دکتر علی اصغر خیرخواه چهارشنبه دهم اردیبهشت در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به هفته سلامت گفت: نظام ارجاع و سطحبندی در حال انجام است زیرا نگاه ریاست جمهوری و وزیر بهداشت بر بحث پزشک خانواده است که باید زیرساختها را فراهم کنیم تا در سطح دو نظام ارجاع کار شروع شود. افزایش تختهای بیمارستانی و رفع نواقص و توسعه زیرساختهای حوزه سلامت مد نظر است، زیرا مبنای کار بر این است که بیماران در سطح یک و دو خدمات دریافت کنند و کیفیت خدمات هم افزایش پیدا کند.
وی بر ارتقای خدمات در حوزه بهداشت و درمان تأکید کرد و افزود: سطح یک نظام ارجاع در همه مراکز در حال انجام است و با اجرای سطح دو در همه معاونتها خدمات ارتقا پیدا خواهند کرد و همه تلاش بر این است که کمبودها را به حداقل برسانیم.
خیرخواه با بیان مؤلفههای اجرای سطح دو نظام ارجاع، اظهار کرد: وضعیت شهرها و جمعیت در سطحبندی خدمات تأثیر دارد در غیر این صورت اگر بیمارستانی احداث کنیم اما نتوانیم امکانات سخت افزاری و نرم افزاری موردنیاز را فراهم کنیم، سطحبندی معنایی ندارد و باید
انتظارات را بر اساس سطحبندی فراهم کنیم و در حوزه بهداشت و درمان با کمک خیران اقداماتی بصورت مقطعی انجام شده که مداوم نیستند.
راهاندازی دستگاه آنژیوگرافی در جیرفت
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت از راهاندازی دستگاه آنژیوگرافی خبر داد که بعد از طی مراحل کارشناسی و ضروری، خدماترسانی از آن آغاز میشود.
وی کمبود نیروی انسانی را یکی از مشکلاتی برشمرد که حل آن مستلزم برگزاری آزمون است و گفت: یکی از مشکلات در جنوب کرمان کمبود نیروی انسانی در سطح دو است که با جذب پرستار و کادر درمان باید کمبودها مرتفع شوند.
طعم شیرین خدمات در دورترین منطقه
خیرخواه از ارائه خدمات بهداشتی و درمانی تخصصی در دورترین و محرومترین منطقه جنوب کرمان خبر داد و گفت: درمانگاه کنگری در نزدیکی رمشک از توابع شهرستان قلعه گنج که در اختیار خیران است، در حال ارائه خدمات تخصصی بصورت ماهیانه است.
وی از تأمین زیرساختهای فیزیکی بهداشت و درمان در شهرستان تازه تأسیس جازموریان خبر داد که در گذشته فقط یک ساختمان جامع سلامت وجود داشت و افزود: هماکنون یک ساختمان و پانسیون در حال احداث است تا بتوانیم خدمات مناسبی انجام بدهیم و ساختمانی هم برای ارائه خدمات سطح دو احداث خواهیم کرد، همچنین در مناطق دورافتاده طبق نمداد و چاه ابراهیم پزشک مستقر داریم.
خیرخواه دوران اپیدمی کرونا را یک بحران دانست و افزود: حوزه بهداشت و درمان بار سنگین کرونا را بر دوش کشیدند بنابراین زمانی دانشگاه تحویل داده شد، بعد از اوج کرونا بود و امروز حل برخی از مشکلات حمایت رئیس جمهور را میطلبد.
بیش از ۸۰ پرستار جذب خواهیم کرد
وی با اشاره به کمبود نیروی انسانی گفت: سال گذشته آزمون استخدامی برگزار شد و بر اساس رای دیوان پرستار هر کجا خواست میتواند خدمت کند و هیچکس را نمیتوانیم مجبور به تعیین محل خدمت کنیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت راهاندازی دانشکده پرستاری کهنوج را در تامین نیروی انسانی بومی موثر دانست و اظهار کرد: دانشکده پرستاری کهنوج باید چندین سال پیش راهاندازی میشد تا کمبود نیروی انسانی بومی مرتفع شود اگر چه در جنوب کرمان کمبود نیرو داریم اما نمیتوانیم با جاهای توسعه یافته مقایسه کنیم زیرا دانشگاه علوم پزشکی جیرفت هیچ مازادی ندارد و در مولدسازی مشکل داریم.
۱۹۰ آماده دریافت انتقادات
خیرخواه اطلاعرسانی سامانه ۱۹۰ را مورد تاکید قرار داد تا مردم هرگونه انتقاد، پیشنهاد و مشکلات حوزه بهداشت محیط را اطلاع بدهند.
وی حل مشکلات بهداشتی و درمانی بخش اسماعیلی و شهرستان فاریاب را مستلزم احداث یک بیمارستان دانست که به دلیل همجواری این دو منطقه باید بصورت مشترک راهاندازی شود و اظهار کرد: باید در اولین فرصت نسبت به تخصیص آمبولانس به شهرستان فاریاب اقدام شود و با توجه به اینکه آمبولانس نیاز منطقه است، بنابراین واردکنندگان از کمرگ و مالیات معافند و خیران به این سمت رغبت دارند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت تعرفههای دندانپزشکی را دغذغه همگانی دانست که با کمک نظام پزشکی و بر اساس برندهای مورد استفاده باید چند نرخی بودن مشخص شود.
۶ مورد مرگ مادران باردار طی یکسال
وی مرگ مادران باردار و نوزادان را جزء شاخصهای اصلی دانست و افزود: سال گذشته شش مورد مرگ مادران باردار را داشتیم که سه مورد ناشی از حوادث جادهای و اجتماعی رخ داد که با تامین زیرساختهای این موارد به حداقل خواهند رسید زیرا تصادف علت مرگ دو مادر باردار در حین جابهجایی بوده که در تلاشیم بیمارستان ۲۲۰ تختخوابی شهید شهسواری کهنوج و شهید سلیمانی جیرفت را تکمیل و راهاندازی کنیم.
خیرخواه همچنین از همکاری دانشگاه علوم پزشکی جیرفت در اعزام آمبولانس برای کمک به مصدومان حادثه بندر شهید رجایی خبر داد که بر اساس تأکید وزیر بهداشت و درمان همه دانشگاههای علوم پزشکی در حال آماده باش بودند.
به گزارش ایسنا، براساس اعلام رئیس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، سه نفر از اهالی جنوب کرمان که در بندر شهید رجایی مشغول به کار بودند در اثر انفجار اخیر فوت و مصدوم شدند که یکی از دو مصدم در بیمارستان ۱۲ فروردین بستری بود و بعد از درمان ترخیص شده است.
انتهای پیام
نظرات