• پنجشنبه / ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۰:۵۵
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1404021107723
  • خبرنگار : 50160

نماینده وزارت صمت در شورای صادرات استان:

ارزش واحد صادراتی استان زنجان بالاتر از میانگین کشوری است

ارزش واحد صادراتی استان زنجان بالاتر از میانگین کشوری است
عکس تزئینی است

ایسنا/زنجان مدیرکل دفتر سیاست‌گذاری، برنامه‌ریزی و پایش وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره به رشد مطلوب صادرات این استان در سال ۱۴۰۳، بر لزوم تبدیل اهداف کلان به برنامه‌های عملیاتی استانی تأکید کرد و از تدوین نقشه راه زنجیره‌های اولویت‌دار منطقه‌ای خبر داد.

علی گرشاسبی امروز (پنج‌شنبه ۱۱ اردیبهشت) در جلسه شورای توسعه صادرات استان زنجان با اشاره به ساختار جدید ارتباطی وزارت صنعت معدن و تجارت(صمت) با استان‌ها، اظهار کرد: در دور جدید فعالیت‌های وزارت صنعت معدن و تجارت، هر معاونت معین چند استان شده است. برای استان زنجان نیز این مسئولیت بر عهده حوزه برنامه‌ریزی وزارت قرار گرفته و ما موظف هستیم مسائل استان را منتقل و در سطح ملی پیگیری کنیم.

وی با اشاره به اهداف مشخص‌شده در ماده ۲ قانون برنامه هفتم توسعه مبنی بر رشد سالانه ۲۳ درصدی صادرات غیرنفتی، تصریح کرد: برنامه حوزه صمت برای استان‌ها در قالب اهداف کمی و عملکردی ابلاغ شده است. یکی از مهم‌ترین این اهداف، ارتقای صادرات استان‌هاست که انتظار می‌رود اداره کل صمت استان زنجان نیز با تدوین برنامه‌ای مشخص، با همکاری سایر دستگاه‌ها، در تحقق این هدف نقش‌آفرینی کند.

گرشاسبی ادامه داد: بررسی‌های دفتر برنامه‌ریزی وزارت صمت تا پایان ۹ ماهه سال ۱۴۰۳ نشان می‌دهد که عملکرد صادرات استان زنجان با ظرفیت‌های صنعتی آن همخوانی دارد. نکته قابل توجه، ارزش واحد صادراتی استان است که بالاتر از میانگین کشور است و نشان‌دهنده سهم بالای محصولات صنعتی در سبد صادراتی استان است. همچنین تنوع جغرافیایی و محصولی صادرات، از نقاط قوت استان محسوب می‌شود.

نماینده وزارت صمت گفت: وزارت صمت با همکاری سازمان توسعه تجارت، در سه حوزه شامل تسهیل تجارت، زیرساخت‌های تجاری، و توسعه بازارهای صادراتی، برنامه‌ریزی عملیاتی دارد. تدوین و اجرای برنامه صادراتی در سطح استان، به اجرای بهتر این اقدامات در زنجان کمک خواهد کرد.

او با اشاره به تکلیف قانونی مندرج در ماده ۴۸ برنامه هفتم توسعه ادامه داد: طبق این ماده، وزارت صمت مکلف است ظرف دو سال، زنجیره‌های مزیت‌دار مناطق را تدوین کند. این موضوع برای استان زنجان فرصت مناسبی است تا زنجیره‌های اولویت‌دار خود را در نقشه راه ملی جای دهد و از مزایای حمایت‌های تخصصی برخوردار شود.

وی در خصوص موضوع صادرات فرش نیز اظهار کرد: هرچند مباحث حمایتی نیازمند بررسی بیشتر است، اما یکی از ابزارهای مؤثر در این حوزه، شرکت‌های مدیریت صادرات و طرح تجمیع صادرات است که می‌تواند به مقیاس‌دهی تولید و بهبود بازاریابی کمک کند.

نماینده وزارت صمت افزود: مسائل مربوط به بازگشت ارز حاصل از صادرات از سوی کمیته ماده ۳ سازمان توسعه تجارت پیگیری می‌شود و ما نیز آماده همکاری در موارد موردی هستیم. پایش فصلی عملکرد صادرات و تعهدات ارزی استان‌ها به‌صورت منظم در حال انجام است.

 وی با اشاره به شرایط سخت سال ۱۴۰۳، گفت: با وجود محدودیت‌هایی در منابع مالی، تجارت خارجی و انرژی، استان زنجان توانست عملکرد خوبی در حوزه صادرات داشته باشد. امیدواریم سال ۱۴۰۴ با هم‌افزایی بیشتر، شاهد بهبود شرایط در استان زنجان و دیگر مناطق کشور باشیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha