• چهارشنبه / ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۲۳:۲۰
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1404021007584
  • خبرنگار : 51009

استاندار زنجان تاکید کرد

آمادگی زنجان برای توسعه همکاری‌ در بخش‌های مختلف با اقلیم کردستان

آمادگی زنجان برای توسعه همکاری‌ در بخش‌های مختلف با اقلیم کردستان

ایسنا/زنجان استاندار زنجان با تأکید بر اشتراکات فرهنگی و زبانی میان ایران و عراق، این موارد را از مهم‌ترین زمینه‌های پیوند بین دو ملت دانست و گفت: ظرفیت‌های گسترده‌ای برای توسعه همکاری میان استان زنجان و اقلیم کردستان عراق وجود دارد.

سیدمحسن صادقی (چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت) در دیدار با استاندار اربیل اقلیم کردستان عراق، اظهار کرد: هم‌اکنون بخش خصوصی ایران در تعامل و همکاری مستقیم با شرکت‌های اقلیم قرار دارد و با توجه به اشتراکات فراوان، رویکرد جمهوری اسلامی ایران افزایش سطح تبادلات اقتصادی با اقلیم کردستان تا سقف ۸ میلیارد دلار است.

نماینده عالی دولت در استان زنجان،  تحقق این هدف را نیازمند تعاملات فعال و مؤثر بین استان‌های ایران و اقلیم کردستان دانست و افزود: جمهوری اسلامی ایران و به‌ویژه استان زنجان، به دلیل برخورداری از ویژگی‌های منحصربه‌فرد، ظرفیت‌های مناسبی برای مشارکت در اجرای پروژه‌های مختلف زیرساختی، فنی و مهندسی دارد.

استاندار زنجان با اشاره به همسایگی جغرافیایی و فاصله کوتاه زمینی و هوایی میان دو منطقه، تصریح کرد: این نزدیکی یکی از مزیت‌های دیرینه و بستر توسعه همکاری‌های اقتصادی، فنی و فرهنگی محسوب می‌شود. زنجان در سه حوزه صنعت، کشاورزی و خدمات مهندسی، یکی از قطب‌های کشور به شمار می‌رود.

وی ادامه داد: زنجان بیشترین واحدهای تولیدی و فرآوری روی و سرب کشور را در خود جای داده است و این محصولات به کشورهای مختلف منطقه صادر می‌شود. همچنین این استان با داشتن واحدهای تولیدی بزرگ در حوزه برق و الکترونیک، به‌ویژه تولید ترانس‌های برق، ترانسفورماتورها، کلید برق و سایر تجهیزات صنعتی، به‌عنوان یک قطب مهم صنعتی کشور شناخته می‌شود.

صادقی افزود: زنجان در تولید محصولات نساجی در ردیف سه استان برتر کشور قرار دارد و از نظر گردشگری نیز رتبه هشتم کشوری را در اختیار دارد. از جمله مهم‌ترین جاذبه‌های تاریخی استان می‌توان به گنبد سلطانیه، بزرگ‌ترین گنبد آجری جهان که در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده، اشاره کرد.

وی با بیان اینکه زنجان به‌واسطه موقعیت جغرافیایی و هم‌مرزی با هفت استان، به‌عنوان یک هاب اقتصادی شناخته می‌شود، اظهار کرد: زیرساخت‌های ارتباطی استان، اعم از آزادراه، راه‌آهن و مسیر هوایی، بسیار مطلوب است.

او ادامه داد: زنجان در مسیر راه ابریشم و کریدور شرق به غرب و در مسیر اتصال تهران به اروپا قرار دارد. همچنین ۵۰ درصد از بازار تولید کشور در محدوده شاه‌راه ۴۰۰ کیلومتری زنجان مستقر است.

صادقی با اشاره به تنوع اقلیمی استان، گفت: زنجان با داشتن ۱۱ نوع اقلیم متفاوت، امکان کشت ۶۸ نوع محصول زراعی و ۲۱ نوع محصول باغی را فراهم کرده است. 

وی افزود: این استان ۱۲ مزیت عمده برای همکاری با اقلیم کردستان دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به صادرات ترانسفورماتورهای قدرت، شمش روی، محصولات فولادی، کاغذ و مقوا، فرآورده‌های لبنی (مانند پنیر، خامه و شیر)، کشمش تیزابی و خشک، محصولات گلخانه‌ای (مانند فلفل و زیتون) و فرآورده‌های زیتون (مانند روغن و سس زیتون) اشاره کرد.

او همچنین با تأکید بر ظرفیت‌های فرهنگی و گردشگری، گفت: زنجان آمادگی دارد نمایشگاه دائمی برای ارائه آخرین دستاوردها و محصولات صنایع‌دستی استان برگزار کند. همچنین امکان تبادل گردشگر، برگزاری تورهای مشترک و پذیرش دانشجو در رشته‌های علوم پزشکی، دندان‌پزشکی، بهداشت محیط، چشم‌پزشکی و درمان بیماری‌هایی مانند سکته‌های مغزی و سرطان‌ها در سطحی پیشرفته فراهم است.

استاندار زنجان با اشاره به آمار صادرات استان، بیان کرد: در سال ۱۴۰۳، مجموع صادرات استان زنجان به عراق ۱۶۵ میلیون دلار بوده که از این میزان، ۱۲۰ میلیون دلار مربوط به صادرات ترانسفورماتور و ۴۵ میلیون دلار سایر محصولات است.

او ادامه داد: همچنین استان زنجان در سایر حوزه‌ها نظیر شوینده‌ها، مواد غذایی و سیم و کابل، به حدود ۵۰ کشور جهان صادرات دارد.

نماینده عالی دولت در استان زنجان افزود: افزایش تجارت دوجانبه ایران با اقلیم کردستان تا سقف ۸ میلیارد دلار از برنامه‌های دولت چهاردهم است و این هدف با انعقاد تفاهم‌نامه‌های تجاری و رفع برخی موانع قابل تحقق است.

صادقی تأکید کرد: رفت‌وآمد مسئولان محلی، فعالان اقتصادی و آشنایی با ظرفیت‌های واقعی دو طرف، نقش مؤثری در توسعه روابط دارد. استان زنجان با داشتن ۱۲۵۰ شرکت بزرگ تولیدی، توانایی تأمین بخش قابل توجهی از نیازهای بازار اقلیم را دارد و این موضوع طی این سفر به‌خوبی مورد بررسی قرار گرفت.

وی  خاطرنشان کرد: در این جلسه، تفاهم‌نامه‌ای میان دو طرف امضا شد که برای اجرایی شدن مفاد آن، نیاز به ارتباط مستمر و نزدیک میان بخش‌های خصوصی دو طرف وجود دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha