مهدی شهرازی در گفتوگو با ایسنا در مورد عوامل تاثیرگذار در افزایش قیمت طلا در ایران، دو عامل اصلی قیمت جهانی انس طلا و قیمت دلار را مورد توجه قرار داد و گفت: با پیشبینی این دو مؤلفه، میتوان تخمین نسبتاً دقیقی از قیمت طلا در داخل کشور زد. اصلیترین عامل مؤثر بر انس جهانی، نرخ بهره آمریکا است. با افزایش نرخ بهره، جذابیت دلار بالا رفته و طلا ضعیف میشود. همچنین، تمایل بانکهای مرکزی بهویژه در چین، برای خرید طلا به دلیل بیاعتمادی به دلار، باعث افزایش قیمت انس جهانی میشود.
عضو هیئت علمی گروه اقتصاد دانشگاه گلستان در عین حال توصیه کرد که بهترین کار تقسیم دارایی است. سرمایهگذار باید دارایی خود را به چهار بخش مختلف تقسیم کند. این کار باعث کاهش ریسک سرمایهگذاری میشود.
وی در ادامه به نقش تورم و فناوریهای نوظهور در بازار طلا اشاره کرد و گفت: در دنیای امروز، رسانهها گاهی با سوگیری اطلاعرسانی میکنند. توصیه میکنم افراد چند منبع خبری را همزمان بررسی کرده و خودشان تحلیل کنند. حتی اگر اشتباه کنند، مسیر یادگیری در اقتصاد همین است.
وی افزود: البته تورم بالا باعث کاهش جذابیت سپردهگذاری و افزایش تقاضا برای خرید طلا میشود؛ از سوی دیگر ارزهای دیجیتال به عنوان رقبای جدید طلا، جایگاه آن را به چالش میکشند. این روند به صورت تدریجی اتفاق میافتد.
شهرازی در خصوص تأثیر خرید طلا توسط مردم بر اقتصاد داخلی، تصریح کرد: متأسفانه خرید طلا توسط مردم هیچ تأثیر مستقیمی بر تولید یا اشتغال ندارد. این کار تنها نوعی پناهگاه برای سرمایههاست. اقتصاد به سرمایهگذاری مولد نیاز دارد تا رشد و توسعه پیدا کند.
وی افزود: زمانی که قیمت بازار یک دارایی (مثل طلا) بیشتر از ارزش ذاتی آن باشد، میگوییم دچار حباب شده است. اگر قیمت کمتر از ارزش ذاتی باشد، آن را حباب منفی مینامند. این مفهوم در تمام داراییها قابل استفاده است.
عضو هیئت علمی گروه اقتصاد دانشگاه گلستان پیشبینی کرد، در بلندمدت، طلا به عنوان دارایی امن مورد اعتماد بانکهای مرکزی دنیا باقی خواهد ماند و روندی صعودی دارد. اما در کوتاهمدت، با توجه به رشد شدید سالهای اخیر، بعید است طلا با همان شدت به رشد ادامه دهد.
وی به مردم توصیه کرد، سعی کنند سواد مالیشان را افزایش بدهند تا در بزنگاهها بتوانند به عنوان یک تحلیلگر بهترین واکنش را نسبت به بازار داشته باشند.
انتهای پیام
نظرات