• پنجشنبه / ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۵:۳۸
  • دسته‌بندی: صنفی،فرهنگی‌ودانشجویی
  • کد خبر: 1404021107919
  • خبرنگار : 71567

برنامه‌ریزی برای افزایش حمایت از سلامت روان دانشجویان

برنامه‌ریزی برای افزایش حمایت از سلامت روان دانشجویان

معاون دانشجویی دانشگاه تهران بر اهمیت توجه به چالش‌های روانی دانشجویان و لزوم نهادینه‌سازی فرهنگ پیشگیری در خانواده‌ها و مدارس تأکید کرد و خواستار افزایش حمایت‌ها از مراکز مشاوره دانشگاهی شد.

به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی سازمان امور دانشجویان، دکتر حسین رضایان، معاون دانشجویی دانشگاه تهران در آیین نکوداشت روز ملی روان‌شناس و مشاور در مراسم تقدیر از برگزیدگان مراکز مشاوره دانشگاه‌های سراسر کشور با تبریک این روز و خوش‌آمدگویی به مهمانان، مشاوران و روان‌شناسان حاضر، به بیان نکاتی در خصوص وضعیت روانی دانشجویان و عملکرد مراکز مشاوره پرداخت.

رضایان با اشاره به تجربیات خود در طول هفت ماه گذشته در سمت معاونت دانشجویی و ارتباط نزدیک با مرکز مشاوره و سبک زندگی دانشگاه تهران، گفت: چالش‌هایی که امروز با آن درگیر هستیم، ریشه در دوره پیش از ورود دانشجویان به دانشگاه دارد. بسیاری از دانشجویان، از سال‌های قبل و در فرآیند کنکور و کلاس‌های فشرده، دچار اضطراب و فشارهای روانی شده‌اند.

وی افزود: بر اساس بررسی‌ها، حدود ۳۰ درصد دانشجویان با مشکلات بهداشت روان روبه‌رو هستند. از سوی دیگر، افزایش مشکلات اقتصادی و معیشتی، به افزایش مراجعات به مراکز مشاوره منجر شده است. این در حالی است که این مراکز با چالش‌هایی نظیر کمبود منابع مالی و بازنشستگی متخصصان خود مواجه هستند.

رضایان تأکید کرد: پاسخ به این نیاز رو به رشد تنها با توسعه مراکز مشاوره ممکن نیست. باید نگاه پیشگیرانه را جایگزین نگاه صرفاً درمان‌محور کنیم. این پیشگیری باید از خانواده و مدارس آغاز شود، نه صرفاً در محیط دانشگاه.

معاون دانشجویی دانشگاه تهران همچنین خواستار حمایت بیشتر وزارت علوم از مراکز مشاوره شد و گفت: سازمان امور دانشجویان باید تمرکز خود را بر توسعه و توانمندسازی مراکز مشاوره قرار دهد. اما در کنار آن، باید به نهادینه‌سازی فرهنگ مراجعه به روان‌شناس و مشاور در میان خانواده‌ها و مدارس نیز توجه ویژه داشت.

وی با اشاره به آسیب‌های روانی شایع در خوابگاه‌ها از جمله اعتیاد، مصرف الکل و حتی موارد خودکشی، اظهار امیدواری کرد که با همکاری مشاوران، مراکز تربیت بدنی و سایر زیرساخت‌های دانشگاهی، به‌جای گسترش مراکز درمانی، شاهد گسترش مراکز نشاط‌آفرین مانند ورزشگاه‌ها و فضاهای فرهنگی باشیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha