• پنجشنبه / ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۵:۲۳
  • دسته‌بندی: صنفی،فرهنگی‌ودانشجویی
  • کد خبر: 1404021107909
  • خبرنگار : 71567

رئیس سازمان امور دانشجویان در مراسم نکوداشت روز روانشناس مطرح کرد

مراکز مشاوره؛ پیش‌قراولان سلامت روان نسل دیجیتال

مراکز مشاوره؛ پیش‌قراولان سلامت روان نسل دیجیتال

رئیس سازمان امور دانشجویان در آیین نکوداشت روز روانشناس با تأکید بر نقش بی‌بدیل مراکز مشاوره دانشگاهی در حمایت از سلامت روان دانشجویان، خواستار مستندسازی تجربیات، جذب خیرین، و سیاست‌گذاری فعال برای مواجه با چالش‌های نسل Z شد.

به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی سازمان امور دانشجویان، دکتر سعید حبیبا، معاون وزیر علوم و رئیس سازمان امور دانشجویان، در آیین نکوداشت روز روانشناس و روز معلم، ضمن تبریک به دست‌اندرکاران مراکز مشاوره و معلمان کشور، از تلاش‌های این مراکز در حمایت از دانشجویان قدردانی کرد. 

دکتر حبیبا مراکز مشاوره را از مهم‌ترین ارکان دانشگاه‌ها دانست و اظهار داشت: مشاوران نه‌تنها در کلاس درس، بلکه در خوابگاه‌ها و فضاهای مختلف با دانشجویان زندگی می‌کنند و درک عمیقی از نیازهای آن‌ها دارند. این مراکز باید در سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی برای سلامت روان پیشتاز باشند.

 وی با اشاره به نسل Z که در عصر دیجیتال رشد کرده‌اند، افزود: این نسل با چالش‌های روانی ناشی از فناوری، شبکه‌های اجتماعی، و تحولات اقتصادی و سیاسی مواجه است. مشاوران باید با نوآوری و مطالعه، به این چالش‌ها پاسخ دهند.

رئیس سازمان امور دانشجویان بر ضرورت مستندسازی تجربیات تأکید کرد و گفت: با تغییر مدیران، دستاوردها نباید از بین بروند. مستندسازی، میراثی برای آیندگان است.» وی همچنین به کمبود مشاوران در دانشگاه‌ها اشاره کرد: «با حدود ۳.۲ میلیون دانشجو در کشور، تنها ۳۱۳ مشاور داریم، یعنی یک مشاور به ازای هر ۲۲۳۶ دانشجو. این نسبت بسیار پایین‌تر از استانداردهای جهانی است و نیاز به جذب نیروی متخصص و افزایش بودجه دارد.

دکتر حبیبا با اشاره به آسیب‌های روانی پس از پاندمی کرونا، از جمله افسردگی، اضطراب، بی‌انگیزگی تحصیلی، و تمایل به مهاجرت، بر لزوم مداخله زودهنگام تأکید کرد.

وی گفت: برنامه‌هایی مانند نسیمای زندگی» و «کارنامه سلامت جسم و روان» می‌توانند به شناسایی و رفع مشکلات کمک کنند. همچنین، غربالگری در بدو ورود دانشجویان می‌تواند از حوادث ناگوار پیشگیری کند.

وی از دانشگاه‌ها خواست تا با همکاری خیرین، زیرساخت‌های مراکز مشاوره را تقویت کنند و افزود: خیرین می‌توانند در ساخت مراکز مشاوره مشارکت کنند، همان‌طور که دانشگاه شیراز نمونه موفقی در این زمینه ارائه داده است.»

دکتر حبیبا افزود: روسای  و معاونین دانشگاه‌ها نقش مهمی در حمایت‌های مادی و بودجه‌ای از مراکز مشاوره در دانشگاه‌ها دارند و این مراکز را باید در اولویت‌های تخصیص بودجه ای قرار دهند؛ زیرا اعتقاد بر این است که دانشجویانی که از نظر ذهنی وروانی در آرامش باشند بهره‌ وری آموزشی و یادگیری و پژوهش‌ی در آنها بسیار بالاتر از دانشجویان دچار اضطراب هستند.

حبیبا همچنین به ضرورت ادغام مراکز مشاوره و بهداشت دانشگاه‌ها اشاره کرد و گفت: این ادغام می‌تواند اثربخشی خدمات را افزایش دهد.

در پایان، دکتر حبیبا خطاب به مشاوران گفت: شما پیش‌قراولان سلامت روان هستید. با استفاده از ظرفیت اساتید، همیاران سلامت و انجمن‌های علمی و با پیگیری مطالبات از مدیران دانشگاهی، می‌توانید آینده‌ای روشن‌تر برای دانشجویان رقم بزنید. نجات یک دانشجو، نجات جامعه است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha