• پنجشنبه / ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۳:۴۲
  • دسته‌بندی: ایلام
  • کد خبر: 1404021107843
  • خبرنگار : 71299

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی استان مطرح کرد

لزوم جایگزینی کشت محصولات جدید در شمال ایلام

لزوم جایگزینی کشت محصولات جدید در شمال ایلام

ایسنا/ایلام رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان ایلام گفت: کشت محصولات پربازده در شمال استان باید جایگزین کشت محصولاتی نظیر گندم و جو شود که کم‌بازده است.

دکتر علی نجفی‌فر امروز پنجشنبه ۱۱ اردیبهشت در مراسم روز ملی گندم و نان و آموزش کشاورزی در ایستگاه تحقیقاتی زنجیره چرداول اظهار کرد: در بخش شمال استان که بیشتر زمین‌های کشاورزی با سطوح شیب‌دار است باید رقم‌های جدیدی از نخود، گل‌محمدی و زعفران کشت کرد تا تحولی در کشاورزی استان اتفاق بیفتد.

وی خاطرنشان کرد: توسعه باغات در این مناطق جایگزین مناسبی برای غلات کم بازده است، نتایج یک تحقیق در استان ایلام حکایت از این دارد که توسعه باغات در شهرستان بدره استان ایلام قابلیت ایجاد ۶ هزار شغل مستقیم پایدار را دارد و اگر به این سمت حرکت کنیم تحولی در اشتغال پایدار استان به‌وجود می‌آید.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان ایلام ادامه داد: استفاده از رقم خوب پیشنهادی گندم و افزایش ضریب نفوذ دانش در مزارع کشاورزی، می تواند موجب افزایش محصول کشاورزی به میزان ۳۰ درصد شود که اگر که محاسبه کنیم در سطح کشور این میزان افزایش ارزشی معادل یک میلیارد دارد و در استان مزیت‌های تحقیقاتی ارزش افزوده زیادی ایجاد می‌کند.

نجفی‌فر افزود: استان از نظر زیرساخت‌های تحقیقاتی ضعیف است و باید تقویت شود، تحقیقات باید پشتوانه کشاورزی باشد.

حشمت عزیزان رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان ایلام نیز در این مراسم اظهار کرد: گندم و نان محور سیاست‌های اصلی وزارت جهاد کشاورزی است و ما به آن‌ها به‌عنوان رکن اساسی امنیت غذایی نگاه می‌کنیم.

وی خاطرنشان کرد: مرکز تحقیقات کشاورزی استان، در دو سال گذشته که بارش‌ها به لحاظ پراکنشو میزان مناسب نبود، توانست با ارائه رقم‌های جدید با بازدهی بیشتر، میزان تولید گندم را افزایش دهد.

عزیزان با بیان اینکه باید نگاه علمی و صحیح را جایگزین درخواست‌های غلط در کشاورزی کنیم گفت: نگاه ما در زمینه مصرف آب در کشاورزی متفاوت از قبل است و در این خصوص باید تجربه و علم را به کار بگیریم.

وی با بیان اینکه تلفات آب در کشاورزی متأسفانه زیاد است ادامه داد: در آبیاری محصولات کشاورزی باید علمی و اصولی عمل کنیم.

دکتر نعمت‌الله شیری رئیس بنیاد نخبگان استان ایلام نیز در این مراسم گفت: کشاورزی، صنعت پایدار ماست و اگر کشاورزی ما به پایداری برسد دیگر بخش‌ها هم راه می‌افتند و کشاورزی مبنایی  برای دیگر بخش‌ها می‌شود.
وی افزود: باید بین علم روز و دانش بومی در کشاورزی تلفیق و سازگاری ایجاد کنیم.

عبدالرضا حسن‌پور مدیرکل سیاسی، امنیتی و انتظامی استانداری ایلام نیز در این نشست بر تجهیز به علم روز و توسعه تحقیقات کشاورزی و ترویج کشاورزی علمی در استان تأکید کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha