مصطفی اسدی در گفتوگو با ایسنا به مناسبت روز معلم از یکی از معلمان تأثیرگذار دوران تحصیل خود یاد و اظهار کرد: مرحوم جعفر فغفور مغربی، معلم و مشاور دوران راهنماییام در سال ۱۳۵۸، نقشی بیبدیل در زندگی من ایفا کردند. ایشان به ما آموختند که چگونه با عشق و علاقه به زندگی نگاه کنیم و این درس ارزشمند، امروزه که خود در کسوت معلمی هستم، راهنمای من است.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی خاطرنشان کرد: سبک و روش مرحوم مغربی که مبتنی بر شور و نشاط، صبر و شکیبایی و هدایت دانشآموزان بود، در من تأثیری عمیق گذاشت. رفتار و منش آن مرحوم که همواره با حرارت و نشاط همراه بود، در خاطره من و صدها دانشآموز دیگر که در آن دوران و پس از آن شاگرد ایشان بودند، زنده است. ایشان همچون شمعی فروزان، روشناییبخش مسیر دانشآموزان خود بودند.
وی در راستای قدردانی از مقام معلم، با بیان بیتی یادآور شد: معلمت همه شوخی و دلبری آموخت / جفا و ناز و عتاب و ستمگری آموخت/ همه قبیلهٔ من عالمان دین بودند/ مرا معلم عشق تو شاعری آموخت
بیش از ۹۰ هزار معلم در خراسانرضوی مشغول به تدریس هستند
اسدی در ادامه در خصوص آمار معلمان استان خراسانرضوی، بیان کرد: در حال حاضر بیش از ۹۰ هزار معلم در خراسان رضوی مشغول به امر تعلیم و تربیت هستند. از این تعداد بیش از ۵۲ هزار نفر از همکاران فرهنگی را بانوان تشکیل میدهند و حدود ۴۰ هزار نفر نیز آقایان هستند.
وی در خصوص استانداردهای آموزشی استان خراسان رضوی، تصریح کرد: استانداردهای آموزشی در دو بخش پرسنلی و آموزشی قابل بررسی است. در بخش پرسنلی با توجه به نسبت دانشآموز به معلم با استانداردهای مطلوب فاصله داریم. اما در بخش آموزشی همکاران ما با تلاش فراوان کلاسهای درس را در حد استانداردهای ملی ارائه میدهند.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی درخصوص وضعیت استخدامی معلمان در استان خراسان رضوی، گفت: بخشی از افراد به صورت خرید خدمات و حقالتدریس فعالیت میکنند که در انتظار تعیین تکلیف از سوی وزارتخانه هستند. همچنین افرادی که تمایل به استخدام در آموزش و پرورش از طریق ماده ۲۸ دارند، میتوانند در آزمون شرکت کرده و پس از طی مراحل گزینش به جمع همکاران ما بپیوندند، علاوه بر این از طریق دانشگاه فرهنگیان نیز نیروهای جدید جذب خواهند شد.
اسدی با بیان اینکه حدود ۲۱ درصد کمبود در بخش معلمان عادی و ۲۵ درصد کمبود در بخش معلمان استثنایی وجود دارد، توضیح داد: همچنین حدود ۲۰ درصد کمبود در بخش کادر اجرایی مدارس احساس میشود. در بخش مشاوران کمبود زیادی وجود دارد، مربیان پرورشی ۲۱ درصد و در بخش مربیان بهداشت حدود ۷۰ درصد و سایر عوامل مانند سرایدار و خدمتگزار حدود ۳۳۰۰ نفر کمبود در این بخشها وجود دارد.
مجموع نیاز استان خراسانرضوی به نیروی انسانی در تمامی بخشهای آموزشوپرورش حدود ۲۴ درصد است
وی افزود: مجموع نیاز استان به نیروی انسانی در تمامی بخشها حدود ۲۴ درصد است که تلاش میشود با استفاده از برنامهریزیهای موجود این کمبودها برطرف شود. این کمبود نیرو در تمامی مقاطع تحصیلی همچون در بخشهای فنی و حرفهای، متوسطه اول، متوسطه دوم و ابتدایی وجود دارد.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی با اشاره به بهبود وضعیت پرداخت حقوق و مزایای معلمان به ویژه معلمان حقالتدریس از پرداخت منظم حقوق در سال جاری خبر داد و بیان کرد: در حال حاضر پرداختها به صورت ماهانه انجام میشود و تقریبا بدهی قابلتوجهی به همکاران فرهنگی وجود ندارد.
اسدی درخصوص پیگیری برای پرداخت پاداش پایان خدمت بازنشستگان یادآور شد: پاداش پایان خدمت بازنشستگان سال ۱۴۰۳ در نیمه دوم سال ۱۴۰۴ پرداخت خواهد شد. امیدواریم که این روند با وجود تامین بودجه برای بازنشستگان سالهای آتی نیز تسریع شود که البته منوط به تامین بودجه است.
وی ضمن تقدیر از اقدامات دولت درخصوص بهبود وضعیت معیشتی معلمان، گفت: انتقال پرداخت حقوق معلمان حقالتدریس از فصل پیمانها به فصل یک، گامی مهم در جهت تثبیت حقوق این عزیزان بوده است. در حال حاضر معلمان حقالتدریس حقوق خود را به صورت ماهانه دریافت میکنند و از مزایایی همچون عیدی و پاداش نیز بهرهمند شدهاند.
انتهای پیام
نظرات