به گزارش ایسنا، محمد شریفی در پنل «رباتیک اجتماعی و سامانههای هوشمند در حوزه سلامت» اینوتکس ۲۰۲۵ با بیان اینکه سلامت یکی از پرهزینهترین بخشهای اجتماعی است، گفت: سلامت ارتباط نزدیکی با امنیت و رفاه دارد و در واقع سرمایهای برای آینده محسوب میشود.
وی افزود: روند هزینههای حوزه سلامت در جهان از سال ۲۰۰۰ به بعد روندی افزایشی داشته که از نرخ رشد تولید ناخالص داخلی (GDP) جهانی نیز فراتر رفته است. تحقیقات نشان میدهد که هزینه جهانی بخش سلامت عددی معادل ۱۰ تریلیون دلار است که هزینه های درمانی در اوج همهگیری کرونا نیز در این رقم لحاظ شده است.
شریفی با اشاره به آمار هزینههای سلامت در ایالات متحده آمریکا، تصریح کرد: این کشور ۱۶.۶ درصد از تولید ناخالص داخلی خود را به سلامت اختصاص داده است؛ اما نکته مهم اینجاست که با وجود هزینههای بالا، سطح سلامت در آمریکا نسبت به برخی کشورها بالاتر نیست.
وی ادامه داد: تحقیقاتی در دانشگاه هاروارد نشان داده که اگر از فناوریهای نوین استفاده شود، تا سال ۲۰۳۰ میتوان صرفهجویی قابلتوجهی در مراقبتها و کاهش بستریهای غیرضروری ایجاد کرد؛ به گونهای که هزینههای درمانی بیمه تا ۲۰ درصد کاهش خواهد یافت و این بهطور میانگین معادل صرفهجویی ۳۰۰ دلار برای هر فرد است.
رئیس مرکز نوآوری و شتابدهی اتاق بازرگانی با استناد به آمار ارائهشده از سوی شرکت مشاوره مدیریت مککنزی گفت: تا ۷۰ درصد بیماریها قابل پیشگیری هستند و حدود ۴۷ درصد از بیماریهای غیرواگیر مانند بیماریهای قلبی و فشار خون را میتوان با اقدامات پیشگیرانه مهار کرد.
وی خاطرنشان کرد: دو بازار اصلی یعنی "فناوری و سلامت" و همچنین "انرژی و مالی" در جهان وجود دارد که سهم بازار فناوری و سلامت حدود ۴۰ درصد است، یعنی دو برابر بازار انرژی و مالی؛ این نشاندهنده اهمیت و ظرفیت بالای فناوری در ارتقای سلامت جوامع است.
انتهای پیام
نظرات