محسن جبارنژاد، مدیرکل کتابخانه های عمومی استان کهگیلویه و بویراحمد در این مراسم گفت: زبان و بیان یکی از بزرگترین نعمتهای خداوند هستند و ما اگر میخواهیم کاری را انجام دهیم یا نسبت به موضوعی اعتراض داشته باشیم زبان و بیان بهترین راه حل هستند.
وی افزود: اما اینکه ما بدون استفاده از ظرفیتهای زبانی و بیانی به یکباره به سراغ مرحله آخر برویم و به اقدامات خشونت آمیز دست بزنیم بسیار خسارت آور و غمانگیز است.
جبارنژاد اظهار کرد: این شعر است که به ما کمک میکند به ظرفیتهای زبانی توجه بیشتری کنیم و با اقدامات نسنجیده تولید خطر نکنیم. چراکه این خطرات هم افراد و هم جامعه را تهدید میکنند.
مدیر کل کتابخانههای عمومی استان کهگیلویه و بویراحمد اظهار کرد: ما وقتی از شعر و زبان غافل شویم دچار بیتاریخی میشویم. در فرهنگ ما شعر و زبان اهمیت اساسی دارند و اهمیت فردوسی و شاهنامه نیز به همین سبب است.
جبارنژاد اضافه کرد: سرودن شاهنامه در حقیقت یک نیاز ملی بوده است. شاهنامه در زمانی سروده شد که در آستانه از هم گسیختگی ملی قرار داشتیم و در آن زمان حساس فردوسی ظهور میکند و ما را به عنوان یک ملت مجدداً دور هم جمع میکند.
وی تأکید کرد: شعر باید با حکمت همراه باشد یعنی به مخاطب خود حیاتی دوباره ببخشد. شعری خوب است که ما را به تأمل و تفکر وادار کند.
مدیر کل کتابخانههای عمومی استان کهگیلویه و بویراحمد محور شعر فردوسی را انسان دانست و افزود:به تعبیر بزرگان ادبیات، شاهنامه گذر از حماسه پهلوانی به حماسه عرفانی است.
حجتالاسلام محمد غفاری، مدیر فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی یاسوج نیز در ادامه این مراسم گفت: خراسان، زادگاه مشاهیری همچون خیام، عطار و فردوسی است.
وی افزود: این منطقه عرفان را در خود پرورش داده و آن را با تلفیق حماسه که نماد تحرک و پویایی است تلفیق کرده است. این دو جریان مکمل هم هستند و فرهنگ ایرانی آنها را در کنار هم لازم دارد.
غفاری اظهار کرد: فردوسی برای نگارش شاهنامه تلاش بی اندازه ای کرد. پس ارج نهادن به فردوسی یعنی ارج نهادن به رنج و تلاش سیساله برای خلق اثری ماندگار.
مدیر فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج تصریح کرد: شاهنامه تنها شرح حال شاهان نیست. بلکه کتابی در ستایش انسانیت، خرد و ایراندوستی است. فردوسی با این اثر، پیام روشنی داده است که اگر ایران نباشد، ما نیز معنایی نخواهیم داشت.
غفاری بیان کرد: همه انسانها در ذات خود منفعتطلباند، اما این منفعت گاهی فردی و گاهی اجتماعی است. وقتی منفعت فردی و جمعی در تعارض قرار بگیرند، باید منفعت جمع را بر فرد ترجیح داد. این اصل، در بسیاری از داستانهای شاهنامه به تصویر کشیده شده است.
به گزارش ایسنا، در این مراسم که اساتید شاهنامه خوانی و اعضای انجمن شاهنامه استان کهگیلویه و بویراحمد به شاهنامه خوانی و توضیح این اثر برای جوانان پرداختند، دانشجویان شاعر دانشگاه آزاد نیز اشعار خود را ارائه داده و مورد تجلیل قرار گرفتند.
انتهای پیام
نظرات