات و لفاظیهای هند طی روزهای اخیر، کاملاً غیرمسئولانه بوده است. پاکستان، بهعنوان عضوی مسئول در جامعه جهانی، همواره خویشتنداری پیشه کرده و به صلح و ثبات منطقهای پایبند است.
وی تاکید کرد: با این حال، در صورت وقوع هرگونه تجاوز، پاکستان مصمم است در چارچوب حق ذاتی دفاع از خود که در ماده ۵۱ منشور سازمان ملل به رسمیت شناخته شده، با تمام توان از حاکمیت و تمامیت ارضی خود دفاع کند.
سفیر اسلام آباد در تهران در ادامه بیان کرد: در این میان، پرسشهایی جدی پیشروی جامعه جهانی قرار دارد؛ «جامعه بینالملل باید میان همدردی با قربانیان حادثه و حمایت ناخواسته از لفاظیهای جنگطلبانه هند تفاوت قائل شود»، «در مواجهه با تبلیغات هند، نباید جهان به شکل ناآگاهانه به ماجراجویی نظامی غیرمسئولانه یاری رساند» و « سیاست لبهپرتگاه و تشدید تنش از سوی هند، در منطقهای با ظرفیت هستهای، میتواند پیامدهایی فاجعهبار داشته باشد» و ... بخشی از این پرسشها است.
مدثر تیپو تاکید کرد: در عین حال، پاکستان نسبت به تحولات جاری هوشیار و آماده است و در زمان و مکان مقتضی، با هرگونه ماجراجویی مقابلهای قاطع و متناسب خواهد داشت.

این دیپلمات پاکستانی در پاسخ به سوال ایسنا مبنی بر اینکه مقامات کشورش اعلام کردهاند حمله هند به پاکستان طی ۳۶ ساعت آینده محتمل است و در این صورت واکنش چگونه خواهد بود، گفت: خواهان تشدید تنش با هند نیستیم اما در درجه اول خواستار تنش زدایی هستیم، این حق پاکستان است که پاسخ دهد، بدیهی است اگر اقدامی تمامیت ارضی و حاکمیت ملی ما را تهدید کند، پاکستان توان و اراده کافی برای پاسخگویی را دارد.
انتهای پیام
نظرات