محمدرضا فرحبخش بعد از ظهر امروز ۱۰ اردیبهشت در نشست خبری اظهار کرد: برای حل موضوعات مختلف نیازمند همکاری رسانهها و بسترسازی برای همراهی افکار عمومی و مسئولان هستیم.
وی با گرامیداشت هفته معلم عنوان کرد: معلم نقش بسیار موثری در زندگی افراد دارد و همهگیری کرونا یک موضوع را به همه نشان داد که معلم چه کاری انجام میدهد و نقش آموزش حضوری و فرآیند حضور معلم را به همه ثابت کرد.
فرحبخش گفت: به نظر من حتی هوش مصنوعی نمیتواند جای معلم واقعی را بگیرد و ذاتا حضور معلم برای همه جامعه ارزشمند است.
مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمان در ادامه با اشاره به مشکلات حوزه آموزش و پرورش افزود: مسائل به دلیل این است که به آموزش و پرورش به عنوان دستگاه فنی تخصصی نگاه نمیشود و به نظر من باید به عنوان یکی از بنیادیترین مکانها و با نگاه فنی و تخصصی دیده شود.
فرحبخش با اشاره به لزوم توجه به شاخصهای آموزشی بیان کرد: میانگین نمرههای امتحان نهایی در رشتههای نظری استان کرمان کمتر از ۱۰ است و این جسارت را داریم برای خودمان نقطه صفر در نظر بگیریم و وضعیت را با عدد و رقم داریم و اگر بتوانیم یک قدم به جلو برداریم، میتوانیم بگوییم کار کردیم و برای رشد نمرات امتحان نهایی راهکار داریم.
وی در ادامه این نشست خبری اظهار کرد: نابرابرترین استان از لحاظ آموزشی در کشور هستیم و میانگین نمرات در بخشی از استان پنج و در بخشی از مناطق ۱۳ است.
مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمان با بیان اینکه هشت مدرسه یک نفره و ۲۷۵ مدرسه هشت نفره در استان کرمان داریم، در ادامه به تورم در حوزه آموزش اشاره کرد و گفت: متاسفانه در حوزه فضای آموزشی و تراکم مدارس به ویژه در شهر کرمان مشکل داریم و به عنوان مثال از میدان آزادی تا فرودگاه، زمین برای ساخت مدرسه نداریم و زمانی که مدرسه در محله وجود ندارد، خانوادهها هزینه زیادی برای سرویس مدرسه میپردازند.
مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمان اظهار کرد: عدم یادگیری در کلاسهای با تراکم دانش آموزی، خیلی بالاست و حضور ۴۰ دانش آموز در یک کلاس موجب مشکلات است. ضمن اینکه میانگین حضور دانش آموزان در کلاس ۳۵ تا ۳۸ نفر است و در حالت عادی باید ۲۵ نفر باشد.
وی تصریح کرد: نزدیک به ۲۵۰۰ میلیارد تومان فقط در شهر کرمان نیاز است تا فضای آموزشی به عدد مناسب برسد.
فرحبخش در ادامه با اشاره به اینکه زیرساخت مدارس فنی و حرفهای و کار و دانش در استان کم است و در بسیاری از شهرستانها هنرستان نداریم؛ خواستار همراهی شرکتهای صنعتی و معدنی با آموزش و پرورش به ویژه در ساخت هنرستان شد.
وی با اشاره به استقبال زیاد از برخی مدارس و عدم اقبال به برخی دیگر بیان کرد: ۷۰ درصد از مدارس دولتی خیلی خوب هستند و مسئله تراکم در شهر کرمان و شهرهای بزرگ به دلیل عدم توسعه فضاهای آموزشی است و رشد مدارس غیردولتی ذاتا بد نیست اما باید در کنار مدرسه غیردولتی، یک مدرسه دولتی باشد.
مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمان در بخش دیگر سخنانش در جمع خبرنگاران گفت: آموزش کالای عمومی است و در مرحله اول باید به صورت رایگان در اختیار همه قرار بگیرد.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاران بیان کرد: ۳۴ هزار دانش آموز اتباع در استان کرمان مشغول به تحصیل هستند.
فرحبخش درباره آخرین وضعیت رسیدگی به پرونده واژگونی اتوبوس دبیرستان فرزانگان کرمان بیان کرد: پرونده در هیئت رسیدگی به تخلفات در حال بررسی است و رای نهایی را اعلام خواهیم کرد و بخش مربوط به قوه قضائیه نیز در جریان است.
وی درباره انتصابات در آموزش و پرورش نیز اظهار کرد: اصل فرآیند تعلیم و تربیت در مدرسه است و اگر هم و غم را برای انتصاب مدیران خوب بگذاریم، راحت خواهیم بود و و باید شایستهترین فرد را بدون سلیقه سیاسی به عنوان مدیر مدرسه انتخاب کنیم و خط و خطوط سیاسی را تنها جایی که باید کنار بگذاریم، در انتخاب مدیر مدرسه است.
مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمان تصریح کرد: عزل و نصب مدیران مدرسه در دوره ما به راحتی نخواهد بود و مدیران توانمند حتما میمانند.
وی درباره وضعیت تعداد معلم در سطح استان اظهار کرد: شمالیترین مدرسه تا جنوبیترین مدرسه استان کرمان ۱۰۳۳ کیلومتر فاصله دارد و نیاز هر منطقه آموزش و پرورش متفاوت است و در یک شهرستان ممکن است کمبود یا مازاد نیرو داشته باشیم اما تعهد ما این است اول مهر، کلاس بدون معلم نباشد.
فرحبخش ادامه داد: اگر جذب و ورودی دانشگاه فرهنگیان به خوبی پیش برود، میتوانیم مسئله را حل کنیم.
انتهای پیام
نظرات